18.05.2010 22:38

Més ganes que encert (4-6)

Cristina Collado

El FC Barcelona ha perdut el primer partit de semifinals amb ElPozo Múrcia en un partit en què els blaugranes han disposat de moltes més ocasions però on ha decidit l’encert del màxim golejador de la Lliga.

El primer partit de la semifinal de la Lliga entre el FC Barcelona i ElPozo Múrcia ha acabat amb un final dolorós per al Barça. Tot i que els blaugranes han dominat en possessió i en ocasions de gol, s’ha acabat imposant l’encert golejador del vigent campió de Lliga. Dissabte a les 17.45 h es juga el segon partit al Palacio de los Deportes de Múrcia, i en cas de necessitar un tercer partit, es jugaria l’endemà, a la mateixa hora i al mateix lloc.

Sortida en tromba

2010-05-18_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_005.jpgEl Barça ha sortit amb la sisena marxa posada. A la primera bona ocasió que ha tingut, ha inaugurat el marcador. Ha estat obra d’Igor després d’una gran jugada individual. El partit ha continuat amb una dinàmica molt intensa, amb un joc ràpid de porteria a porteria. En les primeres aproximacions d’ElPozo a la porteria blaugrana s’ha topat amb una defensa molt ordenada. En una acció molt clara de Kike, Javi Rodríguez ha estat providencial. El mateix capità és qui ha dirigit un contraatac amb Fernandao, però ha acabat frustrat.

Qui sí que ha aprofitat un jugada a la contra ha estat Vinicius, el segon màxim golejador de l’equip, que als deu minuts empatava el partit. Igor ha estat a punt de tornar a posar el seu equip per davant, però Juanjo l’ha superat en l’u contra u. La mala notícia arribava dos minuts després, amb el gol de Ciço en mal refús d’un company seu per empènyer la pilota al fons de la xarxa.

Wilde fa mal

2010-05-18_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_009.jpgI per posar més pals a les rodes, un arbitratge molt exigent ha fet que el Barça es posés amb cinc faltes quan faltaven 8:38 per a la mitja part. El conjunt blaugrana no ha arribat a fer la sisena falta, i per tant ElPozo no ha hagut de picar cap doble penal. Però això no ha evitat els gols. Per alguna cosa és l’equip màxim golejador del campionat, i per alguna cosa tenen el màxim artiller, Wilde. En els seus dos únics xuts a porteria, ha fet gol. En el primer, als 17 minuts, ha aprofitat un refús del porter Paco Sedano. I quan faltaven només 35 segons per al descans, ha acabat de fer mal amb un xut col·locat a l’escaire. Amb l’1 a 4 s’ha arribat a la mitja part, i això que Chico, amb un xut al pal n’ha tingut una de claríssima.

El Barça creu fins al final

A la segona part, de nou el pal s’ha posat a favor dels murcians. Fernandao ha picat un potentíssim xut que s’ha estavellat al pal dret de la porteria defensada per Juanjo. Instants després, però, el mateix Fernandao n’ha tingut una altra que no ha desaprofitat i ha firmat el 2 a 4. La resposta d’ElPozo no s’ha fet esperar, i Mauricio ha posat la seva bota per fer-ne el cinquè.

Però avui el Palau volia remuntada. Encoratjat pels més de 2.700 aficionats que s’hi han apropat al pavelló, l’equip de Carmona ha tret forces per seguir somiant amb aquesta remuntada. D'ocasions no n'han faltat. Xuts llunyans de Saad, recuperació d’Ari i xut a la mitja volta que intercepta Juanjo. I al final, Chico ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea per tornar a despertar el Palau amb el 3 a 5.

El mateix Chico ha estat qui ha assumit el rol de porter-jugador a 3:26 per al final. Així han aconseguit tancar ElPozo a la seva àrea, però també han assumit un alt risc. Quan faltava un minut per al final, Vinicius ha aprofitat una pèrdua de pilota del Barça per matar el partit amb el 3 a 6.

2010-05-18_FCB_-_EL_POZO_MURCIA_015.jpgPerò ni així el Barça ha deixat de creure. Una mostra molt clara és l'última jugada del partit. Faltaven quatre segons quan Fernandao ha corregut per evitar el fora de banda d'una pilota, que ha centrat al pal llarg de la porteria rival perquè Saad fes el quart sobre la botzina. Era un gol que no ha evitat la victòria d'ElPozo però és un gol que demostra que aquest Barça hi ha posat ganes. A Múrcia, l'haurà d'acompanyar també l'encert.
Javi Rodríguez lluitant amb Mauricio, en un moment del partit. Fotos: Alex Caparrós

FC BARCELONA, 4
ELPOZO MÚRCIA, 6

FC Barcelona: Paco, PC, Chico, Saad i Igor –cinc inicial-, Ari Santos, Fernandao, Carlos Muñoz, Javi Rodríguez

ElPozo Múrcia: Juanjo, Ciço, Vinicius, Wilde i Kike –cinc inicial-, Alvaro, Saúl, Barroso, Mauricio, Esquerdinha

Gols: 1-0, Igor (2’); 1-1, Vinicius (10’); 1-2, Ciço (12’); 1-3, Wilde (17’); 1-4, Wilde (20’); 2-4, Fernandao (24’); 2-5, Mauricio (27’); 3-5, Chico (28’); 3-6, Vinicius (39’); 4-6, Saad (40’)

Àrbitres: Peña Díaz i Peña Gómez