16.04.2010 22:38

El Barça dorm tercer (6-3)

Cristina Collado

El FC Barcelona manté el fortí del Palau, on ja suma sis victòries consecutives. Amb el triomf contra el Cartagena, els blaugranes dormen a la tercera posició en espera del que facin el Lobelle i el Caja Segòvia.

El minut de silenci en memòria del periodista Juan Manuel Gozalo ha marcat l’inici d’aquesta 28a jornada de la Divisió d’Honor. L’entrada a la convocatòria de Fernandao ha estat la gran notícia per al Barça, tot i que el brasiler ha començat a la banqueta.

Ja amb la pilota en joc, el primer xut amb perill ha estat per al Reale Cartagena. Cobeta ha estat qui ha picat la pilota, que ha pogut refusar Cristian Domínguez. Per part blaugrana, Saad i Carlos han provat sort. Als cinc minuts de joc, Carmona ha fet un triple canvi: han entrat Javi Rodríguez, Chico i Fernnadao. Era el retorn del pivot brasiler després de sis partits lesionat.

Gran jugada de Chico

Finalment, ha estat el Barça el que ha inaugurat el marcador. D’una jugada de perill del Cartagena, n’ha sortit la jugada del gol blaugrana. Chico, amb el taló, ha robat una pilota i l'ha passat a Javi Rodríguez. Tots dos han sortit ràpidament al contraatac, però ha estat el tanca brasiler qui ha acabat definint la jugada.

2010-04-16_FCB_FUTBOL_SALA_-_REALE_CARTAGENA_003.jpgEl Barça podria haver ampliat encara més el marcador si el xut de Carlos Muñoz no hagués picat el pal. També Jordi Sánchez ha disposat d’una bona ocasió, però el seu llançament des de la banda s'ha estavellat per fora de la xarxa.

El Cartagena porta perill

Però quan més i millors estaven sent les ocasions per al Barça, el Reale Cartagena ha aconseguit l’empat. L’encarregat de firmar el gol ha estat el màxim golejador de l’equip, Sergio Lozano. Quan quedaven dos minuts per al descans, Javi ha passat l'esfèrica a Fernandao prop de la línia de fons, però el xut a la mitja volta del brasiler ha estat massa creuat.

Abans del descans, però, ha estat el Cartagena el que ha trencat l’empat. En una jugada de combinació al contraatac, Luís Jara ha rebut la pilota al pal llarg de la porteria defensada per Cristian i ha fet el segon. Amb aquest marcador d’1 a 2 s’ha arribat al descans.

Remuntada amb gol de Fer

2010-04-16_FCB_FUTBOL_SALA_-_REALE_CARTAGENA_008.jpgEn la segona part, a punt ha estat Ari Santos de firmar l’empat. El seu xut ha passat per sota de les cames del porter Molina, però ell mateix ha pogut agafar la pilota gairebé des de la mateixa línia de gol. Un minut després, ha estat el seu compatriota Igor qui ha certificat l’empat a dos, novament amb Javi Rodríguez com a passador. Un Igor que, tot just després de celebrar el seu gol, ha hagut de deixar per uns moments la pista a causa d'una pilotada que ha rebut a la cara.

El Cartagena no s’ha donat per vençut i ha estat a punt de tornar a avançar-se, però Chico ha evitat el gol al segon pal. Poc després, el Barça ha respirat tranquil en veure’s de nou per davant en el marcador. Ha estat amb un potent xut des de la frontal de Fernandao, que s’ha estrenat amb gol en el seu retorn a l’equip.

Recital brasiler

2010-04-16_FCB_FUTBOL_SALA_-_REALE_CARTAGENA_007.jpgTambé s’ha apuntat a la festa anotadora dels jugadors brasilers un altre carioca: Ari Santos, en el 31. Amb el 4 a 2, Luís Fonseca ha fet sortir Javi Matía de porter-jugador quan encara faltaven més de vuit minuts per al final del partit. En aquest temps, Ari, Chico i Igor han tingut una triple ocasió de gol, però els pals o els defenses del Cartagena han impedit el cinquè per al Barça.

El conjunt de Marc Carmona ha defensat molt bé durant sis minuts l’atac de cinc, però en el 37 Raúl ha aconseguit trobar un forat i batre la porteria de Cristian. Per sort, poc després, Carlos Muñoz ha tornat a ampliar la distància a dos gols amb un xut a porteria buida. La rúbrica l’ha posat Chico, quan quedaven nou segons per al final. Era el 6 a 3 definitiu.

Fernandao celebra el seu primer gol després de la lesió. Fotos: Álex Caparrós - FCB
FC BARCELONA, 6
REALE CARTAGENA, 3

FC Barcelona: Cristian, Ari, Carlos, Saad i Igor –cinc inicial-, Javi, Chico, Fernandao, Jordi Sánchez.

Reale Cartagena: Molina, Fabián, Raúl, Cobeta i Sergio Lozano –cinc inicial-, Celso, Javi Matía, Luís Jara.

Gols: 1-0, Chico, min 8; 1-1, Sergio Lozano, min 14; 1-2, Luís Jara, min 18; 2-2, Igor, min 25; 3-2, Fernandao, min 28; 4-2, Ari Santos, min 31; 4-3, Raúl, min 37; 5-3, Carlos, min 38 i 6-3, Chico, min 40.

Àrbitres: Felipe Madorrán i Gereta Ramírez.