23.10.2009 22:38

Es trenca el malefici (4-1)

Cristina Collado

El Barça s’ha imposat ElPozo Múrcia en un gran partit mostrant la seva candidatura al títol de Lliga. Des que el Barça va pujar a Honor, s’ha trencat el malefici dels murcians. Ara només els separa un punt a la classificació.

S'ha trencat amb les 19 victòries consecutives d'ElPozo Múrcia a la Lliga. S'ha trencat amb la potència golejadora de l'equip murcià -qui portava una mitjana de 6.6 gols per partit-. S'he trencat amb el guió dels últims partits, quan el Barça dominava en joc i en resultat el partit, però veia com se li escapava en els últims minuts. En definitiva, s'ha trencat amb el malefici d'ElPozo Múrcia amb un gran partit, de nou amb un Palau Blaugrana bolcat en l'equip (4-1). Des de la Llotja han gaudint del partit els jugadors del primer equip Bojan Krkic i Sergio Busquets. També hi ha estat el jugador del Barça Borges Víctor Tomás, en una Llotja presidencial atapeïda i com sempre encapçalada pel directiu responsable de la secció de futbol sala, Jordi Torrent.

1-0 pel Barça

2009-10-23_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_014.JPGEn els dos primers minuts de partit ElPozo ha disposat de tres xuts a porta, de Barroso i Wilde, però en tots casos ha desviat sense problemes Paco Sedano. Per part del Barça, la primera ocasió més clara ha arribat als dos minuts amb un potent xut llunyà de Saad. El mateix ala-pivot brasiler ha disposat d’una ocasió pràcticament igual un minuts més tard.

Mica en mica, el Barça ha anat guanyant control de la pilota, i amb l’entrada d’Igor a la pista ha tingut més protagonisme a l’atac. Fins que ha arribat el primer gol en una jugada d’estratègia. Igor ha picat el còrner i Ari Santos ha rematat a gol des de la frontal. A partir d’aquest moment el control de l’esfèric ha estat pels blaugranes, però ElPozo sempre ha mantingut la tensió a la porteria blaugrana, tot i que Paco Sedano ha estat esplèndid sota els tres pals.

Fernandao fa aixecar el Palau

QM3D4182.jpgPerò qui ha estat veritablement esplèndid ha estat Fernandao en la jugada del segon gol. El pivot brasiler ha rebut d’esquenes a porteria el passi de Paco Sedano al límit de l’àrea murciana, ha girat sobre si mateix i ha superat el porter Juanjo amb una vaselina que ha fet aixecar el Palau Blaugrana. Poc després, però, l’alegria s’ha vist truncada pel gol de Mauricio, en una dubtosa jugada dins l’àrea on els jugadors i el públic reclamaven mans.

Abans del descans, però, el Barça ha tornat a ampliar la distància a dos gols gràcies al segon gol d’Ari Santos. El tanca brasiler ha rebut una assistència de Fernandao en la seva pujada per la banda dreta i ha afussellat la porteria de Juanjo. Amb el 3-1 s’ha arribat al descans.

Patiment final

En els primers minuts de la segona part, el Barça ha disposat de força ocasions per matar el partit. Però el quart gol s’ha resistit molt i ha fet pensar en els últims partits jugats contra ElPozo, quan a la llarga acabaven remuntant. PC, Igor, Saadi i Fernandao han tingut bones oportunitats. Però qui més a prop ha tingut el gol de la tranquil•litat ha estat Chico, que n’ha tingut dues de consecutives. Però el tanca brasiler no ha estat encertat en el xut final. Per sort, els jugadors d’Eduardo Sao ‘Duda’ no han tingut molta presència a l’atac, i les poques ocasions han estat frustrades per Paco Sedano.

2009-10-23_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_006.JPGA falta de 6:38 pel final, Mauricio ha sortit de porter-jugador. El Barça ha defensat bé durant dos minuts, fins que l’àrbitre ha expulsat Vinicius per doble targeta groga. Aleshores ha estat el Barça qui ha atacat en superioritat numèrica ja que ElPozo ha hagut d’estar dos minuts amb un jugador menys. Però el gol es continuava resistint. Al final, ha estat PC qui a dos minuts del final ha sentenciat el matx amb un xut a porteria buida. Per fi s’ha trencat el malefici.

FC BARCELONA, 4
ELPOZO MÚRCIA, 1

FC Barcelona: Paco, PC, Saad, Javi Rodríguez i Fernandao –cinc inicial-, Ari Santos, Igor, Chico, Carlos Muñoz, Jordi Sánchez

ElPozo Múrcia: Juanjo, Kike, Barroso, Vinicius i Wilde –cinc inicial-, Álvaro, Mauricio, Saúl, Ciço, Esquerdinha

Gols: 1-0, Ari Santos (’); 2-0, Fernandao (13’); 2-1, Mauricio (16’); 3-1, Ari Santos (18’); 4-1, PC (38')

Àrbitres: Cuesta Sánchez i García Moron