Demostrant un gran nivell futbolístic

Futbol formatiu

01.11.2010 18:00

Aida Soriano / Jaume Marcet

El triomf per 9-0 d’un Cadet A que segueix creixent futbolísticament i sembla no tenir sostre, ha marcat un cap de setmana on el futbol formatiu del Barça ha sumat 11 victòries per només dos empats i tres derrotes en 16 partits jugats.

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FCB B, 4 – Terrassa FC, 0
2010-10-31_JUVENIL_B_01.JPGSetena victòria de la temporada de l’equip entrenat per Sergi Barjuan i Marc Guitart que continua imparable a la lliga. Dos gols de David Babunski, un de Patri Gabarrón de falta i un més de Pol Roigé van fer possible que els blaugranes sumessin els tres punts per seguir líders a la classificació amb 22 punts, però amb un partit menys, i havent encaixat només un gol en contra en vuit jornades.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
FCB A, 9 – CF Blanca Subur, 0
Partidàs dels nois de Javier García Pimienta i Ramon Ros davant la Blanca Subur. Els blaugranes van ser els clars dominadors d’un partit que abans del descans va quedar resolt. Iu Ranera als dos minuts de joc, Sandro Ramírez amb un xut des de fora l’àrea i Pol Garcia en rematar de cap un córner es van encarregar que amb els seus gols el resultat fos de 3-0 a la mitja part. En la represa, la dinàmica del partit no va variar gens ni mica i el Barça va marcar sis dianes més rubricant un gran triomf. Iu Ranera i Grimaldo, tots dos a pilota aturada i el segon amb un espectacular llançament de falta que va entrar per tota l’escaire; Sandro Ramírez per doble vegada signant un hat-trick; Marc Navarro en culminar una bonica jugada col•lectiva de tiralínies i novament Grimaldo, van signar els sis gols blaugranes en la segona part i van segellar un nou triomf del Cadet A.

LLIGA PREFERENT CADET
CF Martorell A, 1 – FCB B, 3
Nou triomf del conjunt dirigit per Fran Artiga que va vèncer el Martorell però va veure com el rival li marcava la primera diana en contra de la temporada. I és que en les tres jornades anteriors, les primeres del campionat, els blaugranes no havien encaixat cap gol. Contra el conjunt del Baix Llobregat, el Barça va començar per darrere al marcador (1-0), però el hat-trick de Mamadou Tounkara va donar al victòria al Cadet B.

PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL
FCB A, 5 – Escola F. Gavà, 1
L’equip de Fran Sánchez i Xavi Franquesa va avançar-se al marcador ben aviat gràcies al gol d’Alexis Meva. Cinc minuts més tard, Ayoub Abou va signar el 2-0, però en el segon període, un gol olímpic dubtós de Campuzano va permetre el Gavà retallar diferències. La resposta del Barça no es va fer esperar i cinc minuts més tard, Ayoub va marcar novament per als blaugranes (3-1). Ja a l’inici del tercer quart, Alexis Meva va sentenciar amb dues dianes més, anotant el 5-1 final.

UE Sabadellenca A, 0 – FCB B, 8
DSC05200j.jpgEls nois de Denis Silva i Carlos López van golejar i van oblidar el darrer partit en lliga, on van tastar el gust amarg de la derrota. Davant la Sabadellenca, els gols inicials de Dani Olmo i Dani Morer en el primer quart van donar la tranquil·litat suficient als blaugranes com per dur a terme el seu joc i crear ocasions. Amb el 0-2 es va arribar al descans, però un nou gol d’Olmo en la represa va provocar que els locals abaixessin els braços i l’Infantil B va poder marcar cinc dianes més, a càrrec de Javi Ruiz, Marc Catón (2), Nelson Mandela i Georgios Spanoudakis, que van rubricar el gran triomf del Barça.

PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ
FCB A, 4 – UD Cornellà B, 0
Després d’un període inicial molt treballat per l’equip entrenat per Andrés Carrasco i Sergi Milà, l’Aleví A del Barça va obrir la llauna als dos minuts del segon quart amb una rematada de cap de Guillem Jaime (1-0). Malgrat tenir el control del matx, un Cornellà molt atapeït al darrera va dificultar als blaugranes la creació d’espais i no va ser fins el tercer període que Oriol Busquets, arribant des del darrere, combinant amb Juan Fernández i orientant-se el control amb el cap, va signar el 2-0. Ja en el darrer quart, Juli Berenguer, primer gràcies a una formidable paret amb Àlex Collado i posteriorment amb un xut ras que s’escolava per sota d’una munió de cames i de les mans del porter, va marcar dues dianes més i va tancar la golejada del Barça.

FCB B, 2 – UD Cornellà A, 2
2010-09-19_FCB_ALEVIN_B_-_CE_SANT_GABRIEL_009.jpgMeritori empat dels nois de Xavier Bravo i Rafael Rodríguez contra el Cornellà. En el segon duel entre blaugranes i verds de la categoria, el sistema plantejat pel rival, amb un joc físic i directe, va donar lloc a un partit molt igualat. L’Aleví B es va trobar per dues vegades per darrere al marcador, però els dos gols de Lluís Mangas van fer possible un empat (2-2) que al quart període podria haver desembocat en el triomf de qualsevol dels dos equips. Finalment, però, les taules no es van desfer i hi va haver repartiment de punts.

SEGONA DIVISIÓ ALEVÍ
CF Damm, 2 – FCB C, 5
Al camp d’una Damm que encara no coneixia la derrota, el conjunt dirigit per Jordi Font es va imposar al rival realitzant un molt bon partit i superant les dificultats afegides de jugar en un terreny de joc petit. Els blaugranes van començar bé, dominant, però en un contracop, l’equip cerveser es va avançar al marcador (1-0). En el segon període, Oriol Solina i Demba van signar dues dianes i van capgirar la situació (1-2). Però abans del descans, malgrat les oportunitats en atac i el bon joc del Barça, la Damm va empatar el matx. Això sí, a la tornada de vestidors, el partit només va tenir un color, el blaugrana, i l’Aleví C es va tornar a avançar al marcador per sentenciar posteriorment, gràcies als gols de Demba, Lucas de Vega i Arnau Valero, i per endur-se la victòria.

FC Martinenc B, 2 – FCB D, 4
Els nois d’Àlex Gómez van treballar de valent per vèncer a casa del Martinenc. Contra jugadors més grans, un porter que servia molt en llarg i una gran pressió en tots els punts del camp, els blaugranes van veure com el rival els empatava per dues vegades. Però els gols d’Albert Portas (2-3) i Labinot Kabashi (2-4) en els dos darrers períodes del matx van fer bons el gols inicials d’Álex Calatrava i Dani Molina. Juntament amb la meritòria victòria aconseguida pels blaugranes, cal destacar el debut amb l'Aleví D del Barça del porter del Benjamí B, Pau Ruiz, que va jugar la meitat del partit quallant una bona actuació.

PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ
Escola F. Gavà, 2 – FCB A, 5
2010-09-26_BENJAMIN_A_01.JPGL’equip entrenat per Marc Serra i David Sánchez es va avançar ben aviat al marcador gràcies als gols signats per Iván Bravo i Èric Garcia (0-2). I al descans els blaugranes van marxar amb un 0-4 favorable després que Roger Vegas i novament Èric Garcia marquessin dos gols més. L’avantatge al marcador va facilitar molt les coses al Benjamí A del Barça, que malgrat el resultat no va poder realitzar un joc fluït en no trobar la línia de passada davant el Gavà. El partit va costar i en el tercer quart el rival va reduir diferències amb l’1-4, però Iván Bravo va tornar a marcar per al Barça i els locals només van poder deixar el resultat final en un 2-5 que va significar el triomf dels blaugranes.

FCB B, 2 – CD Premià de Dalt, 5
Davant un rival molt exigent, el conjunt entrenat per Marcel Sans no va poder endur-se la victòria. Al descans, els blaugranes van marxar amb un 0-3 en contra. I tot i que José David Álvarez va retallar diferències, intentant encapçalar la reacció del Barça, un xut llunyà del Premià de Dalt va suposar l’1-4. Tot i així, el Benjamí B no es va rendir i va seguir treballant per acostar-se al rival en el marcador. José David va aconseguir fer-ho signant el 2-4, però la remuntada del Barça va quedar tallada amb el cinquè gol del rival i la primera derrota del curs dels blaugranes es va consumar.

Mercantil A, 0 – FCB B, 7 (dijous 28 d’octubre, 19h)
En el partit ajornat de la tercera jornada de Lliga, els nois de Marcel Sans van saber adaptar-se a les mides reduïdes de l’antic camp de futbol-7 del Mercantil i van golejar el rival. La bona actitud dels blaugranes davant les exigències del partit va fer possible que el Benjamí B no patís en defensa, acabant amb el perill dels locals, i que generés ocasions en atac. Tot i que el primer gol del partit va costar, no va arribar fins el minut 10, obra de Manel Rebollo de córner, a partir de la diana de Nil Garrido (min.13), que va suposar el 0-2, el domini dels visitants va ser clar. Ja en el segon quart de matx, Julian Mahicas i José David Álvarez van marcar el tercer i quart gol del Barça. Després del descans, Antonio Bioque i Ismael El Youssfi van ampliar encara més la renda dels blaugranes al marcador (0-6). I ja al minut 39, Julian Mahicas, novament, va tancar la golejada del Benjamí B.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
FCB C, 4 – Fundació P.E. Europa, 4
Després d’uns tres bons primers quarts, amb un joc fluït i elaborat, els nois de Jordi Puig i Albert Puig no van poder fer bo un 4-1 favorable, aconseguit gràcies als gols de Kais Ruiz (2) i Jordi Escobar (2). I és que en el darrer període, els nervis van jugar una mala passada als blaugranes i no van saber aturar l’embranzida del rival, que va empatar el partit abans del xiulet final.

TERCERA DIVISIÓ BENJAMÍ
AF Veterans Catalunya, 3 – FCB, 4
En una gran primera meitat, els nois de Cristian Catena i Òscar Hernández van marcar quatre gols (dos a cada període) que van possibilitar que el Prebenjamí blaugrana marxés al descans amb un 0-4 favorable. Però el relaxament va provocar que en els darrers deu minuts del partit el rival marqués tres dianes que van posar l’ai al cor dels blaugranes. Tot i així els més petits del futbol formatiu del Barça van saber aguantar i la victòria final no es va escapar. Els golejadors del Barça van ser Johnny Aghayedo, Arnau Martínez, Jonathan Peñalber i Nadir Louah.
Pinya prèvia a l'inici del partit dels jugadors del Cadet A, que aquest cap de setmana ha golejat la Blanca Subur (9-0). Fotos: Miguel Ruiz/arxiu FCB/Severino Fernández Sainz.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Futbol femení
LLIGA NACIONAL FEMENINA
Sporting Atl.Ciutat de Palma, 2 – FCB B, 0
Tot i realitzar el millor partit de la temporada en quant a joc es refereix, les noies de Joaquim Querol no van poder puntuar a Mallorca. El bon joc de les blaugranes, que van enviar la pilota al pal dues vegades, va topar amb un rival molt tancat en defensa que va fer intervenir la portera blaugrana en ocasions comptades, però que als cinc minuts de la segona part es va trobar amb un gol a favor en transformar un penal assenyalat per l’àrbitre (1-0). La sentència mallorquina va arribar en un contracop (2-0) i amb ella, la derrota del Femení B del Barça.

LLIGA JUVENIL-CADET FEMENINA
FCB C, 1 – CE Europa, 2
El major nombre d’oportunitats de cara a porteria de les noies de Carlos Tregón no va ser suficient per sumar una nova victòria a la Lliga i l’Europa es va emportar els tres punts de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El Juvenil-Cadet Femení del Barça es va avançar al marcador ben aviat (min.2) amb un xut bombejat de Laura Tomás. L’alegria, però, no els hi va durar massa a les blaugranes, que van veure com 18 minuts després, Andrea Granados aconseguia l’empat per a l’Europa. El Barça va protagonitzar les millors ocasions de gol i va estavellar una pilota al travesser, però va estar Núria Becerra qui en una contra, a cinc minuts pel final, va marcar l’1-2. Un gol que va ser un gerro d’aigua freda per a les blaugranes, que no van poder reaccionar i van encaixar així la primera derrota del curs.

LLIGA INFANTIL-ALEVÍ FEMENINA
Pª Blanc-i-blava Viladecans, 0 – FCB D, 13
Anna Artigas (3), Nerea Valeriano (3), Marina Gama (2), Laia Castilla (2), Carla Rivera, Carla Armengol i Alba Franco van ser les autores dels 13 gols que l’Infantil-Aleví Femení del Barça va aconseguir contra la Penya Blanc-i-blava de Viladecans. Malgrat la golejada, l’equip dirigit per Jordi Ventura jugava contra un conjunt gran físicament i molt tancat al darrere que va lliurar el control del matx al Barça. El bon inici de les blaugranes, amb una bona circulació de pilota, va anar de més a menys i el ritme del partit va decaure fruit de la relaxació provocada per un marcador tan favorable. La golejada aconseguida haurà de servir a les blaugranes per afrontar amb les piles carregades el derbi contra l’Espanyol de la propera jornada.