17.03.2007 22:00

Segueixen forts (24-33)

Després de guanyar la Copa del Rei, el FC Barcelona Cifec ha vençut amb claredat al cuer, el Bidasoa Irun, en el retorn a la lliga Asobal. Els homes de Xesco Espar han dominat el partit de cap a peus.

En aquests moments, la diferència entre el campió de Copa, el Barça Cifec, i el cuer de l’Asobal, el Bidasoa Irun, és un món. Així ha quedat palès en el partit que els ha enfrontat. Els blaugranes han mantingut la línia exhibida a Altea i s’ha imposat amb contundència. Iker Romero, amb vuit gols, ha estat el més inspirat en atac. El triomf deixa als barcelonistes en una bona direcció per aconseguir l’objectiu primordial de ser tercers i classificar-se per a la propera lliga de campions.

Superioritat inicial

Els d’Espar han deixat molt clar des del començament del matx que volien marxar d’Euskadi amb la victòria. El parcial d’1-3 en els primers cinc minuts és una mostra de la concentració dels blaugranes en els instants inicials. A l’igual que va succeir a la Copa, la defensa i una nova gran actuació de David Barrufet han tornat ha resultar decisius. En atac, Lazlo Nagy i Jerome Fernández aconseguien bones posicions de llançament. El FC Barcelona Cifec, que feia mal en els contraatacs, es trobava còmode sobre la pista. L’11-16 amb que s’ha arribat al descans era un prova de la superioritat visitant en els 30 minuts.

Res canvia en el segon temps

Després de la represa, el guió ha estat el mateix. El Bidasoa mai s’ha acostat en el marcador i només Nílsson, amb vuit gols, creava problemes a la defensa blaugrana. Pel Barça, Iker Romero, també amb vuit dianes, ha estat el màxim golejador. Lluny d’abaixar la guàrdia, l’equip que dirigeix Xesco Espar ha incrementat l’avantatge. El tècnic català, ha pogut dosificar els efectius en els instants finals del duel. Dragan Skrbic i Víctor Tomàs han acabat de sentenciar. El 22-31 final resumeix el que s’ha vist al damunt del terreny de joc.
La fitxa
BIDASOA IRUN, 24
FCB CIFEC, 33

Bidasoa Irun: Erevik (Tabarand ps), Oneto (2), Arrieta, Nillson (8), Viudes (3), Kis, Aagaard (6), Tioumentsev (2), Bilbija (2), Moriñigo i Aranburu (1).

FCB Cifec: Barrufet (Losert ps), Juanin (2), Tomás (6), Jerome (5), Romero (8), Nagy (5), Vori (2), Perunicic (1), Larholm, F. Hernández (1), Skrbic (3), Canellas i Maqueda.

Àrbitres: Casado i Vera

Parcials: 1-3, 4-7, 5-9, 6-12, 7-13, 11-16 (descans), 13-19, 16-23, 20-26, 22-30, 23-32, 24-33 (final).