02.09.2006 20:25

Campions de la Supercopa!

El Barça Cifec ha guanyat la dotzena Supercopa Asobal de la seva història, després d'imposar-se al sempre difícil BM Valladolid i després de remuntar en una gran segona part. És el segon títol de la temporada.

Després de la Lliga dels Pirineus, el Barça Cifec aconsegueix el segon títol de la temporada per a les seccions del club. A més, ho fa demostrant un caràcter de campió, tot superant un rival que sempre li havia amargat la vida en les últimes temporades i que en aquest partit també ha demostrat tenir un gran potencial amb el públic a favor seu.

Com de costum, el Barça Cifec i el BM Valladolid han donat vida a un partit molt disputat i ple d'emoció. Curiosament, la XXI edició de la Supercopa Asobal ha tingut el mateix escenari (Pavelló Municipal de Pontevedra) i els mateixos contendents que la final de la Copa del Rei disputada fa dues temporades.

Alternances

Els blaugrana han sortit molt concentrats en defensa i amb un encertat Iker Romero, prenent la davantera al marcador (4-2, minut 6) però una ratxa negativa en atac ha propiciat el primer avantatge del Valladolid amb un gol d'Eric Gull i el consegüent temps mort d'Espar (4-5, minut 10). La defensa 5-1 val·lisoletana ha dificultat la maniobra ofensiva blaugrana, però David Barrufet també ha fet parades decisives amb les que ha mantingut la igualtat (10-10, minut 18). La segona exclusió de Vori, molt rigorosa, ha començat a condicionar el partit i Gull ha posat el seu equip dos gols per damunt (10-12, minut 21). La mateixa tònica ha seguit fins al descans (15-17), amb Iker Romero i Eric Gull com a protagonistes principals.

Als tres minuts de la represa, el Barça Cifec ha tornat a equilibrar el marcador amb un Vori efectiu des del pivot (19-19). El Valladolid, tot i així, ha tornat a trobar buits en la defensa blaugrana i han tornat a recuperar l'hegemonia del partit (22-24, minut 39).

Caràcter de campió

Una doble exclusió de Salva Puig i Fernando Hernández ha deixat els blaugranes en inferioritat, quan el partit ha tornat a equilibrar-se (27-27), però tot i així l'equip ha aguantat el tipus. El Barça Cifec ha pres el màxim avantatge del partit, gràcies a l'encert de Juanín, Nagy i Skrbic, juntament amb una defensa a home sobre el central 'Chema' Rodríguez (33-30, minut 53). L'equip d'Espar ha administrat amb tranquil·litat els últims minuts, augmentant fins i tot el seu avantatge final (36-33).

Reconeixements

Cal destacar que al final del partit, David Barrufet ha estat distingit com a millor porter de la Supercopa i Iker Romero, millor jugador de la competició.

LES DADES DEL PARTIT

BARÇA CIFEC, 36
BM VALLADOLID, 33

FC Barcelona CIFEC: Barrufet, Juanín García (7), Jerome Fernández (4), Iker Romero (12,1p), Nagy (6), Fernando (2) i Vori (2) -equip titular- Maqueda, Víctor Tomás (1), Skrbic (2), Larholm i Puig

BM Valladolid: Sierra, Roberto García (5,1p), Muratovic (5), Garabaya (6), Avila (3), Asier Antonio i Velasco -equip titular- Lorger (ps), Gull (8,2p), Chema Rodríguez (4), Víctor Hugo, Eduard Fernández (1), Toni Ugalde (1) i Kis

Marcador cada cinc minuts: 3-2, 4-5, 7-8, 10-11, 12-13, 15-17 (descans); 20-20, 23-24, 25-27, 29-29, 33-31, 36-33

Àrbitres: Martorell López i García Mosquera