20.03.2010 20:36

Quatre de quatre al Palau (3-0)

Cristina Collado

El FC Barcelona ha millorat el seu joc i la seva imatge respecte de l’últim partit de Lliga i s’ha imposat al Carnicer amb estrena inclosa de Jordi Sánchez com a golejador. Aquesta és la quarta victòria aquest any al Palau.

Poc ha canviat la classificació, perquè els rivals del Barça també han guanyat els seus partits, però dins el vestidor blaugrana han aconseguit canviar les sensacions. Han guanyat en un partit molt seriós el Carnicer, i ho han fet al Palau, on ja sumen la quarta victòria consecutiva a casa. A més, han sumat tres punts que els mantenen amb opcions d’escalar fins a la tercera plaça de la Lliga en les sis jornades que queden.

Igualtat d’inici

El partit ha començat amb les forces ben igualades a totes dues bandes del parquet. El Barça ha estat qui primer ha xutat a porteria, amb una bona ocasió passats els dos minuts de joc de Carlos Muñoz, que amb l’absència d’Ari ha estat avui titular. El tanca madrileny ha picat de primeres la pilota, però aquesta ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria rival.

El Carnicer Torrejón ha respost ràpid i amb perillositat. Ha disposat d’una doble ocasió consecutiva. Els madrilenys han picat un potent xut que ha desviat Cristian, però el refús l’ha aprofitat Jaison per enviar la pilota al pal. També ho ha provat Mario Rivillos en una jugada al contraatac que ha frustrat el porter barcelonista.

Jordi s’estrena

2010-03-20_FCB_-_CARNICER_TORREJON_FS_005.jpgFinalment, ha estat el Barça qui ha inaugurat el marcador. I ho ha fet mitjançant Jordi Sánchez, que s’estrena com a golejador aquesta temporada a la Lliga. En una ràpida jugada al contraatac, Javi ha cedit perquè Jordi Sánchez fes el primer gol. Dos minuts després, l’ala català celebrava el seu segon gol aquesta temporada, en aquest cas gràcies a una assistència de Saad a l’espai que ha aprofitat bé per batre el porter Prieto.

Als 10 minuts de partit, el Barça guanyava per 2 gols a 0, una renda important si es té en compte la quantitat d’ocasions de què han disposat els madrilenys. Rivillos ha tornat a posar a prova Cristian, però aquest l’ha guanyat en l’u contra u. El porter blaugrana també ha hagut d’intervenir en un altre perillós xut de David.

Grans jugades individuals

El Barça també ha disposat de clares ocasions d’ampliar el marcador, i amb dues grans jugades individuals. Primer ha estat Javi Rodríguez, que després de fer la mitja volta dins l’àrea petita ha enviat el seu xut fora de porteria. Poc després, era Igor qui prenia el protagonisme amb una bona jugada per la banda esquerra que ha acabat amb el seu xut col•locat a l’escaire picant la punta del travesser. També Chico ha enviat el seu intent de vaselina al pal només un minut abans del descans, al qual s’ha arribat amb el resultat de 2-0.

Bona defensa i més gols

2010-03-20_FCB_-_CARNICER_TORREJON_FS_021.jpgEl segon temps ha estat molt més tranquil que el primer. El Barça ha defensat molt bé els atacs del Carnicer, que no ha pogut inaugurar el seu marcador ni a pilota aturada. Com, per exemple, en una jugada assajada de falta en què Cristian ha refusat el xut final de Jaison, el màxim anotador del conjunt madrileny amb 23 gols.

Igor ha estat el jugador del Barça que més espais ha buscat en aquesta segona part. En una de les seves escapades cap a l’àrea contrària, el porter Prieto l’ha aturat amb una clara falta i ha estat expulsat amb vermella directa, fet que ha obligat a l’entrada de l’altre porter Toño. El Carnicer, però, no ha estat amb un jugador menys ni deu segons, perquè en la primera jugada del Barça després de la falta, el mateix Igor n'ha fet el tercer. Primer ha picat la pilota Javi al pal, i el refús l’ha aprofitat el pivot blaugrana per ampliar a tres la distància.

Ni amb aquest ampli avantatge el Carnicer ha refusat al seu atac. A 3'47'' pel final, Kita ha sortit de porter-jugador i, com sempre, aquesta fase del joc ha portat emoció i espectacle al partit. I com acostuma a passar si es defensa bé l’atac de cinc, arriben bones ocasions. Igor n'ha tingut una de bona rebent una passada en llarg de l’eix de l’atac, però el seu xut de primeres ha sortit per damunt del travesser. Fins i tot Cristian ha intentat repetir el seu gol a la Copa amb un xut de porteria a porteria, però aquesta vegada ha sortit fora. Al final, la victòria per 3 gols a 0 ha estat suficient.

Els jugadors, en un moment de la celebració de la quarta victòria consecutiva al Palau. Fotos: Àlex Caparrós - FCB