Tan treballat com merescut (3-1)

01.10.2010 22:27

Llorenç Tarrés

El primer equip de futbol sala ha aconseguit una treballada victòria davant el Talavera a la quarta jornada de Lliga. Es trenca la ratxa de dos partits sense vèncer, cosa que ha de servir per recuperar la dinàmica guanyadora de cara a properes cites.

El Barça ha hagut de mastegar sorra per guanyar un Talavera que ha defensat amb les urpes i que ha estat capaç de posar la por al cos en arribar al minut 30 amb empat a un gol. Fins aleshores, els de Carmona han topat un i altre cop contra la defensa manxega, el porter Jesús Herrero i els pals, però al tram final han arribat els gols de Wilde i Javi Rodriguez, que han certificat un triomf tan treballat com merescut.

Torras obre la llauna

2010-10-01_FCB_FUTBOL_SALA_-_OID_TALAVERA_017.jpgPoc es podia esperar aquest desenllaç quan ben aviat, quan encara no s’havia complert el tercer minut de joc, Jordi Torras ha culminat una assistència espectacular amb el peu del porter Cristian. Era l’1-0 que arrodonia uns primers minuts de joc en què el Barça s’ha fet amo i senyor del joc, amb dues clares ocasions d’un actiu Saad just abans del gol.

Però un gerro d’aigua freda ha caigut sobre els blaugranes, que veien com, tot just servir de centre, De la Cuerda, el millor dels visitants juntament amb el porter Jesús Herrero, ha aconseguit un gran gol en una llançament de falta.

L’empat ha refredat els locals. A la graderia i a la pista. El Barça, refredat, trobava moltes dificultats davant la defensa tancada d’un ultradefensiu Talavera que, fins i tot, s’hauria pogut avançar en una acció al contraatac de l’exblaugrana Justo Cáceres.

Un miratge. El Barça s’ha refet i ha tornat a agafar les regnes del partit. Els canvis a la russa de Marc Carmona han permès augmentar la intensitat en el joc, sobretot en la pressió, i a poc a poc els visitants han renunciat a l’atac. Miraven més la seva porteria que la del Barça.

Accions calcades

Molt hauria canviat el duel si una acció de Chico hagués acabat en gol, però el seu xut ha anat a petar contra la creueta. Igor, que avui ha reaparegut després de la seva lesió, ha calcat la jugada... i el desenllaç. La pilota no volia entrar. I quan no ha estat la fusta, la defensa i Jesús Herrero han impedit el segon gol.

Jordi Torras i Javi Rodríguez també han decidit calcar una jugada: tots dos han perdonat amb la porteria pràcticament buida després de grans accions d’Igor i Lin, respectivament. La del segovià, estratosfèrica, s’ha produït a l’últim segon del primer temps. Quan ha sonat la botzina, ni el mateix Javi Rodríguez ni la graderia ni ningú entenia com el Barça marxava al descans sense avantatge en el marcador.

El segon temps ha començat amb el mateix guió. En la primera acció, xut al Pal de Wilde. Un altre pal, metafòricament, per la moral de l’equip. El Barça ho provava una i altra vegada, sobretot des de la llarga distància, i amb Igor aportant els detalls de més qualitat. El brasiler ha fet un molt bon partit, però el mag ha vist com del seu barret avui no n’ha sortit cap gol. Com a mostra, una gran acció personal que ha acabat amb un xut que el seu company Chico ha tret sobre la mateixa línia.

Wilde i Javi dicten sentència

2010-10-01_FCB_FUTBOL_SALA_-_OID_TALAVERA_036.jpgFins i tot el 2-1 ha estat tenyit d’incertesa. Una enorme acció personal d’Ari Santos ha acabat amb un xut al travesser. El rebuig l’ha aprofitat Wilde, afamat després de gairebé 80 minuts sense marcar. Tot i que el pal ho ha intentat evitar, el brasiler ha aconseguit finalment el 2-1, deixant el seu segell de depredador.

Es trencava la teranyina manxega. El Talavera ha intentat tornar a igualar, però Cristian s’ha mostrat molt encertat i Javi Rodríguez ha acabat amb les seves esperances en fer el tercer gol amb mestressa. Gran assistència de Wilde i el capità no perdona davant l’alleujament general.

El Talavera ha cremat l’última bala amb el porter jugador, però només se li ha comptabilitzat una ocasió de perill que Justo Cáceres no ha encertat a definir. El Barça, a base de possessió, ha acabat assegurant una victòria important. L’equip agafa aire. I embranzida.
Alegria blaugrana després d'un dels gols. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA, 3
OID TALAVERA, 1

FC Barcelona (1+2):
Cristian, Jordi Torras (1), Ari Santos, Saad, Wilde (1) –cinc inicial-, Chico, Javi Rodríguez (1), Lin, Carlos, Igor i Paco Sedano.

OID Talavera (1+0): Jesús Herrero, De la Cuerda (1), Marcelinho, Justo Cáceres, Riquer –cinc inicial-, Kel, Nando, Chispa, Nacho Gil, Nacho Gómez, Juan Puertas i Jesús Jiménez.

Gols: 1-0, Torras, min 2; 1-1, De la Cuerda, min 3; 2-1, Wilde, min 30 i 3-1, Javi Rodríguez, min 35.

Àrbitres: Felipe i Gereta. Cap amonestació.

Pavelló: Palau Blaugrana. 1,863 espectadors.