El Barça mostra les seves credencials (2-5)

19.09.2010 13:48

Llorenç Tarrés

El primer equip de futbol sala ha començat la Lliga de la millor manera possible, amb una victòria solvent a la pista del Sala 10 Saragossa. El conjunt de Carmona ha remuntat l’1-0 inicial amb gols de Wilde (3), Chico i Lin.

El Barça mai no havia guanyat al Pavelló Siglo XXI, però avui ho ha fet i amb la solvència d’un aspirant a tot. El Sala 10 Saragossa s’ha avançat amb un golàs de Keny, però la reacció blaugrana ha estat fulminant. Cinc gols –hat-trick de Wilde inclós– i el domini absolut de la situació han fet que els tres punts viatgin cap al Palau.

De menys a més

El partit ha començat amb igualtat de forces i un Saragossa valent i elèctric en les seves accions. El Barça intentava portar el timó a partir del control de pilota, però eren els locals els que generaven els primers ensurts de la tarda.

Paco Sedano, molt atent, ha desfet les primeres ocasions d’un Sala 10 intens. També ho han provat Lin i Torras, però el porter Dídac, cedit pel FC Barcelona, ha estat molt encertat.

El Sala 10 s’ha avançat en el marcador amb un gran gol de Keny, una acció personal plena de força i talent. Però el Barça no s’ha descompost, tot el contrari. Dídac ha salvat l’empat aturant dos grans xuts de Wilde i Torras, però no ha pogut evitar el gol de Wilde en una acció al segon pal.

adsala10barcelona3.jpgQui si no, l’ex d’El Pozo tornava la igualtat en el marcador i es feia un fart de generar perill. En una bona combinació amb Chico arribava el segon gol blaugrana. El Sala 10 no podia frenar l’allau d’un Barça que abans del descans hauria pogut ampliar l’avantatge, si bé en els últims dos minuts les dues millors ocasions han estat locals: un xut al pal de Raúl Manjón i una gran intervenció de Sedano d'un xut de falta de Nano.

Lin colpeja de nou

Les esperances aragoneses de remuntar s’han esfumat en el primer minut de la represa. Un obús del segovià des de la llarga distància ha sorprès Dídac i ha fet pujar l’1-3. El Barça seguia desgastant el rival a base de constància i generava una ocasió rere l'altra.

Carmona demanava ambició als seus homes per aprofitar el bon moment i l’equip ha respost. Chico i Wilde han disposat d’una doble oportunitat que ha salvat Dídac. Però el brasiler no ha perdonat en la següent jugada: passada a l’espai de Torras i definició de luxe del golejador blaugrana.

A quatre minuts del final, el tècnic local, Santi Herrero, ha donat entrada a Valença com a porter jugador. Els de Carmona han defensat bé la inferioritat i Wilde ha arrodonit el seu partidàs amb un xut de camp a camp.

A vuit segons del final, Víctor ha marcat el 2-5 definitiu en una badada defensiva. L’única del partit i fruit del relaxament en l’últim atac, una acció però que no espatlla l’excel·lent treball dels jugadors durant tot el matx.

La fitxa del partit
SALA 10 SARAGOSSA, 2
FC BARCELONA, 5

Sala 10 Saragossa (1+1):
Dídac, Nano Modrego, Sergio, Euler, Valença, –cinc inicial–, Raúl Manjón, Víctor (1), Keny (1) i Corvo.

FC Barcelona (2+3): Paco Sedano, Torras, Wilde (3), Saad, Ari Santos –cinc inicial–, Lin (1), Javi Rodríguez, Chico (1) i Carlos.

Gols: 1-0, Keny min 10; 1-1, Wilde min 11; 1-2, Chico min 15; 1-3, Lin min 21; 1-4, Wilde min 31; 1-5, Wilde min 37 i 2-5, Víctor min 40.

Àrbitres: Del Pozo García i López Jiménez. Grogues a Javi Rodríguez, Corvo i Keny.