Exhibició, resistència... i sèrie empatada (4-2)

12.06.2011 18:43

Llorenç Tarrés

El millor Palau i un gran Barça Alusport han igualat l’eliminatòria final de la Divisió d’Honor. El conjunt de Marc Carmona, enrabiat, s’ha imposat al Caja Segovia amb un gran treball i la sèrie viatja oberta al Pedro Delgado.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 4
CAJA SEGOVIA, 2

FC Barcelona Alusport (3+1):
Cristian, Jordi Torras, Igor (1), Ari Santos, Fernandão (1) –cinc inicial–, Javi Rodríguez, Saad, Lin (1), Carlos, Sepe, Èric Martel i Paco Sedano.

Caja Segovia (0+2): Cidão, Sergio Lozano, Esquerdinha, Geison, Antoñito –cinc inicial–, David (1), Matías, Tobe, Borja, Daniel, Sergio i Alberto.

Gols: 1-0, Fernandão, min 8; 2-0, Igor, min 9; 3-0, Lin, min 18; 3-1, Carlos, en pròpia porteria, min 23; 3-2, David, min 38 i 4-2, Jordi Torras, min 40.

Àrbitres: Felipe Madorrán i Gereta Ramírez. Grogues al blaugrana Carlos i als segovians Esquerdinha i Geison.

Pavelló: Palau Blaugrana (5.367 espectadors).

Després de l’ensopegada de divendres passat, en què els de Jesús Velasco es van imposar per la mínima, el Barça Alusport no podia fallar. L’equip ha respost al suport de la graderia i a l’obligació de guanyar i, de manera merescuda, ha tombat un Caja Segovia crescut per la primera victòria. Ha estat una exhibició blaugrana, amb un equip revolucionadíssim i entregat, que en la primera meitat ha passat per sobre del rival i en la segona ha sabut lluitar contra un contrari millorat i el cansament acumulat.

Tot torna a començar, ara amb el Pedro Delgado de Segòvia com a escenari, però les sensacions amb què viatjarà l’equip seran les millors després d’aquest segon partit. El conjunt de Carmona, amb un cinc inicial molt explosiu, i amb la novetat de la tornada de Cristian sota els pals, ha sortit a mossegar el conjunt castellà i, de bon principi, s’ha fet amb el comandament.

Allau blaugrana

2011-06-12_FCB_ALUSPORT_-_CAJA_SEGOVIA_FS_014.jpgIgor ha disposat de la primera ocasió amb un toc subtil que ha sortit a fora per ben poc. El Caja Segovia ha patit de valent en els primers minuts per fer circular la pilota. La graderia pressionava tant o més que un Barça Alusport molt motivat, i als visitants els quedava poc més que el recurs de treure’s la pilota de sobre com podien.

L’entrada de Mati en el lloc d’Esquerdinha ha donat una millor possessió de pilota i més tranquil•litat al joc segovià. El meravellós jugador argentí ha conduït el seu equip amb l’esfèrica enganxada als peus i ha frenat l’ímpetu inicial d’un Barça Alusport que buscava les seves opcions des de lluny: Lin i Saad, en dues ocasions, han posat a prova els reflexos d’un inspirat Cidão.

Però el martelleig, amb més o menys força, era constant i Igor ha tingut una ocasió excel•lent en una rematada en cursa que Cidão ha tornat a avortar. Mereixia el premi, el conjunt local, i l’ha trobat en una gardela de Fernandão marca de la casa que s’ha colat per l’escaire. Minut 8. 1-0. Un minut després, una jugada personal d’Igor ha fet pujar el segon davant l’explosió d’un Palau increïble. El temps mort visitant ha estat immediat davant l’allau culer.

2011-06-12_FCB_ALUSPORT_-_CAJA_SEGOVIA_FS_021.jpgTot just han tornat a la pista els dos equips, Igor ha estat a punt de fer el tercer en un Barça Alusport absolutament amo i senyor del partit. La vaselina posterior de Javi Rodríguez ha sortit fora per poc, Jordi Torras ha topat amb el pal i Lin ha completat la sensacional primera meitat amb un gol de cap, avançant-se a la mala sortida de Cidão (3-0). Per la seva part, Cristian no ha hagut d’intervenir fins als set minuts finals del primer temps. La defensa seguia brillant, recuperant grapats de pilotes a primera línia de pressió i interceptant passades a l’espai. Amb el partit sota control, però amb un marcador massa curt pels mèrits locals s’ha arribat al descans.

Apareix Lozano, apareix el Caja Segovia

El segon temps no ha començat tan bé. El Caja Segovia ha arrencat fort i una acció personal de Sergio Lozano ha acabat amb l’autogol de Carlos. Si no hagués desviat el madrileny la pilota, Esquerdinha ja hauria tingut la canya a punt. Cidão ha evitat la ràpida resposta blaugrana, de les botes de Torras, i Cristian ha desviat una falta d’enorme perill de Lozano. Eren moments de patiment, amb ocasions a banda i banda i un Barça Alusport més replegat i més just de bateries.

Els visitants, molt millorats a la represa, havien entrat en el partit i han forçat al màxim la defensa culer, la resistència de la qual està feta a prova de tot, però els locals han recuperat el domini i han tornat a disposar de bones ocasions, com ara una de Lin d’un rebuig erràtic de Cidão. Els àrbitres, per la seva part, han perdonat unes mans claríssimes dins l’àrea visitant just abans que Cristian desviés una rematada franca de Geison.

2011-06-12_FCB_ALUSPORT_-_CAJA_SEGOVIA_FS_010.jpgEls segovians han tingut alguna bona oportunitat, com ara una rematada en semierrada d’Esquerdinha que ha anat al pal i una doble ocasió de Borja desviada per Cristian de manera espectacular. Els últims minuts han estat a cor obert, amunt i avall, amb la tensió i polèmica necessàries i un puntet més, sobretot quan els visitants han reclamat un penal sobre David.

I el mateix David ha fet el 3-2 en aprofitar un rebuig dins l’àrea quan quedaven dos minuts justos per al final, posant tota l’emoció del món al duel. El Palau ha donat aleshores un últim al•lè a l’equip de Carmona, que ho ha resistit tot, també l’agònic porter jugador visitant (amb un xut al pal de Sergio Lozano quan restaven dos segons per al final i el gol sobre la botzina de Torras), per acabar adjudicant-se el segon punt d’aquesta preciosa final.