Campions a Tenerife! (0-0, 2-1)

Futbol formatiu

29.12.2010 20:28

Aida Soriano

L’Infantil B del Barça s’ha proclamat campió del Torneig Internacional de Futbol 7 d’Arona, ja que ha vençut el Reial Madrid a la final per penals. Joan Fernández ha aturat un penal i Oriol Rey ha transformat la pena màxima definitiva.

Tal com va ocórrer durant l’estiu al Torneig d’Estepona (Màlaga), on el guanyador de la final entre Barça i Madrid es va decidir als penals, en el partit decisiu d’aquest dimecres al campionat d’Arona els penals també han dictat sentència. I com en aquella ocasió, els blaugranes han tornat a sortir victoriosos.

Sense control

Tot i això, en el partit de la final del XV Torneig Internacional Blue BBVA de Futbol 7 d’Arona (Tenerife), el Barça no s’ha trobat en cap moment còmode sobre el terreny de joc. La intensitat dels jugadors del Reial Madrid ha deixat sense resposta els nois de Denis Silva i Carlos López, que han vist com els blancs assetjaven la porteria defensada, en la primera part, per Cristian Carbó i, en la segona, per Joan Fernández, escollit millor porter del torneig.

Els pals s’alien amb el Barça

Antonio, Cedenilla i Jaime han posat a prova una i altra vegada els porters de l’Infantil B blaugrana, que han respost a la perfecció a les accions de perill dels blancs, que han enviat tres xuts al pal.

El perill de Dani Morer

I és que el bagatge ofensiu del Barça s’ha basat en els xuts i les internades de Dani Morer i en una acció de Dani Olmo que no ha pogut rematar entre els tres pals Carles Aleñá en la segona part. A més, l’àrbitre ha expulsat Adrià Piñol i Carles Aleñá durant dos minuts en diferents moments de la segona part, i els blaugranes han hagut de jugar amb sis jugadors durant quatre minuts en un partit que s’ha convertit en una constant d’anades i tornades d’un àrea a l’altra buscant el gol quan s’acostava el final del temps reglamentari.

A cara o creu

Al xiulet final de l’àrbitre, el 0-0 era una realitat i la tanda de penals ha entrat en escena. Joan Fernández ha aturat el primer llançament a Cedenilla, el millor jugador del torneig, però Aleñá ha vist com Luca Zidane sota els pals li impedia marcar. Tammateix, la decepció pel penal fallat ha desaparegut del rostre del capità blaugrana quan Óscar, el jugador del Madrid, ha enviat el seu llançament al pal.

Acompleixen l’objectiu

A partir d’aquí, cadascú ha fet el que havia de fer: primer Olmo, anotant pel Barça, i després Sotillos, pel Madrid. Encara quedava, però, un llançament més, el definitiu. Oriol Rey no ha fallat i ha signat el 2-1, que ha donat el campionat a l’Infantil B del Barça, que es converteix així en campió absolut del 2010, ja que ha guanyat els populars tornejos d’estiu i de Nadal.
Representació del Club
Albert Puig, coordinador de l’Àrea del Futbol Formatiu, i José Rey, membre de la Comissió Social de Futbol, han estat al Torneig Internacional de Futbol 7 d’Arona acompanyant l’expedició blaugrana i representant el Barça.