19.02.2010 22:43

Un triomf per oblidar la Copa (5-4)

Cristina Collado

La millor manera d’oblidar la Copa de la setmana passada era amb una bona victòria. I així ha estat, el Barça ha superat el Lobelle en un partit seriós i pràctic que els permet apropar-se a la tercera plaça.

2010-02-19_FCB_-_XACOBEO_2010_LOBELLE_004.jpgObjectiu: tercera plaça de la Lliga. La mirada del FC Barcelona està posada únicament en aquesta fita a curt termini. I així ho ha demostrat en el partit que ha jugat contra el Lobelle aquest divendres al Palau. Un partit que ha començat amb un recordatori als campions d’Europa. Javi Rodríguez, Fernandao i Cristian han rebut de mans del directiu Josep Anton Colomer un petit obsequi.

Als dos minuts i mig, una errada del porter Carlos Barrón ha estat a punt de regalar el primer gol al Barça. En una bona jugada de combinació Chico ha deixat per Ari, però aquest ha arribat molt forçat i el xut ha estat molt fluix. Tant, que Barron l’ha deixat passar, fins que s’ha adonat que entrava a porta. Al final, ha pogut córrer a temps i evitar-ho.

Ocasions per tots dos, i gol pel Barça

A banda d’aquesta jugada inicial, les veritables ocasions no han arribat fins als sis minuts de joc. Les primeres han estat per al Barça. En concret, per Igor. Primer, en una jugada individual amb xut final des de la frontal, i després a la mitja volta dins l’àrea, en totes dues ocasions s’ha trobat amb la mà prodigiosa del porter visitant, que ja va demostrar la seva vàlua a la Copa.

El Lobelle no s’ha quedat impassible davant d’aquest perill blaugrana. També els de Tomás de Dios han tingut les seves ocasions. En una doble ocasió consecutiva, Paco Sedano ha intervingut els llançaments de Pola i Leitao. El mateix Leitao ha posat a prova el porter blaugrana en l’u contra u, que ha salvat favorablement per al Barça.

Finalment, als 11 minuts, ha arribat el gol del Barça, obra de Fernandao. Javi Rodríguez ha tret de córner per al ‘6’ blaugrana, que sol, dins l’àrea, ha xutat de primeres a gol.

Chico, de doble penal

2010-02-19_FCB_-_XACOBEO_2010_LOBELLE_023.jpgAicardo ha provat el xut des de fora de l’àrea però ha sortit fora. Ha estat una de les últimes ocasions de gol dels gallecs abans del descans. Per part del Barça, Fernandao ha intentat fer de les seves amb un dels seus xuts a la mitja volta que ha interceptat el porter Carlos Barrón. No ha arribat així el segon del Barça, sinó que ha estat des de la línia dels 10 metres, des del doble penal. A dos minuts per al descans, el Lobelle ha comès la sisena falta i Chico ha picat la falta. Amb el 2-0 s’ha arribat a la mitja part.

Empat inesperat

A l’inici de la segona part el Barça ha cedit la pilota al Lobelle, que ha disposat de bones ocasions, sobretot amb protagonistes com Eka o Leitao. Però la defensa blaugrana ha estat molt ben col·locada i entre aquesta i les intervencions de Paco han impedit el Lobelle inaugurar el seu marcador particular. Mentrestant, el Barça ho ha continuat provant, sobretot mitjançant Igor, que no ha estat encertat en els metres finals. Ha estat, de nou, Chico, qui ha fet gol. Aquesta vegada d’una manera poc habitual: de sacada de banda directa.

2010-02-19_FCB_-_XACOBEO_2010_LOBELLE_021.jpgAmb el 3 a 0 el partit semblava dat i beneït, però en futbol sala tot pot canviar en poc menys d’un minut. I així ha estat a punt de passar. Pola ha fet el primer amb un xut creuat des de la banda dreta. I en l’acció següent, amb el Lobelle atacant de cinc, Aicardo ha fet el segon amb un xut que a punt ha estat de refusar Paco. Chico ha estat a punt de tornar a ampliar distàncies, però la pilota s’ha estavellat al pal. I ha arribat el que ningú s’esperava: l’empat del Lobelle, amb gol d’Aicardo.

Fernandao al rescat

2010-02-19_FCB_-_XACOBEO_2010_LOBELLE_013.jpgPerò el Barça ha sabut fer el més complicat: mantenir la calma i respondre immediatament a aquest empat amb un altre gol. I aquest l’ha fet Fernandao. Però no un gol qualsevol, sinó un golàs. El pivot brasiler ha rebut prop del córner esquerre de la porteria defensada per Carlos Baróon, i al veure aquest avançat, l’ha superat amb una vaselina.

L’aposta de Tomás de Dios ha continuat sent el porter-jugador, i en una pèrdua de pilota d’aquests en camp blaugrana, Chico ha robat la pilota per fer el ‘hat-trick’ a porteria buida. El Lobelle, però, no estava mort ni de bon tros. Aicardo ha tornat a apropar el seu equip en el marcador amb un gol de doble penal.

Polèmica final

Quan faltaven tres segons per al final, el Lobelle s’ha jugat l’última carta amb un xut directe de porteria a porteria de Carlos Barrón. L’ha tocat Paco Sedano, però la pilota ja estava dins la línia de meta. En un principi, un dels àrbitres ha xiulat gol a favor dels gallecs, però el que estava més a prop de la porteria ha vist que el cap del jugador havia tocat la pilota i, per tant, traient amb la mà de porteria no és vàlid el gol. Al final, 5 a 4. Tot i el patiment final, el Barça s’ha endut els tres punts punts que els apropa a la tercera plaça.

Chico celebra el primer dels tres gols que ha fet. Fotos: Àlex Caparrós - FCB
FC BARCELONA, 5
XACOBEO 2010 LOBELLE, 4

FC Barcelona: Paco Sedano, PC, Ari Santos, Chico i Fernandao –cinc inicial-, Igor, Saad, Carlos Muñoz, Javi Rodríguez.

Xacobeo 2010 Lobelle Santiago: Carlos Barrón, Leitao, David, Pola i Alemao –cinc inicial-, Aicardo, Rubi, Eka, Rafael, Juan Puertas.

Gols: 1-0, Fernandao, min 11; 2-0, Chico, min 18; 3-0, Chico, min 30; 3-1, Pola, 34; 3-2, Aicardo, min 35; 3-3, Aicardo,  min 37; 4-3, Fernandao, min 37; 5-3, Chico, min 38 i 5-4, Aicardo, min 39.

Àrbitres: Felipe Madorrán i Gereta Ramírez.