03.06.2007 15:15

Adéu a la ‘Champions’

El Barça Cifec s’ha acomiadat de la Lliga amb una mala notícia: la pròxima temporada no jugaran a Europa. Els d’Espar van perdre per un ajustat 33-32 contra el Ciudad Real, i es queden en quarta posició. L’Ademar, que va guanyar, ha acabat tercer.

No ha pogut ser. La carambola que s’havia de produir en l’última jornada de la Lliga Asobal perquè el Barça Cifec acabés en tercera posició no s’ha produït. El conjunt dirigit per Xesco Espar va perdre a la pista del campió, el Ciudad Real, per un ajustat 33 a 32.

Per la seva banda, l’Ademar de Lleó no va cedir la tercera plaça, la que dóna accés a jugar la Lliga de Campions la pròxima temporada, i va guanyar l’Arrate per 34 a 41. Així doncs, la lliga acaba amb el Barça Cifec en quarta posició i els de Lleó, tercers. La pròxima temporada, els blaugranes no jugaran a Europa. Només una invitació de la Federació Europea d’Handbol (EHF) podria fer que el Barça, l’equip que més Copes d’Europa té, poguès jugar la ‘Champions’.

Partit igualat

El partit al Quijote Arena va ser molt igualat. El Ciudad Real no havia perdut cap partit a casa des del desembre de 2004, i gràcies a un penal en el darrer minut va poder mantenir aquesta estadística. Els locals van tenir un domini inicial en el marcador. Però el Barça va mantenir el cap fred i va remuntar fins posar-se amb una lleugera avantatge. Al descans marxaven amb el resultat ajustat de 15 a 16.

Un penal decideix

L’inici del segon temps va ser esperançador per als blaugranes, que van aconseguir una avantatge de quatre punts sobre els castellans (17-21, min. 35). Tot i això, el Ciudad Real va aconseguir retallar diferències. A dos minuts del final, el resultat era d’empat a 31. I després, l’empat a 32. Però en el darrer sospir els locals van aconseguir la victòria gràcies al penal transformat per Dzomba. Nagy va cometre falta sobre Entrerríos i va veure la vermella. Dzomba no va perdonar i va anotar la pena màxima regalant a la seva afició una victòria. Mentre, el Barça veia com es quedava fora de la ‘Champions’.
BM CIUDAD REAL, 33
FCB CIFEC, 32

BM Ciudad Real: Sterbik, Hombrados (ps), Prieto (2), Kallman (4), Pajovic, Belaustegui, Dujshebaev (3), Stefansson (5), Davis, Dzomba (10), Uríos (5), Zorman, Enterríos (3), Dinart (1)

FC Barcelona Cifec: Barrufet, Losert (ps), Tomás (1), Puig, Hernández (6), Fernández (5), Ugalde (3), Cañellas, Romero (8), Nagy (2), Vori (2), Larholm, Skrbic (5), Maqueda

Parcials cada cinc minuts: 3-1, 5-4, 7-6, 8-9, 11-12, 15-16 (descans), 17-21, 20-22, 25-26, 28-28, 31-30, 33-32 (final).

Àrbitres: Muro San José i Rodríguez Murcia