FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol sala

20.05.2008 00:01

Dos culers a camp contrari

Cristina Collado


L’Andreu i en Joan Linares afronten una semifinals força especials. Reben en el seu pavelló el Barça, l’equip amb què van donar els seus primers passos com a professionals, i amb el què continuen mantenint el sentiment barcelonista.


15 anys després, els bessons Andreu i Joan Linares tornaran a veure el Barça Senseit jugar unes semifinals del play-off pel títol de Lliga. A la temporada 1993-94, tots dos amb 18 anys, van jugar la seva primera semifinal com a professionals, i va ser amb la samarreta blaugrana. Ara el Barça Senseit jugarà la seva segona semifinal a la seva història, i casualment al davant tindran l’Interviú Fadesa, on juguen els germans Linares. Sens dubte serà una jornada especial per a dos mites del futbol sala estatal que tenen el cor blaugrana.

És especial enfrontar-se al Barça a les semifinals?

INTERVIU_Andreu.jpgAndreu: “És un partit amb moltes connotacions, esportives i, sobretot, emocionals. Jo vaig jugar cinc anys al Barça. Allà vaig debutar a Divisió d’Honor i estant allà vaig debutar amb la selecció espanyola. A banda d’això, em sento molt culé. Les meves venes són blaugranes i no vermelles.”

El Barça Senseit ha jugat només una semifinal abans que aquesta, a la temporada 1993-94, i casualment vosaltres jugàveu aleshores al club blaugrana. Què en recorda d’allò?

Joan: “Ens hem de remuntar 15 anys enrere. Recordo l’últim partit de l’eliminatòria, a Mas Palomas, en què vam caure eliminats. Recordo un vestuari amb moltes llàgrimes, amb veterans com aleshores Miquel Armora o Alberto Pérez que ens deien que nosaltres, que només teníem 18 anyets, jugaríem moltes més finals i guanyaríem moltes lligues. Afortunadament, el temps els ha donat la raó.”

En què ha canviat el Barça d’aleshores i el d’ara?

Andreu: “Sobretot ha canviat per la directiva d’ara, que està lluitant molt per aquesta secció. Abans lluitàvem contra pressupostos infinitament superiors. Ara el Barça ja té un pressupost alt i té jugadors de molta qualitat. Esportivament es troben com estaven fa quinze anys i tant de bo es repeteixi la història.”

Pel que fa a l’Interviú, fa dues temporades que no guanya la Lliga. Com afronteu aquesta semifinal?

RIMG0078.jpgJoan: “És un objectiu primordial des de principi de temporada. Aquesta campanya hem guanyat 3 dels 4 títols possibles fins el moment. Dimarts serà una eliminatòria complicada ja que venim d’uns quarts de final molt durs. Hem d’aprendre l’exemple del primer partit que vam perdre a casa contra el Lobelle i dimarts no ens pot passar. Hem de sortir molt concentrats des del principi. La idea és guanyar aquest primer partit, i dissabte, per passar a la final per la via ràpida.”

El factor pista és tan important a aquestes alçades de la competició?

Andreu: “És important perquè els partits tenen més importància. No és el mateix guanyar un tercer partit, en cas que calgui, a la teva pista amb la teva afició. Als quarts vam cometre un error però el vam poder arreglar.”

Quin Barça Senseit espereu?

Joan: “El Barça està donant ara realment el què s’esperava d’ells a principi de temporada. Era estrany el què han estat fent fins ara. A partir del partit del Palau, en què ens van guanyar a nosaltres precisament, els vam donar ales. Esperem un Barça molt fort, que ha solucionat molt fàcil, almenys quant a resultat, la seva eliminatòria de quarts amb Benicarló. Esperem, per tant, un equip amb una moral molt forta.”
Dos culers a camp contrari
Del Barça, menys en futbol sala
Qüestionat sobre si, donat el seu sentiment culé, tindran el cor dividit en el partit contra el Barça Senseit d’aquest dimarts, l’Andreu ha deixat ben clar no: “Aquest dimarts, no hi ha cor dividit. Per mi, el Barça que guanyi sempre, però aquest dissabte hem de guanyar nosaltres. Sempre li desitjo el millor al Barça, i si no guanya el meu club, vull que guanyi sempre el Barça.”

Notícies Futbol Sala


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana