Millorant registres

Futbol formatiu

15.11.2010 16:48

Aida Soriano / Jaume Marcet

Els equips del planter blaugrana progressen amb pas ferm a les seves respectives lligues, liderant 9 de les 16 possibles. Aquest cap de setmana han sumat tres victòries més que la jornada passada, en total 13, per només dos empats i una derrota.

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FCB B, 6 – UE Castelldefels A, 0
2010-09-19_FCB_JUVENIL_B_-_CF_DAMM_011.jpgNova victòria del Juvenil B de Sergi Barjuan i Marc Guitart que segueix competint a un nivell altíssim a la Lliga Nacional. Els blaugranes són líders amb 9 victòries per només un empat i sumen 28 dels 30 punts possibles amb 25 gols a favor i només un en contra. En el matx davant el Castelldefels, uns dels conjunts de la part baixa de la classificació, el Barça es va avançar ben aviat al marcador: als cinc minuts, Bagnack va rematar de cap al fons de la xarxa un llançament de falta de Brian Oliván (1-0). Només set minuts més tard, Dongou va provocar un penal que ell mateix es va encarregar de transformar en el 2-0. I abans del descans, una jugada entre Babunski i Dongou la va culminar Nando (3-0). En la represa, Cristian Herrera va marcar el quart gol blaugrana superant el porter rival amb un toc subtil per dalt. Per la seva banda, el Castelledefels cada vegada que va arribar a la porteria blaugrana es va trobar amb un Sergi Tienda molt segur sota pals. Mamadou Sylla, finalitzant un contracop, i Dongou van arrodonir la golejada del Barça amb dues dianes més.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
FCB A, 4 – CF Damm, 0
Davant la sempre difícil Damm, el conjunt de Javier García Pimienta i Ramon Ros no va poder desplegar el seu habitual joc. Tot i així, la victòria no es va escapar i els blaugranes van superar el conjunt cerveser. El compte golejador del Barça el va obrir Ebwelle, jugador del Juvenil B que després de recuperar-se d’una lesió va baixar al Cadet A per agafar el ritme de competició. En 25 minuts, el futbolista camerunès va signar dues dianes, la segona amb un remat per tota l’escaire. Ja en la segona part, Sandro Ramírez va marcar de cap el 3-0 i al temps afegit, Godswill va tancar el marcador amb el quart gol blaugrana també amb un remat de cap. Amb aquesta victòria, el Cadet A del Barça segueix una setmana més líder amb un ple absolut de victòries i amb tres punts d’avantatge sobre l’Espanyol, el proper rival en Lliga dels blaugranes.

CF Badalona A, 0– FCB A, 5 (partit ajornat)
En el partit ajornat de la cinquena jornada de Lliga, els nois de Javier García Pimienta i Ramon Ros van ser molt superiors al Badalona i van controlar el partit d’inici a fi. El rival només va poder defensar-se, però a partir del tercer gol blaugrana, obra de Maxi a la segona part, els badalonins van abaixar els braços. Jon Toral, Sandro, Roger Riera i Héctor Bellerín van signar quatre gols més per al Barça fins arribar al 0-5 final.

LLIGA PREFERENT CADET
Escola F.Gavà A, 1 – FCB B, 1
L’equip dirigit per Fran Artiga no va passar de l’empat per primera vegada en la temporada. Contra un bon rival, el domini dels blaugranes no es va traduir al marcador en no convertir el Barça les ocasions de les que va disposar per marcar. Després del descans, David Zalzman va avançar el Cadet B en rematar de cap una centrada de Moha. Però en els darrers minuts del matx, una falta indirecta dins l’àrea a favor del Gavà es va convertir en l’empat dels locals. Un resultat que els blaugranes ja no van poder canviar.

PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL
FCB A, 3 – UD Marianao Poblet, 0
2010-11-14_FCB_INFANTIL_A_-_MARIANAO_POBLET_041.jpgTriomf treballat del conjunt entrenat per Fran Sánchez i Xavier Franquesa que van veure com el Marianao va estar a punt de sorprendre i va obligar el porter blaugrana Iván Fajardo a respondre de la millor manera possible quan es va acostar a l’àrea del Barça. Malgrat el domini territorial dels blaugranes, la falta de definició i el perill del rival en accions aïllades presagiaven un gol del Marianao. Però contràriament i quan més a prop semblava la diana dels visitants, Enric Franquesa va rematar al fons de la xarxa una bona passada de Rafa Mir. Després d’un tercer quart on el Barça va començar a neutralitzar el rival, Xavi Liebanas i Sergi Canós es van encarregar de signar el segon i el tercer gol blaugrana en el darrer període.

Damm CF A, 0 – FCB B, 5
DSC05833a.jpgEls nois de Denis Silva van golejar una Damm que només va presentar oposició a l’inici del tercer període, però que va acabar sucumbint al joc dels blaugranes. El gran protagonista del matx va ser Javi Ruiz, que va ser l’autor d’un hat-trick. Javi Puado i Marc Catón van completar la golejada del Barça.

PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ
FCB A, 13 – EC Granollers, 0
L’equip dirigit per Andrés Carrasco i Sergi Milà no va donar opcions al Granollers. Bona mostra és el 7-0 favorable amb el que el Barça va marxar al descans. Els golejadors blaugranes van ser Juan Fernández (2), Àlex Collado (3), Oriol Busquets (3), Juli Berenguer (2), Juan Cruz i Martí Vilà (2).

FCB B, 9 – CE Mercantil B, 1
2010-09-19_FCB_ALEVIN_B_-_CE_SANT_GABRIEL_026.jpgEn un matx on els nois de Xavier Bravo i Rafel Rodríguez van ser superiors, els gols de Lluís Mangas, amb un hat-trick, Jordi Mboula, Èric Mas i Sergi Duarte van fer possible que al descans el matx ja estigués sentenciat (6-0). En els dos darrers quarts, Pol Muniesa, Jordi Mboula novament i Héctor Fernández van rubricar el triomf amb tres dianes més.

SEGONA DIVISIÓ ALEVÍ
UB Catalonia A, 1 – FCB C, 12
El conjunt entrenat per Jordi Font va realitzar un molt bon partit. I és que en el primer quart els blaugranes van sortir molt forts, van dominar i fruit d’això van signar sis gols. En el segon quart, però, el rival va reaccionar i les forces es van igualar. Però el gran treball del Barça va propiciar que en el tercer i quart període el rival abaixés el ritme i que l’avantatge al marcador s’ampliés fins el resultat final (1-12). Les dianes blaugranes van anar a càrrec de Mamadou Touré Diawara (3), Demba (3), Lucas de Vega, Oriol Solina, Sergi Gómez, Arnau Valero, Alejandro Marcos i Sergio Medina.

UE Sant Ildefons A, 3 – FCB D, 6
2010-11-06_ALEVIN_D_09.JPGL’equip d’Àlex Gómez va vèncer el Sant Ildefons després de remuntar un matx que van començar guanyant els blaugranes, però al que el rival li va donar la volta marcant el 2-1 als quinze minuts de joc. Però l’Aleví D va fer-se fort i va tornar a posar-se per davant. I malgrat que els locals van arribar a posar-se 3-4 al marcador, els blaugranes es van acabar imposant. Dani Molina (2), Labinot Kabashi, Víctor de Joaquín i Albert Portas (2) van ser els autors de les dianes del Barça.

PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ
CE L’Hospitalet, 0 – FCB A, 11
El domini de principi a fi dels nois de Marc Serra i David Sánchez damunt del terreny de joc es va traduir en una gran victòria. Èric Garcia (2), Sergi Rosanas, Marc Tenas, Guille Amor (2), Roger Vegas (3), Adrià Altimira i Iván Bravo van ser els realitzadors del Barça.

FCB B, 2 – CE Manresa A, 0
El Benjamí B entrenat per Marcel Sans va vèncer el primer classificat i ja és líder de la categoria amb set victòries per només una derrota. El bon nivell exhibit pels petits futbolistes blaugranes va fer que el Barça controlés el primer quart tot i no transformar en gol cap de les quatre ocasions de les que va disposar en atac. En el segon quart, la superioritat blaugrana es va traduir en l’1-0, obra de Dani Morillas. Ja en el tercer període, el Barça va aprofitar un contracop per combinar en atac i perquè amb un xut creuat Ismael El Youssfi signés el definitiu 2-0. Fins el final, el control dels locals va provocar que un xut s’estavellés al pal, però el marcador no es va moure més.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
FCB C, 1 –FA Espluguenc A, 2
Els nois de Jordi Puig i Albert Puig no van poder guanyar l’Espluguenc tot i controlar el matx. I és que en un parell de jugades abans del descans, el rival va donar la volta a un partit en el que els blaugranes es van avançar gràcies al gol d’Albert Garrido. Però la manca de l’última passada en atac durant la resta del partit va impedir al Barça poder modificar l’1-2 final.

TERCERA DIVISIÓ BENJAMÍ
CF Barceloneta B, 2 – FCB A, 4
En un matx molt igualat, l’equip dirigit per Cristian Catena i Óscar Hernández va treballar molt bé defensivament a nivell col•lectiu i va poder desfer l’empat que lluïa al marcador (2-2) en el darrer quart del partit. I és que el rival, perseguidor del Prebenjamí a la classificació, va pressionar molt els blaugranes i va buscar el joc directe per tractar de sorprendre’ls. Però els gols de Xavi Simons i Sicu van posar el 2-4 final al marcador i van fer bons els gols inicials de Xavi Pleguezuelo i Jonnhy.
Conrad Carbó en una acció del partit entre l'Infantil A del Barça i el Marianao Poblet. Fotos: Àlex Caparrós/arxiu FCB/Severino Fernández Sainz.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Futbol femení
LLIGA NACIONAL FEMENINA
UE Lleida, 2 – FCB B, 4
Les noies de Joaquim Querol van vèncer a domicili tot oferint un joc amb més continuïtat que en les darreres jornades. Contra el Lleida, el domini territorial sempre va ser del Barça, però les blaugranes van veure com per dues vegades el rival els hi empatava el partit (2-2) neutralitzant els gols inicials de Carla Martínez i Anna Lizarraga. Finalment, però, i després d’errar tres ocasions clares en atac, Noemí Pino i Carla Gómez, amb un xut que va entrar a la porteria lleidatana per tota l’escaire, van donar el triomf al Barça (2-4).

LLIGA JUVENIL-CADET FEMENINA
FCB C, 0 – CE Mercantil, 0
Nou empat de l’equip dirigit per Carlos Tregón que no va poder imposar-se a un rival tres i quatre anys més gran. I és que malgrat gaudir de moltes ocasions en atac i enviar dues pilotes al pal, el gol no va arribar. Cal destacar, això sí, el bon paper de les blaugranes contra el Mercantil, que segueixen creixent partit rere partit i van dominar en tot moment. Ara, el Juvenil-Cadet Femení s’enfrontarà al Cerdanyola del Vallès, conjunt de la part baixa de la taula. Un compromís que servirà per preparar el partit de l’altre setmana, el derbi contra l’Espanyol.

LLIGA INFANTIL-ALEVÍ FEMENINA
CF Pallejà, 0 – FCB D, 7
El conjunt entrenat per Jordi Ventura va golejar el Pallejà en un matx en què les blaugranes van dur a terme un joc molt lent en els dos primers quarts. I és que el Barça es va avançar ben aviat al marcador per mediació d’Alba Franco, primer, i de Nerea Valeriano, posteriorment, i fruit d’això es va relaxar. Però en els dos darrers quarts del partit, les blaugranes van recuperar el seu joc i la seva intensitat i van fer possible la golejada final. Laia Castilla, Nerea Valeriano novament, Alba Franco amb dues dianes més i Carla Rivera van ser les autores dels altres cinc gols de l’Infantil-Aleví Femení. Cal destacar la bona actuació de la portera blaugrana Aida, que va intervenir providencialment en l’única ocasió del rival.