Futbol sala

19.07.2009 12:59

Plantilla amb currículum d’or

Cristina Collado

Sis brasilers i sis jugadors espanyols. Aquesta és la composició actual de l’equip de futbol sala del Barça. Són les dues millors seleccions del món, campiona i subcampiona mundial, respectivament.

El Barça Mobicat sembla un reflex fidel de l’última final del Mundial de futbol sala. L’ octubre passat s’enfrontaven al Brasil la selecció ‘canarinha’ i la selecció espanyola, dirigida per José Venancio López. Avui dia a les files de l’equip blaugrana es podria reeditar aquella final, ja que hi ha sis jugadors brasilers i sis espanyols, components de les dues millors seleccions del món. El Barça Mobicat té un currículum d’or.

Tres campions del món

Brasil_campeolando.jpgAmb l’arribada d’Ari Santos ja són tres els campions del món que vesteixen la samarreta del Barça Mobicat. El rei de copes continua sent el capità del Barça i de la selecció espanyola, Javi Rodríguez. Ha guanyat dues Copes del Món. Va guanyar el Mundial de Guatemala, l’any 2000, i el de Xina Taipei quatre anys més tard. I l’any passat es va quedar molt a prop de fer el triplet al Brasil.

Javi Rodríguez no es va poder proclamar campió del món al 2008, però sí que ho va fer en aquella mateixa final el nou fitxatge de la secció, Ari Santos, habitual internacional amb el Brasil.

L’altra corona mundial la llueix el porter Paco Sedano, que va coincidir amb el capità ara fa ja cinc anys, a Xina Taipei 2004.

Altres podis

FernandaoSpain.jpgA banda dels campions mundials, a les files del Barça Mobicat ens trobem força jugadors que han fet podi a la cita més important d’aquest esport. En concret, n’hi ha tres més. A banda de la plata de Javi Rodríguez al passat Mundial, hi ha dos companys més al Barça Mobicat que van jugar amb la selecció espanyola: Fernandao i Cristian Domínguez, subcampions del Brasil 2008.

En aquell mateix campionat mundial, un altre membre de la plantilla blaugrana va fer podi. Va ser Saad Assis, nacionalitzat italià, que va aconseguir el bronze amb Itàlia.

Qui més qui menys ha anat alguna vegada convocat amb la seva selecció. A banda d’aquests que han aconseguit algun títol, Carlos Muñoz o Igor també són habituals a les convocatòries amb la selecció espanyola i la brasilera, respectivament.