Victòria del Barça Alusport dedicada a Carlos (4-2)

El Barça Alusport ha recuperat el liderat que unes hores abans li havia pres El Pozo. El conjunt de Carmona ha superat heroicament el Triman Navarra al Palau i ha pogut dedicar el triomf a Carlos Muñoz, la mare del qual va morir recentment.

Javi Rodríguez dedicant el seu gol a Carlos. Fotos: Àlex Caparrós-FCB

FC BARCELONA ALUSPORT, 4
TRIMAN NAVARRA, 2

FC Barcelona Alusport (1+3): Paco Sedano, Chico, Wilde (1), Igor, Saad (1) –cinc inicial–, Javi Rodríguez (1), Ari Santos, Lin (1), Fernandão, Sepe, Èric Martel i Cristian.

Triman Navarra (1+1): Juanito, Eseverri (1), Rafa Usín, Araça (1), Parrel –cinc inicial–, Jesús, Cuco, Roberto, Isi, Carlitos, Iraitz i Gascón.

Gols: 1-0, Javi Rodríguez, min 3; 1-1, Araça, min 4; 2-1, Lin, min 35; 2-2, Javi Eseverri, min 36; 3-2, Wilde, min 39 i 4-2, Saad, min 40.

Àrbitres: Gracia Marín i Múnez Carpintero. Grogues als blaugranes Lin, Javi Rodríguez, Chico i Ari Santos i als visitants Isi, Araça i Parrel. Vermella a Ari Santos, min 36.

Pavelló: Palau Blaugrana. 3.147 espectadors.

El partit ha començat amb un minut de silenci respectuós, i després el Barça Alusport ha volgut recordar el seu company amb la dedicatòria dels gols i un triomf que serveix per recuperar el liderat. L’equip blaugrana ha resolt el duel en un últim minut d’infart, responent així a la pressió que havia posat hores abans El Pozo amb la seva victòria davant l'Inter Movistar.

Si el Barça Alusport volia mantenir el primer lloc, havia de guanyar. I els de Carmona, tot i les baixes significatives de Carlos, Jordi Torras i Fernandão (ha estat a la banqueta, però no ha pogut jugar ni un minut) i tot i l’enorme resistència del conjunt d’Imanol Arregui, ha estat capaç de sumar tres punts més.

Gols matiners

El partit ha començat bé, amb una gran ocasió de Saad als 22 segons de partit i un Wilde capaç de generar perill a cada pilota que li arribava. El domini inicial s’ha transformat en gol ràpidament, quan un penal sobre Chico l’ha marcat Javi Rodríguez. El detall del capità en la celebració ha estat el de tot l’equip.

Però el Triman Navarra, que fins aleshores només havia avisat molt tímidament de la mà d’Eseverri, ha empatat un minut després, quan Araça ha rematat una falta a la frontal. No acabava de trobar-se còmode, el Barça Alusport, amb el partit plantejat pels navarresos. Un duel travat, amb poca continuïtat en el joc i molt contacte entre defenses i atacants.

2011-04-03_FCB_ALUSPORT_-_TRIMAN_NAVARRA_008.jpgLin, que tornava després de la seva lesió, ha aportat més frescor d’idees en atac, més mobilitat, però el Triman Navarra no s’espanta fàcilment i també ha amenaçat la porteria blaugrana, avui defensada novament per Paco Sedano. Una bona prova d’això és que el mateix Lin, Wilde i el visitant Cuco han tingut en 10 segons de diferència tres ocasions claríssimes per als seus respectius equips. El partit estava ben obert i si els gols no arribaven ha estat per les enormes intervencions dels dos porters. La de Sedano a xut llunyà d’Eseverri ha estat per fotografiar i emmarcar. D’aquí fins al descans, molta igualtat i també moltes dificultats per trobar el gol tot i els constants intents d’un i altre.

Juanito, un mur

El començament de la segona meitat ha estat prometedor. Javi Rodríguez ha tingut les millors ocasions d’un equip blaugrana que dominava. Però ràpidament s’ha assentat a la pista el conjunt navarrès, que ha tornat a portar el duel al guió que li interessava: igualtat, intensitat i avís a banda i banda sense que arribés el gol. I és que costava trobar espais entre les defenses, sobretot la visitant, i els porters, sobretot Juanito, seguia mostrant-se infranquejable. Un autèntic mur.

Els últims 10 minuts han estat de clar color blaugrana. Els de Carmona han tancat el seu rival, que sobrevivia gràcies al seu porter i a la manca de punteria local. Però, quan quedaven només cinc minuts per al final, s’ha acabat fent justícia: la insistència blaugrana ha tingut premi amb un xut de Saad que Lin ha desviat a gol.

Empat i expulsió d’Ari

2011-04-03_FCB_ALUSPORT_-_TRIMAN_NAVARRA_021.JPGPerò quan semblava que tot feia baixada, Javi Eseverri, el Javi Rodríguez del Xota, ha tornat a empatar amb una gran acció personal. L’expulsió, just després, d’Ari Santos, encara ha complicat més les coses. El Barça Alusport ha resistit heroicament els dos minuts en inferioritat i s’ha arribat a un final d’infart. Juanito ha aturat un doble penal a Saad, però l’italobrasiler ha recuperat una pilota d’or quan quedava només un minut, ha passat la pilota a Wilde i el golejador no ha perdonat davant l’eufòria del Palau.

El Triman ha esgotat els últims cartutxos amb el porter jugador. Més patiment encara. Paco Sedano i la defensa han respost bé i, en una contra, Igor ha deixat la pilota a Saad, que ha completat el seu bon partit amb el quart i definitiu gol. Un Barça Alusport enorme torna a ser líder.