Una lliçó de ‘fair play’

F. Base - Juvenil B

03.04.2011 15:46

Dissabte es va viure al camp del Castelldefels una mostra de ‘fair play’ per part dels nois de Sergi Barjuan, quan després d’una jugada polèmica van deixar marcar al rival sense cap oposició.

Aquest gest demostra que, per damunt del resultats esportius, els valors de la pedrera blaugrana van molt més enllà.

El mateix partit que fa un any

Els nois del Juvenil B van disputar, aquest dissabte, un partit contra el Castelldefels que corresponia a la 28a jornada de Lliga. El matx es va plantejar difícil des del primer minut, perquè cap dels dos equips aconseguia arribar de manera determinant a la porteria rival. Sergi Barjuan, en declaracions a Barça TV, assegura: “Ha estat un calc del que va passar l’any passat. Ells han utilitzat el mateix estil de joc, i la mateixa intensitat. En la primera part hem tingut dues ocasions clares, i en la segona n’hem tingut més. Podríem haver signat la victòria, però la pilota no ha entrat.” També es mostrava satisfet i optimista: “Els nois han treballat molt; a més, el resultat de l’any passat va ser el mateix (1-1) i vam guanyar la Lliga; tant de bo es repeteixi.”

La jugada polèmica

La jugada polèmica va arribar a pocs minuts del final, quan el defensa Carlos Julio Martínez va xutar l’esfèrica quasi des de fora de l’àrea mentre el porter del Castelldefels estava estès a terra. Afició i jugadors van reclamar la decisió de l’àrbitre de donar per vàlid el gol. Sergi Barjuan, des de la banqueta, va manar als seus jugadors que renunciessin a la victòria i deixessin que Dani López signés l’empat. “No hi havia més remei, ens havíem de deixar empatar. Som un equip modèlic en l’àmbit català, espanyol, europeu i mundial i aquests fets ajuden a fer fort el planter.”

Finalment, l’‘speaker’ del camp del Castelldefels va agrair “el gest”, i l’afició local va ovacionar la sortida dels jugadors blaugrana.