El capità renova per una temporada

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Sala

15.07.2010 12:47

El capità renova per una temporada

Cristina Collado


Javi Rodríguez ha renovat per un any més. Als seus 36 anys, el capità de l’equip de futbol sala del Barça aposta pel nou projecte esportiu de la secció. Un projecte que per al capità “té tots els condicionants per aconseguir grans fites”


Va fitxar pel FC Barcelona la temporada 2006/07, coincidint amb la professionalització de la secció de futbol sala. Aleshores Javi Rodríguez aterrava a Can Barça després d’haver-ho guanyat gairebé tot quant a clubs amb el Playas de Castelló. Firmava per quatre anys amb l’objectiu de donar un impuls a l’equip de futbol sala, per convertir-lo en un dels grans equips de la Divisió d’Honor. Ho ha aconseguit, tot i que li falta el pas final d'obtenir un títol important amb la samarreta blaugrana.

Caràcter i gol

Javi Rodríguez s’ha caracteritzat des del primer moment pel seu caràcter dins i fora del vestidor. Un fet que li va valer ser designat el capità de l’equip. Un referent dins del vestidor, ho ha estat també sobre el parquet així com en la seva aportació des de la banqueta, des d’on és molt habitual veure’l encoratjant els seus companys d’equip.

2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_009.JPGAmb la pilota als peus, Rodríguez ha demostrat ser tot un mestre. És lluitador, malgrat que la seva titularitat ha anat reduint-se des de la seva arribada al club ara fa quatre anys. Tot i això, la seva presència en els partits ha estat obligada. Ha jugat una mitjana de 31,5 partits de Lliga en aquestes quatre temporades, sent titular en 22,5 enfrontaments de mitjana.

Durant aquest temps, també ha desenvolupat el seu olfacte golejador. A la Lliga regular, ha fet 54 gols. Sempre s’ha mantingut molt regular en aquest aspecte. La seva primera temporada al Barça va fer-ne 12; el curs 2007/08 va ser el més productiu, amb 16 gols; la temporada anterior en va fer un menys; i enguany ha aconseguit 11 dianes.

Rodríguez: “La meva darrera samarreta serà la del Barça”

Un cop arribat a un acord amb el club, Javi Rodríguez arriba a un dels seus objectius: “Quan vaig sortir de Castelló, el meu objectiu era que la meva darrera samarreta fos la del Barça i després d’aquesta renovació s’acomplirà el meu desig, que és que la meva darrera samarreta serà la del Barça”.

2009-12-04_FCB_-_PLAYAS_DE_CASTELLO_023.jpgPer al capità blaugrana l’evolució de l’equip en aquests anys que porta a Barcelona “ha estat molt positiva; cada any s’ha fet un projecte il·lusionant i la directiva havia apostat en els anys anteriors pel futbol sala, com també la nova junta, que continua apostant per les incorporacions de companys com ara Torras i Wilde, que donaran un plus important a l’equip”.

L’aportació del capità

“Haig de treballar dins i fora de la pista”, afirma Javi Rodríguez. “Tinc l’experiència d’haver jugat finals, d’haver guanyat títols i tot això ho he de transferir a tots els meus companys i, en especial, als nous jugadors que s’incorporen a l’equip”, explica el capità blaugrana.

I encara que sap el que és guanyar-ho tot dins del món del futbol sala, Javi Rodríguez no perd l’ambició: “En els tres darrers anys hem estat a dalt. Aquest és l’any definitiu. Hem de ser a les finals sí o sí”.
Javi Rodríguez saludant els aficionats. Foto: Arxiu-FCB
Javi Rodríguez saludant els aficionats. Foto: Arxiu-FCB
Els seus números a la Lliga
2009/10
10 partits de titular
24 partit de suplent
11 gols

2008/09
22 partits de titular
7 partits de suplent
15 gols

2007/08
31 partits de titular
3 partits de suplent
16 gols

2006/07
27 partits de titular
2 partits de suplent
12 gols


Comparteix a

Notícies Futbol Sala