El campió no té ressaca (10-0)

11.02.2011 22:28

Llorenç Tarrés

Passadís i golejada. El Barça Alusport no podia celebrar d'una millor manera la consecució de la Copa d’Espanya. L’equip ha rebut un sonor homenatge i després ha demostrat la seva condició de líder contra el Gestesa.

Passadís al campió. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.

La fitxa del partit
FC BARCELONA ALUSPORT, 10
GESTESA GUADALAJARA, 0

FC Barcelona Alusport (7 3):
Paco Sedano, Chico (2), Igor (2), Saad, Wilde (2) –cinc inicial–, Fernandão (1), Javi Rodríguez (2), Jordi Torras (1), Sepe, Verdejo, Eric Martel i Cristian.

Gestesa Guadalajara (0 0): Fran Noguera, Juanillo, Jesús Calvo, Javi Cala, Blecua –cinc inicial–, Chino, Velasco, Kensuke, Rubén, Cristian, Perete i Dani.

Gols: 1-0, Igor, min 1; 2-0, Chico, min 3; 3-0, Jordi Torras, min 6; 4-0, Javi Rodríguez, min 6; 5-0, Chico, min 7; 6-0, Javi Rodríguez, min 12; 7-0, Wilde, min 18; 8-0, Igor, min 23; 9-0, Wilde, min 25 i 10-0, Fernandão, min 32.

Àrbitres: Gracia Marín i Munez Carpintero. Grogues al blaugrana Fernandão i als visitants Juanillo, Perete i Velasco.

Pavelló: Palau Blaugrana (2.141 espectadors).
El conjunt de Marc Carmona ha passat per sobre, literalment, de l’equip del Guadalajara i ja en els primers set minuts havia resolt el partit amb una maneta de gols. I és que si algú tenia dubtes de les prestacions blaugrana després d'haver aconseguit el títol, ràpidament se li han esvaït.

Fam de campió

2011-02-11_FCB_ALUSPORT_-_GESTESA_GUADALAJARA_018.JPGAquest Barça Alusport té fam i no queda saciat amb una Copa d’Espanya. Només cal veure com ha pressionat el rival, com l’ha ofegat, com l’ha deixat sense idees ni esma per seguir competint. El Gestesa és un equip enfonsat i el pitjor que li podia passar és rebre un gol en els primers compassos de partit. Igor, en aquest sentit, pot dir que ha estat l’executor del rival, ja que ha marcat l’1-0.

Però, per sobre de tot, sobre el parquet s’han vist dos equips completament oposats. Un Barça Alusport molt més fort, tàcticament millor, moralment en constant creixement i individualment amb uns recursos inesgotables.

Els locals han dominat com i quan han volgut, i els gols han anat caient. Es pot ben dir que la festa inicial, amb el passadís, la fotografia i la volta d’honor, ha tingut continuïtat quan ha començat el partit. Els més de 2.000 espectadors que han assistit a l'enfrontament no s’ho han passat gens malament i, fins i tot, han acabat fent l'onada en el segon temps.

Tot sentenciat al descans

Chico, un dels millors, ha signat el segon, i Torras i Javi Rodriguez, en mig minut, han deixat el partit sentenciat (4-0). Carmona, amb les baixes de Lin i Carlos, ha donat minuts als joves del filial, i tant Sepe com Eric Martel i Verdejo han respost com si fossin veterans, tot i que sense el premi del gol. Tots ells han actuat ja en un primer temps que ha acabat amb un concloent 7-0. El sisè, per cert, una obra d’art col·lectiva culminada pel capità Javi Rodríguez, l’encarregat d’obrir la festa com a portador de la primera copa.

2011-02-11_FCB_ALUSPORT_-_GESTESA_GUADALAJARA_015.JPGEl Gestesa, amb Chino i el japonès Kensuke com a únics destacats, intentava sobreviure tancant espais i tapant les fuites de grans dimensions de la seva defensa. Però el Barça Alusport trobava sempre la manera de crear perill i el calvari per al conjunt de Carlos Sánchez ha continuat després del descans, amb el 8-0 només començar, obra d’Igor.

La golejada més gran

Dos brasilers, Wilde i Fernandão, han ampliat el resultat fins a la doble maneta, un 10-0 que ja feia estona que s’havia convertit en la millor victòria blaugrana en els anys que fa que l'equip és a la Divisió d’Honor. Ni un ni altre volia mirar al marcador del Palau. Era qüestió de seguir jugant fins al final. Tots dos ho han fet i el Barça Alusport marxa amb una victòria més que el manté al capdavant de la Lliga.