Partit sota control al Palau (5-2)

20.09.2011 22:38

Llorenç Tarrés

El Barça Alusport es col·loca provisionalment líder en solitari després d’imposar-se al Manacor en partit avançat de la quarta jornada. Ha estat una victòria relativament còmoda, certificada en un molt bon primer temps.

Ari Santos i Igor celebren un dels gols. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 5
FISIOMEDIA MANACOR, 2

FC Barcelona Alusport (3+2):
Cristian, Igor, Ari Santos (2), Jordi Torras, Fernandão –cinc inicial-, Wilde (1), Gabriel (1), Sergio Lozano, Javi Rodríguez, Lin (1), Saad, Paco Sedano.

Fisiomedia Manacor (1+1): Toñete, Juan Carlos López, Rubén, Jesús Illán, José Ruiz –cinc inicial-, Joselito, Rodríguez (1), Vega, Martín Amas, Paulinho (1), Chus.

Gols: 1-0, Ari Santos (2’); 2-0, Lin (6’); 3-0, Ari Santos (15’); 3-1, Rodríguez (19’); 4-1, Wilde (33’); 5-1, Gabriel (35’); 5-2, Paulinho (38’).

Àrbitres: Alonso Montesinos i Rubio Fajardo (Aragó). Grogues als visitants Toñete, Martín Amas i Jesús Illán.

Pavelló: Palau Blaugrana.

Tres de tres. El Barça Alusport s’ha desfet del Fisiomedia Manacor al Palau i ha sumat una nova victòria a la Lliga. Els de Carmona, superiors, han tingut el duel sota control pràcticament en tot moment davant un rival voluntariós però que ha pagat la seva inferioritat als vint primers minuts. Els gols d’Ari Santos, per partida doble, i de Lin han sentenciat abans del descans. Wilde i Gabriel, que s’ha estrenat amb la samarreta blaugrana, han certificat el triomf al segon temps.

2011-09-20_FCB_ALUSPORT_-_FISIOMEDIA_MANACOR_008.jpgEl partit ha començat amb un Fisiomedia Manacor amb ganes de donar guerra de la mà d’un exblaugrana: Juan Carlos López ha disposat de la primera bona ocasió amb un xut rebutjat amb el peu per Cristian. Ha estat un primer avís però en tot cas un miratge del que han estat els primers minuts, de control absolut per part blaugrana. Prova d’això és que ben aviat ha arribat l’1-0, en una acció d’Igor. El mag de Fortaleza ha tornat boja la defensa balear i ha assistit Ari Santos al segon pal. Un gol que ha donat serenitat a l’equip blaugrana, més encara quan poc després Lin aprofitava un remat fallit de Wilde per caçar el 2-0.

Els gols donen confiança

Els blaugranes, amb molta confiança, han començat a moure la pilota amb una facilitat total i la seva pressió, sobretot del primer home, li servia per recuperar una pilota rere una altra. El temps mort visitant era obligat i ha estat imminent, però el minut de descans no ha canviat el guió. El Barça Alusport tancava el rival i a la vegada no cedia ni un espai en defensa, amb Cristian com un mer espectador.

Saad ha fregat el tercer en una ràpida acció personal però el duel ha perdut continuïtat. Això ha estat a punt d’aprofitar-ho Martín Amas, el xut del qual, massa sol, ha anat al travesser. Un avís que ha servit per despertar els blaugranes. Una contra mortal d’Igor, tombat amb falta per Toñete, l’ha aprofitat Ari Santos per fer el 3-0.

Igor i Wilde seguien fent de les seves, forçant faltes, cosa que ha acabat generant un doble penal. Però del possible 4-0 s’ha passat al 3-1. Toñete ha rebutjat el xut d’Ari Santos i s’ha format una contra mortal de dos contra un que ha acabat amb el gol de Javi Rodríguez, el de Manacor. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

Uns minuts al ritme que convenia als visitants

2011-09-20_FCB_ALUSPORT_-_FISIOMEDIA_MANACOR_020.jpgEl segon temps ha començat amb el regust amarg del gol visitant, i això ha afectat a l’inici de la represa. Manacor començava a creure en les seves opcions o si més no es pot dir que ha començat a flirtejar amb la porteria blaugrana. Els de Carmona han dibuixat uns minuts més apagats; això és el que ha provocat el conjunt balear. Definitivament el Manacor havia dut el partit a un terreny que l’afavoria més.

El Barça Alusport ha avisat amb un contracop de Sergio Lozano rematat per Fernandão i una falta de Saad ben propera a l’àrea. En totes dues accions ha aparegut un bon Toñete, que sens dubte ha evitat un resultat major. Però la marxa més que han posat els locals ha acabat amb la recompensa del gol de Wilde. El brasiler, és clar, no podia fallar en una nova cita del Barça Alusport amb la victòria. Les dianes de Gabriel, la seva primera com a blaugrana, i del visitant Paulinho a l’últim minut han tancat el partit.