El primer campió de la història

07.05.2011 22:16

El nom del FC Barcelona quedarà registrat per sempre com el del primer equip que va ser campió de la Copa del Rei de futbol sala. El títol aconseguit per al Barça Alusport és el segon d’una temporada per recordar.

Últim assalt: la Lliga
El Barça Alusport encara té un gran repte aquesta temporada, possiblement el més ambiciós: aconseguir per primera vegada el títol de Lliga i el dret de jugar a Europa la temporada vinent. Fins ara, l’equip de Carmona s’ha proclamat campió de la fase regular i s’ha guanyat el dret de disputar totes les eliminatòries amb el factor pista a favor. La primera ronda, la de quarts de final, es juga a partir de la setmana vinent contra el Triman Navarra, una eliminatòria al millor de tres partits.
Després de l’èxit de Segòvia, en què els blaugranes van aconseguir la Copa d’Espanya en batre a la final El Pozo Múrcia i d'haver guanyat també la Copa Catalunya, el capità Javi Rodríguez ha aixecat avui el tercer trofeu de la temporada i també el segon gran títol en l’era LNFS. Aquest cop la víctima ha estat el totpoderós Inter Movistar (4-3), confirmant així que el FC Barcelona ja es troba a l’altura dels dos grans dominadors del futbol sala espanyol dels últims anys.

La victòria d’aquest dissabte a Toledo fa que el Barça Alusport es converteixi en el primer campió de la Copa del Rei, una competició de l'RFEF i l'LNFS que s’ha estrenat aquesta temporada sota el mateix format del torneig del KO de futbol. Els blaugranes han completat un camí perfecte, eliminant consecutivament el BP Andorra de la Divisió de Plata i quatre equips de la màxima categoria: Marfil Santa Coloma, Benicarló, Azkar Lugo i Inter. D’ara en endavant, molts més equips guanyaran la Copa del Rei, però el primer trofeu de campió reposarà per sempre a les vitrines del Museu.

Més trofeus, abans i després de l'LNFS

2011-02-06_FCB_ALUSPORT_-_EL_POZO_MURCIA_010.jpgQuatre Copes Catalunya acompanyen els dos títols aconseguits en el que va de curs, un palmarès que, de mica en mica, reconeix la feina de l’equip i la ferma aposta del Club per la secció. El FC Barcelona, a més, també compta amb dos ascensos a la Divisió d’Honor (les temporades 99/00 i 05/06).

D'altra banda, també pot presumir d’haver guanyat dos títols més, però, això sí, abans que es creés la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS): la Copa 1988/89 i, un any més tard, la Recopa d’Europa, la primera edició de la qual es va disputar al Palau Blaugrana.