El Barça Alusport dorm líder en solitari (7-2)

28.10.2011 22:53

Llorenç Tarrés

Un espaterrant inici de partit, amb dos gols de Fernandão en el primer minut de joc, han aplanat el camí de la victòria dels blaugranes davant el Triman Navarra. L’equip ha fet un partidàs i s’ha sobreposat a les baixes d’Igor, Saad i Jordi Torras.

La fitxa del partit

FC BARCELONA ALUSPORT, 7
TRIMAN NAVARRA, 2

FC Barcelona Alusport (2+5):
Cristian, Sergio Lozano (1), Fernandão (2), Gabriel, Ari Santos –cinc inicial–, Wilde (1), Lin (2), Javi Rodríguez, Marc Tolrà, Roger Serrano, Joselito i Paco Sedano (ps).

Triman Navarra (0+2): Juanito, Araça, Rafa Usín, Javi Eseverri, Juanra –cinc inicial–, Mimi (1), Roberto, Isi, Jonathan, Asier, Ximbinha i Iraitz (ps).

Gols: 1-0, Fernandão, min 1; 2-0, Fernandão, min 1; 3-0, Lin, min 22; 4-0, Isi, en pròpia porteria, min 25; 4-1, Mimi, min 31; 5-1, Lin, min 31; 5-2, Juanra, min 37; 6-2, Wilde, min 38, i 7-2, Lozano, min 40.

Àrbitres: Del Pozo García i López Jiménez. Grogues als blaugranes Ari Santos i Wilde, i als visitants Juanito, Javi Eseverri, Rafa Usín i Ximbinha.

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.517 espectadors.

Quaranta-quatre segons, els primers del partit, és temps suficient per canviar completament un partit de futbol sala. Així s’ha demostrat avui al Palau. Dos gols de Fernandão en un sospir, quan molts seguidors encara no havien agafat seient, han donat un gran avantatge al Barça Alusport en un duel sempre complicat com és la visita del Triman Navarra. I aquest any més encara, a causa de l’excel·lent ratxa del rival i per les baixes blaugrana. Més enllà d’això, l’equip ha fet una actuació més que notable, amb un Lozano descomunal, per rematar la feina en el segon temps i sumar tres punts d’or.

Jordi Torras, baixa d’última hora

Només nou jugadors del primer equip han pogut jugar, un dels quals era Lin, que reapareixia després de diverses setmanes de lesió. Jordi Torras, amb unes molèsties als isquiotibials, ha estat l’últim a caure. Carmona no ha tingut por de donar més minuts a Tolrà –un dels tres convocats del filial–, i tampoc no s’ha espantat l’equip, que ha sortit disparat a buscar la victòria, amb l’encert de Fernandão com a argument per col·locar un ràpid 2-0 en el marcador. El primer gol, amb el pit, amb el cor, amb l’escut, i el segon després d’una gardela que Juanito no ha pogut acabar de desviar.

2011-10-28_PARTIDO_23.JPGJugadors com Lozano han agafat el comandament en aquest moment tan difícil, i el madrileny, que ha estat ovacionat, ha regalat mostres constants de la seva potència, s’ha fet un fart de recuperar pilotes i no ha deixat de generar perill en atac ni de tapar espais en defensa. Ha estat, més enllà de l’olfacte de Fernandão i el golàs de Lin, el millor del partit.

Juanito i Cristian, especialment el porter visitant, han evitat que el marcador es tornés a moure en el primer temps, però no ha estat per falta d’ocasions. El lleu despertar dels visitants després dels dos gols no ha estat suficient per marcar, i un xutàs de Roberto quan quedava poc per arribar al descans s’ha estavellat al pal quan ja es cantava el gol. Per part blaugrana, Wilde, Lin i Ari, a banda del ja esmentat Lozano, han tingut les millors ocasions, però sense l’encert necessari davant el corpulent Juanito. Després d’un primer temps sense respir, doncs, el marcador era de 2-0 al descans.

Obra d’art de Lin i recompensa per a Lozano

El Triman Navarra ha sortit a totes en la segona meitat. L’esforç jugava en contra del Barça Alusport i ha semblat que tocaria patir quan Juanra, sol, ha perdonat el 2-1. Els navarresos, pressionant a dalt i aguerrits, com sempre, creien en les seves opcions, però el gol que ha arribat ha estat de color blaugrana. Lin, aprofitant una passada de Fernandão, ha posat la punteta per despistar Juanito i marcar el 3-0.

2011-10-28_PARTIDO_15.JPGEn tot cas, calia posar amarres en defensa. Gabriel, Javi, Ari Santos... Tots ho han fet, si bé un error del tanca brasiler ha estat a punt de costar-los car. Les forces eren les que eren i no es podia permetre que els visitants entressin al partit . Els d’Imanol Arregui ho han intentat tot, però han tornat a topar amb Lozano, que s’ha inventat una cursa demolidora per la banda que ha finalitzat amb l'autogol d’Isi.

Quan restaven dotze minuts per al final, els visitants han cremat l’últim cartutx, el porter jugador, però la defensa blaugrana ha estat un espectacle tàctic, tapant xuts i avortant línies de passada. El 4-1 de Mimi, per si algú tenia dubtes que la victòria es quedaria a casa, ha tingut com a resposta una obra d’art de Lin només 20 segons després. El segovià ha fet asseure Juanito i ha regalat un dels millors gols de la temporada. El gol de Juanra, de falta directa quan quedaven tres minuts pel a l'acabament, ha estat una anècdota. Una altra meravella de Lozano, amb regal final per a Wilde, i un doble penal de l’ex del Caja Segovia, que ha rematat el seu partit amb el premi del gol, ha tancat una golejada que parla molt i molt bé d’aquest Barça Alusport.