Juvenil A

29.09.2011 22:25

El líder de la NextGen Sèries debuta al Mini amb victòria (4-1)

David Puig

El Juvenil A del Barça s’ha imposat per 4-1 a l’Olympique de Marsella en un duel molt exigent i amb moments de gran futbol. Dongou, amb un hat-trick, ha estat l’heroi del partit.

Dongou celebrant un dels seus tres gols contra l'Olympique. Fotos: Àlex Caparrós-FCB

FC BARCELONA 4 - OLYMPIQUE DE MARSELLA 1

FC Barcelona: Bañuz, Bako, Grimaldo, Bagnack, Ayala, Patri, Ernesto (Cristian, min 62), Samper, Dongou, Miguel Angel (Pol Calvet, min 81) i Babunski (Quintillà, min 70).

Olympique de Marsella: Fabri, Abergel, Gael, Aloe, Larry, Bangoura( Jonathan, min.71 ), Florian, Diop (Tangani, min 86), Auram (Abdullah, min 69), Wesley i Najib.

Àrbitre: Raúl Calle Martínez.

Gols: 1-0, Ernesto, min 3.
           2-0, Dongou, min 46.
           3-0, Dongou, min 53.
           3-1, Aloe, min 62.
           4-1, Dongou, min 88.

Dos gols matiners en cada part han marcat decisivament el decurs d’un partit molt equilibrat i en el qual el Juvenil A del Barça s’ha hagut d’emprar a fons per superar l’Olympique de Marsella en el partit de la tercera jornada de la NexGen Sèries i que suposava el debut de l’equip d’Òscar Garcia al Miniestadi. La victòria per 4-1 no reflecteix la dificultat d’un matx on el camerunès Dongou ha estat especialment brillant. Abans del partit, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exjugador del FC Barcelona Chus Pereda.

Gol matiner i futbol-control blaugrana

2011-09-29_FCB_JUVENIL_A_-_OLYMPIQUE_DE_MARSEILLE_007.jpgL’equip d’Òscar Garcia s’ha vist beneficiat en el primer temps pel matiner gol d’Ernesto. En el minut 3, ha rematat a porteria buida una centrada d’Àlex Grimaldo aprofitant una indecisió del porter francès Fabri. El gol ha donat tranquil·litat al joc blaugrana, que ha tingut el control del partit i la possessió de la pilota, tot i que sense gaire profunditat en els seves accions d’atac.

L’Olympique de Marsella ha intentat, sense gaire èxit, sortir al contraatac, però la defensa blaugrana s’ha mostrat molt sòlida. El partit s’ha animat en els darrers minuts del primer temps quan Bañuz ha hagut d’intervenir en dues rematades de Diop i Abergel. El Barça ha pogut marcar el segon gol en el minut 40, en una acció en la qual Ernesto no ha pogut rematar quan estava sol davant Fabri.

Segona part amb gols i menys control

2011-09-29_FCB_JUVENIL_A_-_OLYMPIQUE_DE_MARSEILLE_002.jpgEl segon temps ha començat de manera quasi idèntica a la primera part. Primera aproximació blaugrana i Dongou estrenava el seu caseller golejador rematant un gran teva-meva amb Samper. El gol ha deixat tocat l’equip francès i el Barça ho ha sabut aprofitar. En el minut 53, Dongou rematava de cap un córner llançat per Grimaldo i firmava un 3-0 que semblava definitiu.

Però no ha estat així. El Juvenil A blaugrana ha agafat una mica d’aire i l’Olympique ho ha aprofitat per retallar diferències amb un gol d’Aloe Baptiste. El 3-1 ha donat ales als francesos que han gaudit d’alguna ocasió per marcar el segon gol, però Bañuz ha tingut una nit inspirada i ha evitat mals majors.  Quan quedava un minut per al final del partit, Dongou ha arrodonit el seu festival particular marcant el 4-1 en una acció personal de contraatac en la queal ha demostrat totes les seves virtuts: velocitat, verticalitat i rematada.

Amb aquesta victòria, l’equip d’Òscar Garcia referma el seu liderat al grup 1 amb 9 punts. El 18 d’octubre li tornarà la visita a l’Olympique de Marsella en la quarta jornada de la NextGen Sèries.