18.12.2009 22:35

Caps de sèrie (2-0)

Cristina Collado

Després de la disputa de la quinzena jornada de la Lliga, el FC Barcelona manté la quarta plaça que tenia, i per tant, serà cap de sèrie per a la Copa. Fernandao i Chico han estat els golejadors.

El Barça ha sortit conscient del què es jugava. En els cinc primers minuts, les úniques aproximacions amb perill han estat pel Barça. Chico n’ha tingut dues de molt clares, i en una d’aquestes la pilota ha fregat el pal. Però superat aquest temps inicial, el Caja Segòvia ha despertat i ha posat a prova els reflexes de Paco Sedano. El porter barcelonista ha aturat Nano Modrego en l’u contra un, i després ha evitat una altra bona ocasió de Lin.

Gol de Fernandao

La jugada més atractiva d’aquesta primera part ha arribat en el minut 14. Ari Santos ha xutat la pilota, que ha tret el jugador de camp Jesús amb l’espatlla sobre la mateixa línia de gol. Aquest refús ha propiciat un ràpid contraatac dels segovians que ha anul•lat Paco Sedano. Però no acabarien aquí les bones ocasions. A la següent jugada d’atac del Barça, Igor ha tingut una doble ocasió per inaugurar el marcador, però el porter Cidao ho ha impedit.

2009-12-18_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_005.jpgHa estat Fernandao qui l’ha aconseguit batre. PC ha deixat per al pivot brasiler que només ha hagut d’acompanyar la pilota perquè aquesta acabés al fons de la xarxa. Era el minut 16 de partit. Encara s’hauria de patir una mica fins el descans. Sobretot amb la jugada de l’exblaugrana Andreu Linares. Per sort, Ari Santos ha desviat el seu xut. Així, amb la mínima avantatge d’1-0 s’ha arribat al descans.

El gol de la tranquil•litat

2009-12-18_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_008.jpgAls tres minuts de la segona part, el Barça ha aconseguit el gol que li ha faltat en els últims partits, el gol de la tranquil•litat. Chico ha colat la pilota per sota de les cames del porter Cidao i ha augmentat a dos gols l’avantatge del seu equip. Poc després, Ari Santos ha provat sort però el seu potent xut l’ha aturat el porter rival.

Pel Caja Segòvia, Jesús ha intentat sorprendre Paco Sedano amb un potent xut des de la frontal, però el porter barcelonista ha estat intractable. Com també ho ha estat després d’un mes sense jugar per lesió Ari Santos. El tanca brasiler s’ha fos dins la pista, mantenint el nivell en defensa i buscant la sorpresa a l’atac. Ell i tota la resta de l’equip han aconseguit no cometre cap errada enrere, com havia demanat el tècnic.

Sense errades en defensa

A vuit minuts pel final, el Caja Segòvia ha intensificat la seva presència a l’àrea barcelonista. Tobe ha tornat a posar a prova Paco Sedano, que ha estat novament ovacionat pel Palau per la seva bona intervenció. Mentrestant, qui ha estat a punt de posar el pavelló dempeus ha estat Javi Rodríguez. El capità ha demanat des de la banda esquerra la pilota a Chico, i tot sol s’ha inventat una vaselina ajustada a l’escaire que ha sortit fora per poc.

2009-12-18_FCB_-_CAJA_SEGOVIA_004.jpgEl Barça ha mantingut la intensitat defensiva en els últims compassos de partit. Avui ha tornat a demostrat perquè es manté com a l’equip menys golejat del campionat. Ben posicionats i col•laborant des de totes les línies els blaugranes han aconseguit mantenir la porteria a zero tot i que el porter Cidao ha avançat la seva posició actuant de porter-jugador en els últims cinc minuts de partit.Ni la falta a favor dels visitants, a 18 segons per al final, ha fet tremolar la defensa del Barça.

Amb aquesta victòria, el FC Barcelona suma 28 punts i manté la quarta plaça de la Divisió d’Honor. Seran, doncs, juntament amb l’Inter, ElPozo i el Lobelle, els quatre caps de sèrie per a la Copa d’Espanya del 2010. Es tracta, casualment, dels quatre equips que jugaran la Supercopa els dies 7 i 8 de gener.