Benicarló, terra d’empats (2-2)

08.12.2010 21:30

Llorenç Tarrés

El Barça Alusport ha obtingut un treballat empat al Municipal del Benicarló, el quart consecutiu en aquesta pista. El punt deixa un regust amarg ja que la igualada local ha arribat a només 36 segons del final.

Les coses no podien haver començat pitjor, amb un gol en contra en el primer minut. El capità local, Vadillo, ha sorprès des del seu propi camp un avançat Paco Sedano. Un gol en fred que encara ha escalfat més la graderia, animada de valent pels seguidors ‘cadufers’.

El Barça Alusport intenta respondre

JAVI_ALONSO_Y_FERNANDAOx_BENICARLO-BARCELONA.JPGTorras i Wilde ho han provat amb xuts que han marxat fora per ben poc. El de Sant Vicenç, el més incisiu en el primer temps, ha repetit intent però ha topat amb l’aturada de Gus. Encara que qui més a prop ha estat de marcar ha estat Lolo, després d’una gran combinació de tacó amb Xapa. Sedano, aquest cop, ha aturat el gol cantat.

La de Benicarló és una pista petita i el local, un equip a qui li agrada córrer. El resultat ha esta un partit d’anada i vinguda amb ocasions a les dues bandes i on cada error suposava un esglai en contra. El Barça Alusport intentava minimitzar el perill a base de possessió, estratègia i constants rotacions.

En busca del gol

A mesura que avançaven el minuts els blaugranes guanyaven terreny. Fidel al seu estil, pressionant a dalt i amb molta qualitat en els seus homes, els de Carmona han acabat trobant el fruit desitjat. Després de dos remats fregant el pal de Torras i d’una rematada a boca de gol d’Igor ha estat la sisena falta local la que ha generat l’empat. Wilde, escorat, no ha marrat el llançament directe i ha fet pujar l’1 a 1 davant l’enrabiada dels aficionats que han protestat airosament la decisió arbitral.

Amb el gol s’ha escalfat el matx i de quina manera. Els locals han tret el porter-jugador, decisió sorprenent del tècnic local, restant cinc minuts per al descans. Encara que no tant sorprenent com el que ha passat. Evidentment el Barça Alusport ha tancat la defensa davant la inferioritat, però els locals no han atacat, ni tant sols han avançat. Aturats a la zona de creació ben bé dos minuts davant un torrent de nervis.

Inèdit

P1170828.JPGLa grada era un bullici contra els blaugrana, especialment contra Javi Rodríguez, fins el punt els àrbitres han hagut d'aturar el joc uns instants. Sortosament sense més incidents i malauradament sense més ocasions, s’ha arribat al descans.

El segon temps ha començat amb domini blaugrana i un Benicarló a l’espera. S’olorava el gol blaugrana. Ha estat això sí en una acció molt afortunada: un servei de banda d’Igor desviat pel local Joselito que ha entrat plorant. Després de 28 minuts de joc, el Barça Alusport finalment s’avançava. Els locals, plens d’orgull, han pujat línies i els de Carmona, ben plantats, han tingut alguna contra per obrir forat.

Els minuts passaven amb rapidesa, senyal que l'equip tenia el duel on volia. Qualsevol acció podia sentenciar i en defensa es passaven poques angoixes, gràcies a un bon treball col·lectiu i un excepcional Sedano.

Un final massa ajustat

S’acostava el final i creixia la tensió. Dues faltes a la frontal de l’àrea han estat a punt de costar cares, però el Benicarló no ha trobat porteria. El pavelló ha encès l’última fogonada a la recerca de si més no un empat. Una contra podia matar. Un error costar dos punts. Amb cinc faltes blaugrana i novament amb el porter-jugador en pista, el Benicarló ho ha provat fins al final i un xut llunyà de Retamar ha significat l’empat ‘in extremis’. Sedano, decisiu fins aleshores, ha tocat la pilota però no ha pogut evitar el gol.

La fitxa del partit
Benicarló, 2
FCB Alusport, 2

Benicarló:
Gus, Vadillo, Chaguinha, Lolo, Retamar –cinc inicial-. També han jugat Xapa, Javi Alonso, Joselito i Gonzalo.

FCB Alusport: P.Sedano, Chico, Torras, Lin, Wilde –cinc inicial-. També han jugat Carlos, J. Rodríguez, Igor, Saad i Fernandao.

Gols: 1-0 Vadillo (1’), 1-1, Wilde (16’), 1-2 Joselito (pp 27’), 2-2 Retamar (39’).

Àrbitres: Del Pozo García i López Jiménez.