24.01.2009 18:00

Remuntada amb esforç (5-3)

Cristina Collado

El Barça Mobicat ha guanyat al Gestesa per 5 gols a 3. Un partit suat en que els blaugranes han hagut de capgirar el marcador en dues ocasions. Els visitants han lluitat fins l’últim segon, però han pogut més el caràcter i la actitud barcelonista.

El partit ha començat amb un minut de silenci. Per una banda, en record del pare de Xavi Fernández, encarregat de material del Barça Mobicat. I d'altra banda, pels nens morts aquest dissabte en un pavelló esportiu de Sant Boi, a causa de les fortes ventades.

Després, ha començat la jornada número 18 de la Lliga Nacional de Fútbol Sala entre el tercer i el dotzè classificats. Els de Guadalajara s’han posat fins a dos gols per davant en el marcador, però amb una actitud de autèntic líder, l’equip de Marc Carmona ha capgirat el resultat en només 15 segons. En el segon període el Gestesa ha aconseguit de nou la superioritat, però els blaugranes han tornat a fer de les seves i finalment s’han fet amb el triomf. Tres punts més, que els consolida a la part alta de la taula classificatoria.

El Gestesa s'avança

QM3D9943.jpgEl partit ha començat coll amunt per als blaugrabes. Als tres minuts de partit, Minhoca ha tingut una doble ocasió per inaugurar el marcador, però totes dues les ha refusat Cristian. Ha estat, però, amb la mala fortuna que l'últim refús del porter blaugrana ha afavorit Charlie, que només ha hagut d'empènyer la pilota dins la porteria.

La bona defensa ideada per Andreu Plaza ha minvat la vessant golejadora del Barça Mobicat. No hi ha hagut gaire ocasions en aquesta primera part, però les més destacades han estat pel Gestesa. Jordi Illa, en una gran jugada individual, ha posat a prova els reflexes de Cristian.

La millor jugada del Barça Mobicat ha arribat passats els deu minuts de joc. Carlos Muñoz ha recuperat una pilota a mitja pista i ha deixat per Fernandao que pujava per banda esquerra. El pivot blaugrana ha cedit al segon pal per a Jordi Sánchez però el seu xut l'ha desviat a còrner. I d'aquest còrner ha nascut la jugada del segon gol visitant. En un ràpid contraatac Keny ha batut el porter blaugrana deixant el 0-2 en el marcador.

Dos gols en 15 segons

No els ha durat gaire l'alegria als de Guadalajara. En només 15 segons, el Barça Mobicat ha posat el marcador en taules. Primer, Fernandao ha deixat enrera per la pujada de Javi Rodríguez, que ha sumat el primer. I només 15 segons després, Saad Assís ha recuperat la pilot i ha deixat en un passi ràpid per a Fernandao. Amb l'empat a dos, el Barça Mobicat ha tingut més bones ocasions. Javi Rodríguez, primer, i Jordi Sánchez després han pogut ampliar el marcador. A la mitja part s'ha arribat finalment amb l'empat a dos.

Expulsió i gol

QM3D9937.jpgLa segona part ha començat amb poca activitat en els primers minuts. Les millors ocasions les ha tingut el Barça Mobicat, però s'ha topat a la porteria amb Dídac Plana, jugador cedit precisament pel conjunt blaugrana al Gestesa. Saad Assís, i Jordi Sánchez per partida doble han probat sort.

Arribats al minut 29 de partit, PC ha estat expulsat per doble targeta vermella i el conjunt de Marc Carmona s'ha quedat durant dos minuts en inferioritat numèrica. De seguida, però, han recuperat el jugador de camp perquè en la mateixa jugada de la falta, Minhoca ha fet el tercer.

Empat del capità

Ha costat perquè, o bé la defensa o bé Didac Plana sota els tres pals, han evitat l'atac barcelonista. Però al final ha hagut d'entrar en escena el capità, Javi Rodríguez per empatar el matx. El capità s'ha creat una jugada individual per acabar afusselant la porteria del Gestesa. Ha estat aleshores quan els visitants han optat pel porter jugador. Minhoca ha estat l’encarregat d’assumir aquest paper.

QM3D9976.jpgQuatre minuts després de posar el marcador en taules, el Barça Mobicat ha tornat a marcar. Amb el 4 a 3, els blaugranes han aconseguit per primera vegada en tot el partit el primer avantatge al marcador. Saad ha llançat una falta, que ha picat en el porter Didac i ha acabat dins de la porteria contraria. Per si això fos poc, Juan Carlos López ha aprofitat que la porteria del Gestesa estava buida per xutar directament i marcar el cinquè gol des del seu camp quan només faltaven uns segons per finalitzar el partit. Un 5 a 3 que deixa al FC Barcelona Mobicat a la zona alta de la classificació.

FCB MOBICAT, 5
GESTESA GUADALAJARA, 3

FC Barcelona Mobicat: Cristian, PC, Javi Rodríguez, Saad Assís i Fernandao –cinc inicial-, Chico, Jordi Sánchez, Juan Carlos López, Carlos, Rafa Muñoz

Gestesa Guadalajara: Dídac, Keny, Charlie, Minhoca i José Ruiz –cinc inicial-, Isi, Cogorro, Jordi Illa, Carlos Anós

Gols: 0-1, Charlie (3'); 0-2, Keny (11'); 1-2, Javi Rodríguez (13'); 2-2, Fernandao (13'); 2-3, Minhoca (29'); 3-3, Javi Rodríguez (34'), 4-3, Saad (38’); 5-3, Juan Carlos López (40’).

Àrbitres: De Zafra Rosillo i Martínez Flores