Festa golejadora en la segona meitat (9-0)

16.09.2011 22:39

Festa golejadora del Barça Alusport en la segona meitat (9-0)

Llorenç Tarrés

El conjunt de Marc Carmona s’ha estrenat al Palau amb una golejada contra l'Azkar Lugo i ha sumat el segon triomf a la Lliga. Els blaugranes, dominadors absoluts, han sentenciat en el segon temps després d’una primera meitat amb només un gol.

FC BARCELONA ALUSPORT, 9
AZKAR LUGO, 0

FC Barcelona Alusport (1+8):
Paco Sedano, Jordi Torras (1), Ari Santos (1), Lin, Fernandåo (2) –cinc inicial–, Wilde (1), Igor (1), Gabriel, Sergio Lozano (1), Javi Rodríguez (2), Lin, Saad, Cristian.

Azkar Lugo (0+0): Óscar Iglesias, Juanpe, Kiko, Aranburu, Xuxa –cinc inicial–, Ossorio, Diego, Jandri, Jhony, César, Jacobo, Iago Rodríguez.

Gols: 1-0, Fernandão, min 3; 2-0, Ari Santos, min 21; 3-0, Wilde, min 24; 4-0, Fernandão, min 25; 5-0, Sergio Lozano, min 28; 6-0, Javi Rodríguez, min 29; 7-0, Javi Rodríguez, min 29; 8-0, Igor, min 30 i 9-0, Jordi Torras, min 30.

Àrbitres: Gracia Marín i Munez Carpintero (Madrid). Grogues als visitants Diego i Juanpe. Vermella al visitant Jhony.

Pavelló: Palau Blaugrana. 1.012 espectadors.

El debut del Barça Alusport al Palau ha acabat sent una festa del gol. Els blaugranes, que han arribat al descans amb un mínim avantatge (1-0), han destapat tot el seu arsenal ofensiu en els segons 20 minuts, en què han marcat vuit gols davant un Azkar Lugo clarament superat per l’allau. El campió segueix creixent i comença a marcar territori.

Arrenca la temporada al Palau

2011-09-16_FCB_ALUSPORT_-_AZKAR_LUGO_FS_001.jpgEl duel ha tingut uns prolegòmens especials, amb la presentació oficial dels equips de la base i amb l’homenatge de la graderia a Cristian, el millor porter de la temporada passada. Però l’equip no s’ha encomanat de la festa i ha sortit dominador a la pista. Amb un cinc inicial de garanties, amb la força de Torras, l’estat de gràcia d’Ari, l’olfacte de Fernandão i l’elèctric Lin, el Barça Alusport ha tancat literalment el seu rival.

Bona possessió, avisos llunyans, una gran ocasió de Fernandão rebutjada per Óscar Iglesias… i ben aviat el gol. El mateix Fernandão, de passada de Lin, ha afussellat la porteria rival i s’ha convertit en el primer golejador del Palau de la temporada. Un bon símptoma per a tot home-gol com el pivot hispanobrasiler. Però el matiner 1-0 no ha fet canviar els plans de cap dels equips. L'Azkar Lugo, clarament inferior, resistia com podia, atrinxerat al darrere, mentre que els blaugranes tocaven, dominaven i creaven, especialment a pilota aturada. Els gallecs esperaven un error local per sortir al contraatac, fórmula que els va donar el triomf l’any passat, però els de Carmona només han comès un greu error en el primer temps i Paco Sedano s’ha encarregat d’esmenar-lo a peus de Jhony.

D'altra banda, a l’altra porteria no cessaven els intents, tot i que sense l’eficàcia necessària. Óscar Iglesias es feia un fart de sortir als peus dels jugadors blaugrana; un parell de canonades de Saad han estat resoltes pel porter visitant com bonament ha pogut, i també Javi Rodríguez, en la seva primera aparició a la pista, ha estat a punt de marcar.

2011-09-16_FCB_ALUSPORT_-_AZKAR_LUGO_FS_028.jpgUns minuts de descans del Barça Alusport han permès agafar aire als visitants, sobretot de la mà de l’hàbil Jacobo, però novament en el tram final del primer temps els de Carmona han pressionat a la recerca del gol. Óscar Iglesias, salvador, ho ha evitat i s’ha arribat al descans amb un curt 1-0 que feia presagiar un segon temps emocionant.

Allau ofensiu

Res més lluny de la realitat. Sortosament, per evitar angoixes, els blaugranes han fet el segon només arrencar-se la segona meitat. Ari Santos, en el que ha semblat més una passada que no pas un xut, ha sorprès tothom fent el 2-0, una acció que donava certa tranquil·litat als de Carmona, que no han tardat a tornar a colpejar. Wilde, un altre afamat del gol, ha fet el tercer en acció personal.

Amb el rival fos i entregat, una gran acció d’estratègia ha servit a Fernandão per fer el quart i sentenciar definitivament el duel. Per la seva banda, Lozano s’ha apuntat a la festa golejadora gentilesa del pivot brasiler, i un minut després Javi Rodríguez ha fet el sisè després d’una gran combinació amb Ari. El capità ha repetit diana amb un llançament de falta. La festa ha continuat amb els gols d’Igor –amb el porter jugador rival a la pista– i Jordi Torras, que ha marcat un gol preciós en una súbtil rematada. El 9-0, doncs, deixava clara la superioritat blaugrana i ha fet que els últims minuts fossin evitables. En tot cas, un resultat impactant i que encara hauria pogut ser més ampli si els pals no s’haguessin apiadat dels gallecs.