07.01.2010 19:30

El Barça no jugarà la final (6-4)

Cristina Collado (Enviada especial)

El FC Barcelona ha perdut la semifinal de la Supercopa per 6 a 4 davant d’ElPozo Múrcia. Ha estat un partit molt disputat, on els murcians han sabut controlar el marcador en tot moment.

No hi haurà final blaugrana a la Supercopa d’Espanya. En la seva primera participació en aquesta competició el FC Barcelona ha caigut eliminat pel vigent campió de Lliga, ElPozo Múrcia.

Dos gols en dos minuts

1.jpgEl partit no ha pogut començar d’una manera més apassionant. ElPozo ha sorprès inaugurant el marcador quan només havien passat 36 minuts. Vinicius, un dels màxims anotadors de l’equip, ha superat Paco Sedano en la primera aproximació a porteria. La resposta del Barça no s’ha fet esperar ni un minut. Ha estat Fernandao el qui ha pujat l’empat a un al marcador.

Aquest empat ha donat seguretat al Barça, que ha disposat d’uns minuts de domini altern de la pilota. L’equip blaugrana també ha estat còmode al darrere, després que Paco neutralitzés un contraatac finalitzat pel pitxitxi Wilde. Però aleshores han encaixat un altre gol, aquesta vegada a pilota aturada. Vinicius ha afusellat la porteria blaugrana amb un potent xut de falta. A partir d’aquest moment, el Barça ha cedit la pilota al vigent campió de Lliga, que ha fet treballar de valent a la millor defensa del campionat.

Tornen les ocasions

No ha estat fins passat l’equador de la primera part quan el Barça ha reactivat el seu potencial ofensiu. Primer, Ari Santos ha provat el xut des de la frontal, però ha sortit fora per ben poc. Instants després, Fernandao n’ha tingut una de claríssima quan ha robat una pilota al mig del camp i ha marxat tot sol. Però el porter internacional Juanjo li ha guanyat l’un contra un. El mateix pivot brasiler del Barça n’ha tingut una altra gairebé de consecutiva, però de nou Juanjo ha evitat l’empat. I més ocasions per al Barça. Ari Santos l’ha tornat a engaltar des del límit de l’àrea, però s’ha trobat amb Juanjo, molt atent.

6.jpgQuan faltaven pocs minuts per a la mitja part han tornat els gols. Però novament han estat per part de d’ElPozo. Saúl ha fet el tercer després d’una gran jugada individual. Per sort, la reacció del Barça ha tornat a ser immediata. En la jugada següent, Saad Assis ha enviat la pilota a córner. I d’aquí ha nascut el segon gol dels blaugranes. Javi Rodríguez ha rebut la sacada de córner al límit de la línia de fons i ha batut Juanjo. El mateix capità podria haver establert l’empat a tres si hagués anotat el xut de doble penal, però aquest l’ha pogut desviar el porter murcià. Al descans s’ha arribat amb el marcador en contra de 3 a 2.

Mal inici… i mal final

La segona part ha començat malament per al Barça. La iniciativa en l’atac l’ha començant tenint l’equip de Duda, que ha tornat a avançar-se en el marcador. El seu màxim golejador, Wilde, ha fet passar la pilota per l’escaire,cosa que ha significat el quart gol als quatre minuts de la represa. ElPozo s’ha tancat molt bé enrere i al FC Barcelona li ha costat molt trobar espais. El que sí que els ha trobat ha estat Wilde, el qual en un contraatac ha fet el cinquè.

Aquest resultat ha obligat Marc Carmona a treure un porter-jugador. Javi ha assumit aquesta figura quan faltaven 6 minuts i 42 segons per al final. Un minut després, Igor ha aconseguit retallar distàncies amb el 3 a 5. Però amb l’equip màxim golejador del campionat sempre és un perill jugar sense porter. En una pèrdua de pilota, Vinicius ha xutat des del seu propi camp i ha tornat a posar el seu equip amb una diferència de tres gols amb el 6-3. Tot i això, el Barça no ha abaixat els braços en cap moment. Saad Assis ha fet el quart i així han pogut mantenir l’esperança de l’empat fins al final. Però no hi ha hagut temps per a res més, i el FC Barcelona ha quedat fora de la Supercopa. ElPozo jugarà la final contra el guanyador de l’Inter Movistar – Xacobeo 2010 Lobelle .

ELPOZO MÚRCIA, 6
FC BARCELONA, 4

ElPozo Múrcia Turística (3+3):
Juanjo, Ciço, Kike, Vinicius (3), Wilde (2) –cinc inicial–, Álvaro, Saúl (1), Barroso, Mauricio.

FC Barcelona (2+2): Paco Sedano, PC, Ari, Igor (1), Fernandao (1) –cinc inicial–, Chico, Carlos, Javi Rodríguez (1), Saad (1).

Gols:
1-0, Vinicius, min 1; 1-1, Fernandao, min 3; 2-1, Vinicius, min 5; 3-1, Saúl, min 18; 3-2, Javi Rodríguez, min 19; 4-2, Wilde, min 24; 5-2, Wilde, min 34; 5-3, Igor, min 36; 6-3, Vinicius, min 37 i 6-4, Saad, min 38.