S’imposen al líder (2-1)

Femení A

13.02.2011 16:02

El Femení A del Barça ha guanyat l’Athletic de Bilbao, el líder de la Superlliga, amb gols d’Olga i Lilo. Se situa, per tant, a només una victòria de les posicions de privilegi de la classificació i entra de ple en la lluita pel títol.

LA FITXA
Femení A, 2
Athletic Club, 1

FCB Femení A:
Ràfols, Lau, Meli, Ani, Rocío (Guti, min 20), Marta Unzué, Marta Corredera, Montse, Olga (Mari Paz, min 89), Vicky (Noe, min 35), Melanie.

Athletic Club: Ainhoa, Itsatso, Marta, Nekane, Tzibi, Morua, Iraia, Orueta, Olabarrieta (Beristain, min 66), Ibarra, Guru (Gangoiti, min 46).

Gols: 1-0, Olga, min 9; 1-1, Nekane, min 41 i 2-1, Lilo, min 75.

Àrbitre: Ávalos Martos.
Les noies de Xavi Llorens s’han refet de la derrota patida contra l’Espanyol en la jornada anterior, i en un partit molt intens han vençut per 2 a 1 el líder de la categoria, l’Athletic Club, en la visita de les basques a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Efectivitat màxima

En una primera meitat on l’Athletic ha pressionat molt, el Femení A del Barça ha obert la llauna en gairebé la primera aproximació a l’àrea rival. Ha estat als deu minuts de joc, quan Olga ha culminat un contraatac i ha signat l’1-0. Les blaugranes han tingut el 2-0 en les botes de Guti, però la jugadora del Barça ha efectuat un xut tovet que la portera rival ha pogut refusar a córner.

L’Athletic es resisteix

Davant d’això, les blanc-i-vermelles no han abaixat els braços i han provat una vegada darrere l’altra guanyar l’esquena de les blaugranes per empatar el partit. El gol de l’Athletic ha arribat quan faltaven quatre minuts per al descans. Nekane ha aprofitat una indecisió de la defensa en un rebuig d’un llançament de falta per signar l’1-1.

Tradueixen el seu domini en el 2-1

Però en la represa, el Barça ha sortit més ferm en defensa, ha començat a dominar del partit i s’ha aproximat a la porteria rival amb més claredat que no pas en el primer temps. Així, en el minut 75, ha arribat el gol del triomf del Barça, obra de Lilo (2-1). Un avantatge que fins el final del matx s’ha pogut ampliar, perquè les blaugranes han gaudit de tres o quatre ocasions ben clares, però el marcador ja no s’ha mogut més.

S’apropen al liderat

Amb aquest triomf en el darrer partit de la primera volta de la segona fase de la Superlliga femenina, l’equip entrenat per Xavi Llorens segueix quart a la classificació, però amb 11 punts, i entra de ple en la lluita pel lideratge de la competició. I és que les blaugranes estan a només un triomf del Rayo Vallecano i l’Espanyol, primer i segon classificat, respectivament, i a només dos punts del que ara és tercer, l’Athletic.

Dues lesionades

La nota negativa del matx han estat les lesions de Rocío i Vicky. La primera ha patit un trencament de clavícula que la farà estar lluny dels terrenys de joc d’un a dos mesos. Vicky té un esquinç al turmell i estarà de baixa entre una i dues setmanes.

Fase decisiva

Ara el campionat s’atura pels compromisos de les seleccions autonòmiques i no es reprendrà fins el cap de setmana del 26 i 27 de febrer. A partir de llavors, quedaran només set partits que decidiran quins dos equips lluitaran per ser campions de la Superlliga.