Peu i mig a la final (2-9)

22.03.2011 23:08

Llorenç Tarrés

El Barça Alusport ha fet un pas de gegant per ser a la final de la Copa del Rei després de vèncer, amb molta contundència, al Municipal de Lugo. El partit d’anada de les semifinals ha tingut clar color blaugrana però tocarà sentenciar al Palau.

La fitxa del partit
AZKAR LUGO, 2
FC BARCELONA ALUSPORT, 9

Azkar Lugo (1+1):
Óscar (1), Mimi, Hugo, Adri (1), Matamoros –cinc inicial-, Miguel, Genaro, Guerra, Iago Míguez

FC Barcelona Alusport (3+6): Cristian (1), Chico (2), Javi Rodríguez, Saad (1), Wilde (2) –cinc inicial-, Carlos, Jordi Torras, Igor (1), Fernandão (2), Sepe.

Gols: 0-1, Chico (4’); 0-2, Igor (15’); 1-2, Óscar (18’); 1-3, Wilde (19’); 1-4, Chico (23’); 2-4, Adri (26’); 2-5, Fernandão (26’); 2-6, Cristian (33’); 2-7, Fernandao (34’); 2-8, Wilde (37’); 2-9, Saad (40’).

Àrbitres: Gallo Suárez i Velasco Martínez. Groga al local Mimi.

Pavelló: Municipal de Lugo.
La rúbrica haurà d’arribar dimecres vinent a casa, no valen confiances, però sens dubte el conjunt barcelonista ha obtingut un resultat molt i molt valuós a l’anada de les semifinals. No només per la victòria sinó també pels nou gols marcats fora de casa, cosa que permet tenir un coixí important de cara a la tornada.

Ben aviat, els blaugranes han marcat territori i un Chico en ratxa ha signat el primer gol als quatre minuts de joc. El Barça Alusport ha controlat el primer temps, molt seriós, ordenat i amb les idees clares, si bé el perill gallec era sempre latent. Igor, que havia estat dubte fins a última hora, ha marcat el 0-2, però encara abans del descans, el porter local Óscar i el blaugrana Wilde han trobat porteria per deixar un 1-3 al descans. El gol local, en un llançament de camp a camp que s’ha colat inesperadament, no ha afectat la moral de l’equip i el golejador Wilde s’ha retrobat amb el gol per refredar l’eufòria local.

Golejada final

azkar-fcb2.jpgEl marcador era just però també curt, i a la represa així ho ha demostrat un Barça Alusport que ha acabat de rematar la feina. Chico ha estrenat la segona meitat amb un gol que obria encara més diferència i que ha forçat el tècnic local Bruno García a intentar canviar el signe del partit.

Els locals han tret el porter jugador a pista, una de les seves especialitats, i en el seu primer atac Adri ha aprofitat un desajust defensiu per reduir diferències. Però novament l’equip ha reaccionat bé al fet d’encaixar gol i ha tornat a demostrar fortalesa de líder, de campió.

azkar-fcb1.jpgLes recuperacions de pilota han estat providencials i ben acabades i així han arribat els gols. Fernandão feia el 2-5, Cristian es redimia del gol encaixat al primer temps fent el sisè de porta a porta i novament Fernandão enterrava les últimes esperances de la grada.

Als instants finals, Azkar Lugo ho ha provat més amb el cor que amb el cap. El Barça Alusport li havia menjat la moral, s’havia fet fort, i ha arrodonit la victòria amb dues dianes més, obra de dos jugadors que sens dubte agrairan el fet de marcar: Saad i Wilde, tan actius últimament com mancats de sort, han culminat una golejada que deixa el Barça Alusport a les portes de la gran final. Toledo és a només 40 minuts.