Plàcid debut a la UEFA Futsal Cup (9-0)

29.09.2011 18:30

Llorenç Tarrés / Gustau Galvache

El Barça Alusport ha golejat el Leotar Trebinje de Bòsnia al primer partit de la història a la UEFA Futsal Cup. La superioritat de l’equip de Carmona ha estat total i ja al descans el duel ha quedat sentenciat amb un parcial de 6-0.

Wilde i Lin celebren un dels gols del segovià. Fotos: Viktors Sopirins.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 9
LEOTAR TREBINJE, 0

FC Barcelona Alusport (6+3):
Cristian, Torras (1), Fernandão (1), Javi Rodríguez (1), Saad –cinc inicial-, Lin (3), Eric Martel, Gabriel, Wilde (1), Ari Santos (1), Igor (1), Paco Sedano (ps).

Leotar Trebinje (0+0): Berak (porter), Savo Andric, Mulina, Vico i Srdjan Andric –cinc inicial-, Mulahmetovic, Kapor, Milicic, Berdovic, Miceta, Cimirot, Sulaver (ps).

Gols: 1-0, Fernandão (1’); 2-0, Javi Rodríguez (1’); 3-0, Wilde (7’); 4-0, Lin (9’); 5-0, Lin (11’); 6-0, Igor (13’); 7-0, Jordi Torras (25’); 8-0, Lin (33’); 9-0, Ari Santos (39’).

Àrbitres: Tommi Grönman (Finlàndia) i Zogaj Bekim (Suïssa). Cap targeta.

Pavelló: Zemgales Olympic Centre, Jelgava (Letònia). Uns 1.000 espectadors.
Per primera vegada la música europea ha sonat per al Barça Alusport. I l’equip de Marc Carmona ha respost amb una lògica i esperada golejada davant el campió de Bòsnia, un Leotar Trebinje que s’ha mostrat incapaç de frenar els blaugranes. La diferència entre els dos equips ha estat sideral i el duel no serveix per treure gaires conclusions, però en tot cas la posada en escena ha servit per il•luminar el nom del FC Barcelona i confirmar-lo com un dels aspirants a lluitar pel títol continental.

Fernandão, primer golejador

Cristian sota pals, acompanyat de Jordi Torras, Fernandão, Javi Rodríguez i Saad. Aquests han estat els cinc primers jugadors blaugranes que han debutat a la UEFA Futsal Cup. Un equip de gala que ben aviat ha marcat territori. Tant és així que als 25 segons de joc, Fernandão marcava el primer gol del partit i es convertia en el primer golejador de la història del Club a la màxima competició europea.

Tot just superar el minut de joc, Javi Rodríguez ha marcat el 2-0 i ha deixat clara la superioritat blaugrana respecte el campió de Bòsnia. Era la millor manera possible d’espolsar-se els nervis i començar a agafar el ritme de la competició.

Carmona ha començat a moure ràpidament la banqueta, conscient que durant tres dies de competició necessita el mínim desgast possible a les cames dels jugadors. Això ha fet que el jove Èric Martel hagi tingut l’oportunitat de debutar a la màxima competició europea. El Barça Alusport col•leccionava ocasions davant un rival que treia aigua com podia davant l’allau blaugrana. Wilde i Lin, per partida doble, han marcat tres gols en un obrir i tancar d’ulls (5-0) i els de Carmona han tancat el primer temps amb un marcador que explica per si sol el partit: 6-0, amb diana final d’Igor.

Els porters, pràcticament uns espectadors

03_Barcelona-Leotar_UEFA_Futsal_Cup_ZZalmanis.jpgLa primera aturada de Cristian s’ha comptabilitzat al minut 17 de joc. El madrileny, així com Paco Sedano a la represa, ha estat un mer espectador de la victòria davant un rival que tot just ha xutat un cop a porta en els primers 20 minuts. Berak, el seu col•lega bosnià, se n’ha fet un fart i especialment al segon temps ha evitat una golejada més gran.

La segona meitat ha seguit amb el mateix guió. El domini blaugrana era evident, si bé els de Carmona lògicament han posat el fre de mà per evitar lesions, cansament innecessari i a la vegada per no fer més sang del rival. El Leotar Trebinje ho ha aprofitat i fins i tot ha disposat d’una bona ocasió però no ha tingut l’encert necessari per fer el gol de l’honor. Paco Sedano ha tingut també una actuació tranquil•la.

Jordi Torras ha ampliat la diferència amb el setè gol i Lin ha marcat la seva tercera diana per arrodonir el mambo blaugrana. Els últims vuit minuts de partit han transcorregut sense incidències en el joc. Només Ari Santos ha mogut el marcador, ja a l’últim minut. El Barça Alusport hauria pogut marcar més gols però ha tancat el partit amb una bona golejada i la sensació que el camí tot just ha començat.