El Barça Alusport se supera davant les adversitats (1-3)

13.05.2011 22:52

Llorenç Tarrés

Un sensacional treball defensiu, amb un destacat Paco Sedano, i els gols de Javi Rodríguez i Fernandão (2), han donat la victòria al Barça Alusport a l’Universitario de Navarra. Els blaugranes arrenquen el camí cap al títol amb un triomf vital.

Fernandão i Ari Santos celebren espectacularment un dels gols. Fotos: LNFS.

La fitxa del partit
TRIMAN NAVARRA, 1
FC BARCELONA ALUSPORT, 3

Triman Navarra (0+1):
Juanito, Araça, Javi Eseverri, Rafa Usín, Parrel –cinc inicial–, Uge, Jesulito, Cuco, Roberto i Carlitos.

FC Barcelona Alusport (1+2): Paco Sedano, Jordi Torras, Lin, Saad, Fernandão (2) –cinc inicial–, Ari Santos, Carlos, Sepe, Javi Rodríguez (1).

Gols: 0-1, Javi Rodríguez, min 11; 0-2, Fernandão, min 27; 1-2, Carlitos, min 38 i 1-3, Fernandão, min 40.

Àrbitres: Gutiérrez Lumbreras i Lope Díaz. Sense targetes.

Pavelló: Universitario de Navarra. Ple.
El conjunt de Marc Carmona s’ha fet fort davant les adversitats. El dia en què mancaven quatre jugadors cabdals, el dia en què la banqueta tenia una mitjana molt propera a la majoria d’edat, el Barça Alusport ha tornat a tirar de bloc, d’ofici i de sacrifici per treure un triomf vital a Pamplona. Els blaugranes sumen el primer punt de l’eliminatòria i la setmana vinent tindran dues oportunitats al Palau per certificar la classificació per a les semifinals.

Sense Chico, sense Wilde, sense Cristian i sense Igor, els blaugranes han sortit a la pista mentalitzats que calia sacrifici i també intel·ligència. Fruit d’això, el Barça Alusport ha arrencat amb un plantejament més conservador del que és habitual. Ben formats a mitja pista, els blaugranes han cedit la possessió de pilota, cosa que ha desactivat les ràpides transicions del conjunt navarrès, i han forçat els llançaments exteriors dels locals. Els canoners Rafa Usín, Carlitos, Araça i Eseverri es mostraven actius, però el Barça Alusport no patia.

Enorme Paco Sedano

El bon treball d’un sobri però efectiu Paco Sedano ha mantingut la porteria a zero i ha aportat tranquil·litat a l’equip de Carmona, que a poc a poc s’ha espolsat el domini inicial del Triman Navarra. Les ocasions s’han començat a repartir i, finalment, han estat els visitants els que s’han avançat. Javi Rodríguez, etern, ha fet una jugada individual per emmarcar i ha batut Juanito per sota les cames. Un golàs que ha obert el camí de la victòria i que ha fet explotar el millor Barça Alusport.

Fernandão ha agafat el domini de la situació, mantenint la pilota i generant perill constant, a banda de forçar el desgast de la defensa navarresa. El Triman Navarra s’acostava amb perill però no trobava el camí del gol, i al final dels primers 20 minuts s’ha arribat amb el mínim avantatge blaugrana.

A la represa, els d’Imanol Arregui han arrencat amb força i Rafa Usín i sobretot Parrel han estat ben a prop d’empatar. Els de Carmona han aconseguit refredar l’ambient a base de possessió i, en el minut 27, han ampliat l’avantatge amb una diana de Fernandão: el brasiler ha caçat una pilota dins l’àrea d'un xut de Lin i ha batut amb sang freda la porteria rival.

El Triman Navarra treu el porter jugador

_A4L7577.jpgAquest gol ha trencat quasi definitivament un Triman Navarra que ha estat més de 7 minuts sense acostar-se amb perill. Arregui, desesperat, ha intentat canviar el partit amb l’entrada del porter jugador i ha col·locat Araça en el lloc de Juanito. El Barça Alusport ha hagut de patir de valent, però Sedano s’ha mostrat enorme, una vegada més, en una doble ocasió d’Usín i Parrel. El porter madrileny del Barça també ha tingut un puntet de sort en un llançament de Parell que ha acabat desviat al travesser.

La fortuna, però, també s’ha aliat amb els navarresos en l’acció de l’1-2. Els de Carmona no han rebutjat bé el perill i Carlitos ha marcat el gol de l’esperança per al vigent subcampió. Quan mancaven gairebé tres minuts per al final, restava un món de patiment, però el Barça Alusport ha tret el caràcter una vegada més. Ha resistit. I Fernandão ha culminat al segon pal un xut de Saad que s’ha convertit en l’1-3, en mitja eliminatòria, en un peu i mig a semifinals.