El Barça ja està a la final d’Arona (1-2)

Futbol formatiu

29.12.2010 13:12

Aida Soriano

L’Infantil B del Barça s’ha classificat per a la final del Torneig Internacional de Futbol 7 d’Arona (Tenerife) en vèncer el Vila-real amb un gol ‘in extremis’ després d’una gran jugada de Carles Aleñá. El Madrid será el rival a la final de la tarda.

En la reedició de les semifinals del XIX Torneig Nacional de Futbol 7, disputat a Estepona (Màlaga) l’estiu del 2010, l’Infantil B del Barça s’enfrontava a un Vila-real que era l’únic equip que l’havia vençut (0-1) durant el present campionat. Així, el Barça ha saltat doblement motivat a la gespa del Municipal Antonio Domínguez d’Arona (Tenerife) per buscar un bitllet per a la final.

Dificultat inicial

El Vila-real ha començat ben fort i ha inquietat el porter blaugrana Cristian Carbó amb tres potents xuts. De mica en mica, però, el Barça ha controlat el partit, però com ja va passar en el segon matx de la fase de grups contra els grocs, el rival s’ha tancat al darrere i ha deixat pocs espais per a la creació dels de Denis Silva i Carlos López.

Golàs de Morer

Per tant, l’única opció que els quedava als blaugranes eren els xuts des de la mitja distància i així ha estat com ha arribat el gol del Barça. Ho ha fet de les botes de Dani Morer, que ha signat un golàs des de fora de l’àrea amb un xut ajustadíssim al pal que ha fet inútil l’estirada del porter del Vila-real (0-1, min 7).

Reacció groga

L’alegria de l’Infantil B, però, ha durat poc, perquè després d’un nou xut de Morer que el porter ha hagut de desviar a córner, evitant el 0-2, els grocs han aprofitat un contraatac per marcar el gol de l’empat (1-1, min 9), obra de Francisco Trilles.

Joan Fernández salva el 2-1

En la represa, el Vila-real ha posat a prova el porter del Barça Joan Fernández, que ha sortit en la segona part i ha salvat el 2-1 en un mà a mà amb Jopolio. El joc travat del segon temps ha afectat el joc dels blaugranes i semblava que la classificació per a la final del campionat es decidiria als penals com va ocórrer al Torneig d’Estepona.

La genialitat d’Aleñá, decisiva

Però en la darrera jugada del partit, Carles Aleñá ha agafat la pilota i, en una jugada individual per l’esquerra, marxant de tots els rivals, ha arribat a la línia de fons i ha efectuat una centrada que Àlex Pérez, jugador del Vila-real, ha tocat i ha introduït a la seva porteria, donant el triomf al Barça (1-2, min 29) i la classificació per a la final del torneig.
La final serà un miniclàssic
El Barça es trobarà a la final el Reial Madrid, que ha guanyat el Sevilla (3-1) en l’altre semifinal. Per tant, el partit que decidirà el campió del XV Torneig Internacional de Futbol 7 d’Arona (Tenerife) serà un miniclàssic entre blaugranes i blancs. Es dóna la casualitat que la final del torneig serà també la reedició de la final d’Estepona de la qual aquesta mateixa generació, la del 98, va sortir vencedora en superar el Madrid a la tanda de penals aquest estiu passat. La final es disputarà aquest dimecres a la tarda a partir de les 19.15 hores (Cuatro) i cada temps durarà 20 minuts, és a dir, cinc minuts més que les parts de les semifinals, que finalment han estat de 15 minuts.