01.03.2009 14:03

Perden als penals (5-5)

Cristina Collado (Enviada especial)

L’equip filial del Barça Mobicat ha caigut a la tanda de penals davant el Lobelle, després d’acabar amb empat a cinc en un partit impressionant de tots dos equips.

L’equip juvenil no ha estat sol en aquesta final del Trofeu Coca-cola disputat al pavelló de Las Gabias. A banda dels familiars que s’han desplaçat fins a Granada, aquest diumenge han vingut a veure’ls tot el cos tècnic del primer equip, així com els jugadors del Barça Mobicat Fernandao, Chico i Justo Cáceres. També hi ha assistit el directiu responsable de la secció, Jordi Torrent.

Joc igualat

Tots dos equips han ofert un alt nivell de joc en un partit que ha demostrat que el planter del futbol sala puja en un gran estat de forma. Les ocasions s’ha succeït en una i altra porteria, però ha estat el Barça el primer a inaugurar el marcador. Ha estat Eric Nakata, al segon pal, després d’un ràpid contraatac. Tres minuts després, unes mans de Pau dins l’àrea han provocat un penal que ha marcat Ignacio per posar les taules al marcador.

Però el Barça ha tornat a avançar-se amb dos gols gairebé idèntics al segon pal. El primer, obra de Tolrà i el següent, de Sepe. Abans del descans, però, el Lobelle ha retallat distàncies amb el gol de Pablo, que ha aprofitat un passada desafortunada del porter del Barça, Sergio.

Empat a la represa

LT4Y5119.jpgLa segona part no ha començat bé per al Barça. En una ràpida jugada al contraatac, Ignacio ha enviat un potent xut creuat que Sergio no ha pogut aturar. El joc ha tornat a ser molt igualat, amb bones accions per part dels dos equips. Els d’Albert Canillas n'han tingut una de molt bona. Ha estat en un ràpid contraatac dirigit per Sepe, que ha cedit al segon pal per a Nakata, però el xut l’ha desviat el porter gallec.

A la mitja hora de partit, el Barça ha tornat a posar-se per davant amb un gran gol de Pau. Roger ha assistit al punt de penal per al seu company, que ha enviat la pilota d’esperó al fons de la xarxa. Però només un minut després, el Lobelle ha tornat a situar l'empat al marcador. Ha estat en una bona acció d’atac del conjunt gallec, que ha acabat amb un xut creuat des de la línia de fons de Pablo Tallón. Era l’empat a quatre.

Final trepidant

A set minuts per al final, el Lobelle ha comès la sisena falta, i Tolrà ha llançat el doble penal però la pilota s’ha estavellat al pal esquerre de la porteria. El conjunt gallec ha pressionat encara més en els últims minuts de partit, però o bé la defensa del Barça o bé Sergio sota els pals han evitat que el Lobelle s’avancés.

Quan faltaven 2.49 per al final, Juan ha aconseguit el cinquè per al conjunt blaugrana amb un xut des de la frontal. Aquest gol ha fet que el Lobelle sortís amb Iago com a porter-jugador. I en atac de cinc els gallecs han aconseguit empatar ‘in extremis’, a només cinc segons per al final. El públic ja feia el compte enrere quan Diego ha fet l’empat a cinc i ha forçat la pròrroga.

Pròrroga i penals

A la pròrroga, tots dos equips han disposat d'accions clares per desfer l’empat. Sepe ha fallat un doble penal, i Diego ha obligat Sergio a fer una gran aturada. Els cinc minuts s’han exhaurit  i s’ha hagut de recórrer a la tanda de penals. I des del punt de la pena màxima, el Lobelle s'ha imposat per 0 a 3.

FCB MOBICAT, 5 (0)
LOBELLE SANTIAGO, 5 (3)

FC Barcelona Mobicat:
Sergio, Roger, Sepe, Nakata i Pau –cinc inicial-, Tolrà, Marmol, Juan

Lobelle Santiago: Rubén, Pablo Tallón, Iago, Ignacio i Neira –cinc inicial-, Diego, Fidel, Alejandro Vázquez

Gols: 1-0, Nakata (7’); 1-1, Ignacio (10’); 2-1, Tolrà (11’); 3-1, Sepe (12’); 3-2, Pablo (18’); 3-3, Ignacio (22’); 4-3, Pau (30’); 4-4, Pablo Tallón (31’); 5-4, Juan (37’); 5-5, Diego (40’)

Penals: 0-1, Alejandro Vázquez; 0-1, Juan; 0-1, Diego; 0-1, Roger; 0-2, Pablo Tallón; 0-2, Sepe; 0-3, Nacho

Àrbitres: Cuesta Sánchez i García Morón