Futbol formatiu

21.02.2011 20:49

Aida Soriano / Jaume Marcet

Les sorprenents derrotes del Benjamí A i del Benjamí B del Barça durant el cap de setmana són les notes més destacades d’una jornada plena de triomfs. Unes derrotes, però, que tal i com es van produir faran créixer els més petits del planter.

Sergi Canós celebra un dels tres gols que va marcar amb l'Infantil A. Fotos: Miguel Ruiz (FCB) / Severino Fernández Sainz / arxiu FCB.

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FCB B, 3 – CF Gavà, 1
L’equip entrenat per Sergi Barjuan i Marc Guitart va sentenciar el partit en la primera meitat gràcies als gols de Bako, de cap, i al doblet de Dongou, el primer a passada de Babunski i el segon a centrada de Cristian Herrera. En el tram final d’una segona part de tràmit, el Gavà va signar el gol de l’honor (3-1). La nota negativa de la victòria va ser la lesió de Moussima, que va haver d’abandonar el terreny de joc.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
FCB A, 8 – CF Badalona, 1
2011-02-19_CADETE_A_02.JPGEls nois de Javi García Pimienta i Ramon Ros van vèncer amb contundència el Badalona. En un primer temps on als blaugranes els va costar generar ocasions gràcies a la tasca defensiva realitzada pel rival, Sandro Ramírez va avançar el Cadet A amb dues dianes a passada d’Héctor Bellerín (min 10 i 30). Però en la represa, la superioritat del Barça es va anar traduint de mica en mica al marcador d’una manera més evident i els sis gols transformats per Sandro Ramírez (2), Maxi Rolón (2) i Iu Ranera (2) van fer possible la golejada final (8-1) del Cadet A.

LLIGA PREFERENT CADET
CF Amposta A, 0 – FCB B, 4
Després d’una primera mitja hora de partit de domini, però en la que el conjunt dirigit per Fran Artiga no va tenir ocasions clares per marcar, James Efmorfidis va obrir la llauna i va avançar els blaugranes abans del descans (min 29). En la segona part, el Barça va sortir a sentenciar el partit i ben aviat va convertir dues dianes més, obra del mateix James i d’Àlex Corredera, que van donar la tranquil·litat suficient als visitants per afrontar la resta del matx còmodament. A menys de cinc minuts per al final, Mamadou Tounkara va arrodonir el resultat en materialitzar el definitiu 0-4.

PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL
FCB A, 5 – FC Santboià, 0
Cristian Fabra va ser l’autor del gol número 100 de l’Infantil A del Barça a la Lliga, que va marcar el camí del triomf als nois de Fran Sánchez i Xavier Franquesa en una primera meitat on el Santboià, molt tancat en defensa i que no va sortir del seu camp, va dificultar que els locals poguessin generar espais en atac. Un hat-trick de Sergi Canós al tercer període i el gol final de Rafa Mir van fer possible el 5-0 final i una nova victòria dels blaugranes.

Unió FC Jàbac i Terrassa, 0 – FCB B, 4
DSC09184a.jpgEls nois de Denis Silva i Carlos López van realitzar un bon partit al camp del Jàbac i Terrassa que van tenir controlat en tot moment malgrat ser un rival complicat. Carles Aleñá, Javi Ruiz, Dani Olmo i Georgios Spanoudakis van ser els autors de les quatre dianes de l’Infantil B del Barça, que aconsegueix així la seva segona victòria consecutiva i que suma cinc jornades sense conèixer la derrota.

PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ
UD At. Gramenet Milan, 1 – FCB A, 8 (partit ajornat)
Contra el segon classificat, la Gramenet, en el partit ajornat de la dissetena jornada de Lliga, els nois d’Andrés Carrasco i Sergi Milà van vèncer de manera contundent. Durant els dos primers quarts, davant un rival amb un estil de joc de toc, els blaugranes van dur a terme un treball molt intens de pressió en la sortida de pilota dels locals. La gran tasca realitzada per jugadors com Juan Fernández, Álex Collado i Oriol Busquets en la pressió per provocar l’errada del rival, recuperar l’esfèrica i així definir en atac, va permetre l’Aleví A marxar al descans 0-6. Ja en la represa, el domini i el control blaugrana van ser totals, però no es van traduir en gols fins al darrer període, al final del qual es va arribar amb el definitiu 1-8. Els autors de les dianes del Barça van ser Aboubakar Camara, Juli Berenguer, Juan Cruz Agüero, Guillem Jaime i Juan Fernández (4).

FCB A, 13 – UE Vilassar Mar, 0
L’equip entrenat per Andrés Carrasco i Sergi Milà va golejar el Vilassar de Mar en un matx dominat de principi a fi pels blaugranes, on només el tercer quart va ser més igualat, i en el que l’Aleví A del Barça va crear infinites ocasions de gol que es van traduir en un 13-0 final, gràcies al gran encert rematador dels blaugranes. Juan Fernández (3), Oriol Busquets (2), Álex Collado (2), Aboubakar Camara (2), Juli Berenguer, Guillem Jaime, Roman Tugarinov i Martí Vilà van ser els autors de les tretze dianes del Barça.

FCB B, 8 – UE Vilassar Mar, 0
El conjunt de Xavier Bravo i Rafa Rodríguez va vèncer per 8 a 0 el Vilassar de Mar. Els blaugranes van jugar força bé i van realitzar un partit correcte davant un rival que no va generar cap ocasió de perill i que va veure com se li escapava el partit quan el Barça es va posar ben aviat per davant al marcador. Tres gols de Pol Muniesa, un de Jordi Mboula, un d’Èric Mas, un d’Héctor Fernández i un altre de Sergi Duarte van donar el triomf a l’Aleví B.

SEGONA DIVISIÓ ALEVÍ
CE L’Hospitalet E, 0 – FCB C, 8
En un camp complicat per les seves dimensions reduïdes i contra un equip molt físic com és l’Hospitalet, els nois de Jordi Font van dominar en el primer quart i van aconseguir obrir la llauna (0-1, Sergio Gómez) i en el segon quart van ser molt efectius i van signar dues dianes més, obra de Mamadou Touré Diawara. Amb el 0-3 al descans, dos gols més de Sergio Gómez en la represa van deixar el partit vist per sentència (0-5), els blaugranes van jugar a plaer i Sergio Gómez de nou, Aladji Demba i Lucas de Vega van tancar la golejada amb tres dianes més.

AE Prat B, 2 – FCB D, 6
L’Aleví D del Barça continua el seu camí particular de triomfs, ha sumat 18 de 18 victòries possibles, i aquesta jornada ha tornat a vèncer, en aquest cas al camp del Prat. Tot i així, arribar a aconseguir la victòria aquest cap de setmana no va ser senzill. I és que davant un rival que durant el primer període va ser ultradefensiu i va buscar l’esquena dels blaugranes en atac, penjant pilotes perquè els seus atacants pentinessin i creessin perill, els nois d’Àlex Gómez i Alexis Pintó es van trobar estranys al terreny de joc. Així, en el segon quart, el Barça es va contagiar del joc rival, directe i gens combinatiu, i només poguessin arribar amb un ajustat 2-3 al descans. No va ser fins a la represa que els visitants van recuperar el seu estil, tocant i tocant, i van crear el perill necessari per acabar emportant-se el triomf. Albert Portas (3), Álex Calatrava (2) i Lucas Sanllehí van ser els autors dels sis gols blaugranes i de la victòria per 2 a 6.

PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ
UD Cornellà, 1 – FCB A, 0
2010-09-26_BENJAMIN_A_09.JPGPrimera derrota del curs dels nois de Marc Serra i David Sánchez, que no van poder remuntar el gol inicial del Cornellà als 30 segons de partit en transformar un llançament de falta llunyà. Amb avantatge al marcador, el rival es va tirar enrere i no va abandonar aquesta actitud durant tot el partit, esperant una pèrdua de pilota del Barça al mig del camp per sortir a la contra. Un plantejament que els blaugranes no van poder contrarestar i la derrota va ser un fet al xiulet final de l’àrbitre.

FCB B, 1 – UF Base Jàbac i Terrassa A, 2
Tercera derrota de la temporada del Benjamí B, que va perdre davant el Jàbac i Terrassa, però que ho va fer treballant, jugant bé i creant ocasions fins el final. I és que Nil Garrido va obrir la llauna a centrada de Dani Morillas (1-0), però en el segon quart, dues errades defensives de l’equip de Marcel Sans els van costar dos gols i que el rival capgirés el marcador i es posés per davant (1-2). Després del descans, el Barça va intentar remuntar, però tot i ser millor que els visitants i provar de perforar la porteria rival de totes les maneres possibles, a través del joc constructiu o a pilota aturada, el marcador no es va moure més. I és que els blaugranes van gaudir d’ocasions per poder guanyar, però finalment van perdre. Tot i així, el Benjamí B seguirà una setmana més al capdavant del grup dos de la Primera Divisió Benjamí.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
FCB C, 5 – Escola F.Gavà D, 3
Remuntada dels nois de Jordi Puig i Albert Puig que es van trobar amb un 0-3 en contra només començar el segon període. Però la reacció blaugrana es va produir amb els gols de Jordi Escobar i Mamadou Touré Touré (2-3) i al tercer quart amb un hat-trick d’Aitor López (el darrer gol de penal), que van consumar la remuntada blaugrana (5-3).

LLIGA FEMENINA JUVENIL-CADET
FCB C, 1 – CF Reus Deportiu A, 0
Les noies de Carlos Tregón van realitzar un partit molt fluixet marcat per la falta de punteria i la manca d’intensitat de les blaugranes. Tot i no patir en cap moment pel resultat davant d’un rival molt ordenat que no va crear perill, només Judith Fernández va poder convertir la seva ocasió en gol (min 60). I és que les blaugranes van gaudir de moltes ocasions que no van encertar a convertir en gols i el marcador final va ser d’1-0. Cal destacar que les blaugranes van jugar d’inici amb dues futbolistes del femení Infantil-Aleví , Carla Rivera i Marina Gama, ja que com a conseqüència de la disputa de la segona fase del campionat de seleccions autonòmiques fins dissabte (el partit es va jugar diumenge), les quatre futbolistes blaugranes convocades amb les categories inferiors de la selecció catalana van quedar-se d’inici a la banqueta pel cansament acumulat.

LLIGA FEMENINA INFANTIL-ALEVÍ
Fund.Esp.At.Vilafranca, 0 – FCB D, 5
Golejada de l’equip dirigit per Jordi Ventura. Les blaugranes van començar bé davant un rival que també volia la pilota, però el segon quart va ser definitiu i el millor del Barça, un període fulgurant amb unes blaugranes molt concentrades. Fruit d’això van arribar quatre gols, dos d’Andrea Perera i dos més de Carla Armengol, que van deixar el marcador 0-4 al descans. La resta del partit va ser de tràmit i el 0-5 final va arribar amb una diana en pròpia porteria del rival. Destacable va ser l’aportació d’Andrea Perera, que sent defensa va obrir la llauna i va signar també el quart gol blaugrana.