Reacció a temps (4-7)

28.05.2011 17:50

El Barça Alusport ha guanyat el primer partit de la semifinal de la Lliga al Fontes do Sar. Els blaugranes, que s’han vist amb un 3-0 en contra, han reaccionat abans d’acabar la primera part. La defensa ha brillat en la remuntada final.

XACOBEO LOBELLE, 4
FC BARCELONA ALUSPORT, 7

Xacobeo Lobelle (3+1):
Álex, David, Rafael (1), Alemão, Diego (1) –cinc inicial– Aicardo (1), Palmas, Rubi, Pola, Raúl Campos (1), Charlie.

FC Barcelona Alusport (1+5): Sedano, Torras (2), Lin (2), Saad (1), Fernandão (1) –cinc inicial– Ari Santos (1), Carlos Muñoz, Javi Rodríguez, Igor.

Gols: 1-0, Diego, min 2; 2-0, Raúl Campos, min 3; 3-0, Rafael, min 8; 3-1, Ari Santos, min 17; 3-2, Fernandão, min 22; 3-3, Lin, min 24; 4-3, Aicardo, min 26; 4-4, Lin, min 30; 4-5, Torras, min 35; 4-6, Saad, min 38 i 4-7, Torras, min 38.

Àrbitres: Cuesta Sánchez i García Morón.

L’objectiu s’ha aconseguit. Guanyar a la pista del Xacobeo Lobelle, al Fontes do Sar, era una fita clau per tornar l’eliminatòria a Barcelona i intentar aconseguir un pas històric a la final de la Lliga. El Barça Alusport, però, no ha començat gaire bé el partit. De fet, s’ha trobat amb tres gols en contra en els primers minuts de partit. Tots estaven avisats que no es podia badar, però han badat. Afortunadament, però, han reaccionat a temps i el triomf final ha estat contundent: 4 a 7.

El pròxim divendres la semifinal es trasllada al Palau i aquesta és la primera oportunitat per als de Carmona de convertir-se en finalistes de la Lliga.

El que no havia de passar

En un tres i no res, el Xacobeo Lobelle ha llançat a terra les precaucions que havien pres els blaugranes. Diego i Raúl Campos han deixat en evidència la defensa culer en un començament de partit desordenat i en què Paco Sedano ha pogut fer ben poca cosa per evitar el 2-0.

Marc Carmona ha sol•licitat un minut per recompondre el seu equip, però les instruccions no s’han acabat d’assimilar i Rafael ha marcat el 3-0 cinc minuts més tard.

Afortunadament aquest gol ha servit per començar de nou. Amb més tranquil•litat, tot i que ha costat arribar a la porteria contrària, els blaugranes s’han assentat en el partit. Cap a les acaballes del primer temps, Ari Santos ha reduït les diferències en marcar de doble penal el 3-1.

El millor Barça Alusport

La dinàmica que havia encadenat l’equip al final del primer temps ha continuat tot just a la represa. Amb més pressió defensiva, Fernandão ja ha trobat el camí per superar Álex, el porter del Xacobeo. L’hispanobrasiler ha marcat el segon blaugrana, un gol que ha fet encendre l’espurna. Lin també ha estat a l’aguait i ha completat una jugada perillosíssima dins de l’àrea local, amb la qual cosa ha aconseguit l’empat a tres.

Movent amb seny i amb més fluïdesa la pilota, el Barça s’ha fet l’amo i senyor de la pista. Al darrere, Sedano també ha crescut i ha empetitit els efectes dels xuts contraris.

Ara bé, tot i que el Xacobeo ha perdut una mica la intensitat amb què havia començat el partit, no estava mort. Ni de bon tros. I s’ha vist ben bé quan Aicardo ha fet despertar la graderia posant el 4-3 en el marcador.

Però el panorama ja era diferent. Un xut de falta, llançat per Jordi Torras, l’ha recollit Lin per tornar a igualat el partit. ‘Spider Lin’ ha estat infal•lible. I el de Sant Vicenç dels Horts no s’ha quedat enrere, ja que ha corregut per la banda i ha foradat la porteria gallega amb un xut creuat. Quan quedaven cinc minuts per acabar el partit, els blaugranes han agafat les regnes del marcador per primer cop i ja no les han deixades anar.

Aleshores, el Xacobeo ha apurat totes les opcions i ha col•locat Rafael com a porter jugador quan faltaven tres minuts per a la conclusió. El risc que ha pres el quadre local ha acabat suposant el 4-6 firmat per Saad, i el setè blaugrana ha estat en una acció ràpida també de Saad, que ha fet la passada des de la banda perquè Torras rematés a barraca sense que Rafael pogués arribar a temps per impedir-ho.