16.10.2008 20:15

Passi a la final a l’últim segon (3-2)

Cristina Collado

Un gol en pròpia porta de l’italià Foglia a l’últim segon del partit ha donat el passaport per a la final del Mundial a la selecció espanyola. Diumenge a les 15.30 h s’enfrontaran a l’amfitrió, el Brasil, en la final esperada.

Ha estat un partit molt igualat i competitiu en què s’ha acabat imposant la bicampiona del món, Espanya. Així doncs, els blaugranes Javi Rodríguez, Fernandao i Cristian ja estan a la final del Mundial del Brasil, en què s’enfrontaran a l’amfitrió. Serà diumenge a les 15.30 h (10.30 hora local). Qui no ha pogut classificar-se és l’altre blaugrana que disputa el Mundial, Saad Assis, que ha vist com la seva selecció queia després d’un gran partit.

Partit igualat

javi_rodriguez_y_fernandao_mundial.jpgEl partit ha estat molt igualat des del primer minut. La selecció italiana ha tingut més possessió de la pilota en els primers compassos del partit, però Espanya ha estat més efectiva. Als cinc minuts Fernandao ha recuperat una pilota i ha cedit per a Daniel, que ha aconseguit el primer gol del partit. Itàlia no ha decaigut i ha continuat apropant-se amb perill a la porteria defensada per Luis Amado, que ha evitat les envestides. Gràcies a l’actuació del porter i al bon joc ofensiu dels jugadors de José Venancio López s’ha arribat al descans amb 1-0 en el marcador.

Als 27 minuts, però, Foglia aconseguia l’empat superant Amado. Dos perillosos contraatacs del blaugrana Saad Assis i del mateix Foglia han pogut posar a Itàlia per davant. Al final, empat a un i pròrroga.

Pròrroga, gols i polèmica

fernandao_seleccion_mundial.jpgAls 4:24 minuts del temps prorrogat Fernandao, amb un xut creuat des de la banda dreta, ha posat el seu equip per davant en el marcador. Ha estat un golàs del jugador blaugrana, que ja ha fet set dianes en aquest campionat. A la segona part de la pròrroga Itàlia ho ha provat amb porter-jugador, i així han aconseguit portar més perill a la porteria rival. I han aconseguit l’empat. Grana ha enviat un potent xut des de la frontal que Luis Amado ni ha pogut veure, a només 1 minut i 44 segons per al final.

Però la veritable emoció s’ha viscut en els últims cinc segons del partit. La selecció espanyola ha recuperat una pilota al mig del camp i Kike ha enviat el seu xut al pal a l’últim segon. El refús l’ha intentat desviar sense fortuna Foglia, que ha acabat introduint la pilota dins la seva mateixa porteria. Després d’una llarga deliberació dels àrbitres per aclarir si el gol estava dins el temps reglamentari, finalment han donat la victòria, i el passi a la final, a la selecció espanyola.

El Brasil, l’altra finalista

Com estava previst, l’amfitriona d’aquesta competició, la selecció del Brasil, s’ha classificat per a la final. Ho ha fet després d’imposar-se a Rússia per 4 gols a 2 a les semifinals, en un partit força igualat i complicat.
Passi a la final a l’últim segon  (3-2)
ESPANYA, 3
ITÀLIA, 2

Espanya: Luis Amado, Torras, Javi Rodríguez, Kike i Marcelo –cinc inicial–, Daniel, Ortiz, Javi Eseverri, Fernandao, Alvaro, Borja, Andreu i Juanjo.

Itàlia: Feller, Pellegrini, Assis, Fabiano i Morgado –cinc inicial–, Grana, Jubanski, Bertoni, Foglia, Zanetti, Nora i Farina.

Gols: 1-0, Dani Salgado (5’); 1-1, Foglia (27’); 2-1, Fernandao (45’); 2-2, Grana (49’).

Àrbitres: Alvarez, Peralta i Bukuev.