08.05.2008 14:01

Fi de temporada amb una victòria balsàmica

El Sènior B ha tancat la temporada imposant-se al líder, l’Andorra, a la seva pista amb un ajustat 5-6. Els d’Alberto Adamuz han acabat setens després d’una temporada en què la joventut i inexperiència de la plantilla els ha passat factura.

Visitaven la pista del campió, l’Andorra, que ja no es jugava res en aquest partit. Tot i això, els locals van lluitar per regalar a la seva afició una última victòria. Però l’equip sènior del FC Barcelona els ho va impedir. Alberto Adamuz afrontava el partit amb només 7 jugadors, però tot i això els blaugranes es van saber refer del gol en contra. Lozano, Lindes, Xori i Roger van capgirar el marcador fins a l'1-4 amb què es va arribar al descans. Basats en el contraatac, per desgastar al mínim els pocs jugadors en pista, van treure profit a un estil de joc diferent al que han emprat al llarg de la temporada.

A la represa, però, es va notar el cansament físic, i l’Andorra ho va aprofitar per empatar el partit (4-4, minut 27) gràcies al seu joc amb atac de cinc. Els locals van jugar amb porter-jugador tota la segona part. El temps mort demanat després de l’empat va servir als blaugranes, que es van tornar a avançar en el marcador gràcies a un nou gol de Lozano. L’Andorra va empatar novament, però el tercer de Lozano va donar la victòria definitiva al FC Barcelona. Els d’Alberto Adamuz van aguantar molt bé els darrers set minuts i van sortir del pavelló andorrà ovacionats pels aficionats locals, que van valorar l’esforç dels blaugranes.

Valoració positiva de la temporada

L’equip sènior ha acabat setè classificat d’una Lliga formada per 16 equips. És una posició bona per a un equip molt jove immers en una competició molt dura: “La valoració és bona. El rendiment de l’equip sempre ha estat el màxim, tenint en compte l’exigència de la categoria”, destaca l’entrenador de l’equip Alberto Adamuz. La qualitat del Montornès o l’Andorra, i l’ambient hostil que s’han trobat en moltes pistes, no ha acovardit els blaugranes, tot i la seva inexperiència: “Al llarg de la temporada sobretot hem pecat de falta d’experiència dels nostres jugadors, érem conscients d’això quan vam configurar la plantilla, que és molt jove, amb una mitjana de 19 anys.”

La clau d’haver arribat fins on han arribat ha estat l’actitud de l’equip. Així ho destaca Adamuz: “Voldria destacar tres aspectes de la plantilla. La humilitat, el sacrifici i el bon joc que han tingut des del principi de temporada fins a l’última jornada.”
L'equip Sènior B
La formació, important
Diversos jugadors de l’equip sènior han pogut apropar-se al primer equip. Sepe, Alex, Arnau o Juanito han estat cridats per Marc Carmona per reforçar el primer equip, ja sigui en els entrenaments o, fins i tot, entrant en alguna convocatòria. Això és una mostra de la importància de la formació al futbol sala base: “Per sobre de la classificació final obtinguda, hi ha el fet de formar jugadors joves que poden ajudar l'equip”, assenyala Adamuz.