Futbol sala

18.09.2009 22:35

'O rei' Igor (4-4)

Cristina Collado

El gol d’Igor a 15 segons per al final del partit ha firmat l’empat del Barça davant l’Inter Movistar. El Barça ha exhibit un gran joc, però els madrilenys han plantat cara. El pivot brasiler ha estat l’heroi del partit.

L’enfrontament s’ha iniciat amb un homenatge a la base. Els cinc equips filials del futbol sala han sortit un per un sobre el terra blau característic dels partits que produeix la LNFS. Sènior B, Juvenil, Cadet, Infantil i Aleví han estat ovacionats pels 4.854 espectadors que han vingut al Palau Blaugrana.

2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_002.JPGSi les grades han mostrat una molt bona imatge en aquest primer partit al pavelló barcelonista, la Llotja no ha decebut. Encapçalada pel directiu responsable del futbol sala, Jordi Torrent, i el directiu Josep Anton Coloner, també hi han presents el jugador de futbol Bojan Krkic i el nou president de la Lliga Nacional de Futbol Sala, Javier Lozano.

Setge a la porteria madrilenya

Els primers cinc minuts de partit han estat de setge del Barça sobre la porteria madrilenya. Després d’un potent xut llunyà de l’exblaugrana Torras, les ocasions han estat per als blaugranes. Primer, Javi amb un xut de falta. Després, PC i Aro, amb dos xuts consecutius, i finalment Igor després d’una molt bona jugada d’equip, han posat a prova Luis Amado.

Però l’Inter tampoc s’ha quedat de braços plegats. Però Cristian s’ha encarregat d’evitar el perill. Primer ha enviat a córner el xut de Marquinho, i instants després s’ha lluït per desviar la canonada de Schumacher.

1-0 a la segona part

2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_016.JPGFinalment, però, la insistència del Barça s’ha vist recompensada i en una jugada assajada ha arribat el primer gol del partit. PC ha servit el córner buscant Javi al segon pal, i aquest ha deixat per a Igor, que sol davant el porter ha fet el primer del partit. El pivot brasiler ha estat un dels homes destacats de la primera part, no només per la seva tasca ofensiva, sinó per la bona pressió que ha imposat sobre l’equip que entrena Juan Luis Alonso.

Abans del descans, l’Inter ha tingut un parell de bones ocasions, novament buscant la potència del xut llunyà de Schumi, però de nou Cristian ho ha evitat. Al final han arribat al descans amb el mínim avantatge d’1 a 0.

Exhibició d’Igor

La segona part s’ha iniciat com la primera: amb domini i ocasions del Barça. Javi ha recuperat una pilota i ha iniciat una jugada individual però el seu xut ha acabat fora de porteria. Malgrat això, en un tres i no res l’exblaugrana Torras ha empatat el partit.

Però la reacció del Barça no s’ha fet esperar. Ha arribat de la mà d’Igor. El pivot brasiler ha avisat amb una vaselina que s’ha estavellat al travesser. Un minut després, ha estat Carlos qui ha enviat la pilota al pal, però Igor ha estat molt atent al rebot i ha desfet l’empat. No havia passat més d’un minut quan el mateix Igor ha firmat el hat-trick després d’una ràpida jugada al contraatac.

2009-09-18_FCB_FUTBOL_SALA_-_INTER_MOVISTAR_022.JPGPerò l’exhibició d’Igor no acabava aquí. L’ '11' blaugrana ha servit en safata el quart gol a Ari Santos, però el xut final de l’ala-tanca brasiler ha tocat el pal. Però amb l’Inter mai es pot caure en la relaxació. En una jugada de córner, Torras ha fet el segon amb un xut tot sol des de la frontal.

Expulsió i penal

Al minut 14 de la segona part ha arribat la jugada que podria haver canviat el signe del partit. Cristian ha sortit fora de l’àrea per aturar una pilota, però la jugada ha continuat i ha estat Ari Santos qui s’ha hagut de posar sota els tres pals per aturar el xut, però l’àrbitre ha apreciat mans i el brasiler ha estat expulsat. I Schumacher ha anotat la pena màxima.

Dos minuts després, en una jugada al contraatac Borja ha posat l’Inter per primera vegada per davant en el marcador. Faltaven poc menys de quatre minuts per al final. Aquests últims minuts el Barça ha jugat amb Javi com a porter-jugador.

I així ha arribat el gol de l’empat a 15 segons per al final. I ha estat obra de nou d’Igor, que ha acabat aclamat pel Palau Blaugrana.

'O rei' Igor  (4-4)
FC BARCELONA, 4
INTER MOVISTAR, 4

FC Barcelona: Cristian, PC, Ari Santos, Javi Rodríguez i Igor -cinc inicial-, Fernandao, Jordi Sánchez, Saad, Carlos

Inter Movistar: Luís Amado, Neto, Torras, Borja i Daniel -cinc inicial-, Schumacher, Marquinho, Juanra, Ortiz, Bácaro

Gols: 1-0, Igor (11’); 1-1, Torras (23’); 2-1, Igor (27’); 3-1, Igor (28’); 3-2, Torras (32’); 3-3, Schumacher (34’); 3-4, Borja (36’); 4-4, Igor (40’)

Àrbitres: Rabadán Sáinz i Sánchez Molina