S’escapa el primer títol (3-4)

Futbol Sala

04.09.2011 20:48

Llorenç Tarrés (enviat especial)

El Barça Alusport no ha pogut allargar la ratxa de títols. Els de Marc Carmona han caigut davant l’Inter Movistar en una gran final a Torrejón de Ardoz que no s’ha decidit fins al darrer sospir, però han demostrat visos d’equip campió.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 3
INTER MOVISTAR, 4

FC Barcelona Alusport (2+1):
Cristian, Jordi Torras, Saad, Fernandão, Lin –cinc inicial-, Ari Santos (1), Gabriel, Sergio Lozano, Wilde (1), Javi Rodríguez (1), Igor i Paco Sedano.

Inter Movistar (2+2): Juanjo, Rafael, Matías, Eka (1), Ortiz –cinc inicial-, Diego, Schumacher, Matamoros, Álvaro (2), Pola, Batería (1), Hugo, Betão i Luis Amado.

Gols: 1-0, Ari Santos (4’); 1-1, Bateria (5’); 2-1, Javi Rodríguez (8’); 2-2, Eka (14’); 2-3, Álvaro (22’); 2-4, Álvaro (31’); 3-4, Wilde (39’).

Àrbitres: Felipe Madorrán i Gereta Ramírez (Col•legi Basc). Grogues a Bateria, Javi Rodriguez i Cristian.

Pavelló: Jorge Garbajosa, de Torrejón de Ardoz. Uns 3.000 espectadors.

Les matemàtiques, poc amigues de l’esport, aquest cop no han donat resultat. El campió de Lliga i de les dues Copes (del Rei i d’Espanya) de la temporada passada no ha acabat sent el supercampió. El Barça Alusport ha estat superat per Inter Movistar a la final de la Supercopa de Torrejón de Ardoz. Una final molt intensa, a estones brillant, que s’han endut els madrilenys tot i els esforços blaugranes.

Un primer temps de luxe

Dos xuts llunyans als quals ha respost bé Cristian i un llançament de Rafael que ha sortit llepant el pal han estat els primers intents d’un Inter que ha sortit fort, a no deixar pensar. Els blaugranes han contestat amb una gran acció de Fernandão a la qual no ha arribat Torras per ben poc i una rematada de Wilde que ha aturat Juanjo. Qui ha acabat trobant el gol ha estat Ari Santos, enorme tot el torneig, amb un xut acrobàtic aprofitant una pilota morta.

L’entrada a pista de Betão ha canviat l’estil dels madrilenys, que ràpidament han empatat amb una acció del pivot brasiler i que ha culminat el descarat Batería, una de les revelacions d’aquesta Supercopa. El ritme era altíssim i novament Batería i Sergio Lozano han disposat de grans ocasions per marcar. Encara abans de l’equador del primer temps, Javi Rodríguez ha aprofitat la pissarra per fer el 2-1 a la sortida d’una falta llançada per Saad.

Ocasions a banda i banda han regalat uns minuts sensacionals, on el Barça Alusport no acabava de fer-se amb el domini tot i els seus intents. Mati ha començat a carburar i després de dos intents fallits (pal inclòs) l’argentí s’ha inventat una gran jugada que ha acabat amb l’empat d’Eka. Lozano també ha tingut la seva i Cristian s’ha lluït en diverses ocasions. El que dèiem: un autèntic regal de primer temps que malauradament només ha durat 20 minuts.

Colpeja Álvaro

Però les forces són les que són a aquestes alçades i al Barça Alusport li ha costat molt més entrar en partit a la represa. Tot just començar, Álvaro ha trobat l’escaire de Cristian i ha fet pujar el 2-3 al marcador, un gol que ha fet mal. Just després, Fernandão ha evitat que Betão fes el quart després d’una altra gran acció de Mati.

LT4Y0537.JPGLa tensió, incertesa i els pas dels minuts sense més novetats al marcador podien causar problemes, minvar la fe, però l’equip ha respost com el campió que és i sempre ho ha intentat. L’Inter ha tirat les línies enrere fruit del creixement blaugrana, que ha estat ben a prop d’empatar en dues accions seguides d’Ari Santos, una de les quals s’ha estavellat al pal quan ja es cantava el gol. Però quan menys ho mereixia, el Barça Alusport ha estat castigat amb una contra mortal que Álvaro ha rematat novament a gol.

Els de Carmona ho han seguit provant, porter jugador inclòs, fins al darrer sospir, i el gol agònic de Wilde ha fet apel·lar a l’èpica d’altres vegades, però aquest cop s’han quedat sense recompensa. El primer títol de la temporada ha anat a parar a les vitrines d’Inter. Dos equips enormes amb encara molt camí per recórrer i reptes per jugar, en el que promet ser un cara a cara espectacular.