Troben la clau en el segon temps (2-0)

17.04.2011 20:36

El Barça Alusport troba la clau en el segon temps (2-0)

Llorenç Tarrés

Quan falten només dues jornades per al final de la lliga regular, l’equip blaugrana ja és a només tres punts d’aconseguir matemàticament la primera plaça. La victòria contra el Benicarló s’ha gestat en una segona meitat de més encert.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 2
BENICARLÓ FS, 0

FC Barcelona Alusport (0+2):
Cristian, Jordi Torras, Chico, Saad, Fernandão (1) –cinc inicial-, Ari Santos, Javi Rodríguez (1), Lin, Carlos, Sepe, Wilde i Cristian.

Benicarló (0+0): Gus, Chaguinha, Vadillo, Lolo, Retamar –cinc inicial-, Xapa, Chicho, Kike, Javi Alonso, Iván i Gonzalo, Joselito.

Gols: 1-0, Fernandão (21’); 2-0, Javi Rodríguez (23’).

Àrbitres: Fortes Pardo i Martínez Flores. Grogues al blaugrana Chico i als visitants Retamar, Gus i Lolo.

Pavelló: Palau Blaugrana. 3.214 espectadors.

Després de vint minuts sense gols, de fer-se a la idea que avui tocaria suar de valent i de no trobar la clau, els gols de Fernandão i Javi Rodríguez en els primers minuts de la represa han aplanat el camí de la victòria per al Barça Alusport. Un triomf que deixa l’equip de Marc Carmona, quan només queden dues jornades per al final de la Lliga regular, a només tres punts d’assegurar-se el factor pista en totes les eliminatòries pel títol.

Primer temps sense gols

2011-04-17_FCB_ALUSPORT_-_BENICARLO_FS_024.jpgLa victòria ha estat molt treballada. Al davant hi havia un Benicarló sempre intens i que, com ja s’esperava, com sempre fa, ha plantejat molts problemes amb la seva defensa alternativa, ja fos a mitja pista, a tres quarts o sense manies per darrere la línia central. Ben aviat s’ha vist que era un partit de desgast, de mastegar sorra fins a trobar el primer gol. Ho han intentat, des de bon començament, Saad i Fernandão, tots dos dues vegades, però, en uns casos, han trobat una bona resposta del porter Gus i, en altres, no han trobat la porteria per ben poc. Les millors ocasions dels visitants: una de Chicho a la sortida d’un córner i una altra de Xapa després d’un servei en llarg del seu porter.

La intensa pressió blaugrana permetia recuperar ràpidament la pilota, però a l’hora de generar perill la situació era força més complicada. El Benicarló es trobava força còmode amb el partit que s’estava dibuixant, deixant passar els minuts i sense passar gaires angoixes al darrere. El domini blaugrana s’ha intensificat, però a la vegada s’ha fet més estèril amb el pas dels minuts. Costava traspassar la teranyina castellonenca en un duel tàcticament intens. Moltes cobertures i moviments massa previsibles per trobar espais. Cristian, durant molts minuts un espectador més, també s’ha mostrat molt atent en les poques arribades que han fet els del Baix Maestrat, bàsicament en accions d’estratègia.

Fernandão obre la llauna

2011-04-17_FCB_ALUSPORT_-_BENICARLO_FS_005.jpgEls últims minuts del primer temps i els primers de la represa han estat els millors. Un xut al pal de Torras i una jugada de tiralínies que Wilde no ha acabat de connectar han estat a punt de trencar el marcador inicial, però amb l’inusual 0-0 s’ha arribat al descans. Calia trencar el guió, un encefalograma pla que no afavoria els interessos blaugrana. I així ha estat en el primer minut del segon temps: moviment d'autèntic pivot de Fernandão, que encara Gus i el supera amb un xut ajustat al pal. El gol ha esperonat el Barça Alusport i el públic del Palau, però també un Benicarló que fins aleshores era més un mur que una amenaça.

Un avís de Chaguinha ha precedit el 2-0, obra de Javi Rodríguez en culminar una bona jugada col·lectiva amb assistència de luxe de Fernandão. En tres minuts s’ha fet dos cops el que no s’havia pogut fer cap vegada en 20 minuts. El Benicarló ha tornat a endarrerir línies, cedint novament el domini, i poca cosa més ha pogut fer, conscient que ,a cara descoberta, no tenia opcions davant la més gran possessió de pilota dels blaugrana.

Això ha fet que els minuts tornessin a córrer sense gaires incidències. Una falta indirecta que Ari Santos ha rematat al pal ha estat la millor ocasió de gol, així com tres rematades de Lin, Fernandão (els dos millors) i Saad que Gus ha tret magistralment. El Benicarló se l’ha jugat amb el porter jugador quan quedaven quatre minuts per al final, però la defensa blaugrana ha resistit i ha pogut endur-se tres punts de gran valor.