Només coneixen una manera de jugar

Futbol formatiu

31.01.2011 17:55

Aida Soriano

Una setmana més, el planter del Barça ha imposat el seu estil de joc de toc i possessió en els partits que ha disputat pel territori català i ha aconseguit triomfs de prestigi com el del Prebenjamí blaugrana en el derbi contra l’Espanyol (1-4).

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FCB B, 2 – UE Mollet A, 1 (partit ajornat J15)
L’equip entrenat per Sergi Barjuan i Marc Guitart va vèncer el Mollet en el partit ajornat de la quinzena jornada de la Lliga Nacional Juvenil. El Barça va estar molt bé durant la primera part, ben posicionat sobre el terreny de joc i amb molt bona circulació de pilota. Fruit de tot plegat, als vuit minuts de partit, els blaugranes ja manaven al marcador (2-0) gràcies als gols de Dongou i Moussima. Als vint minuts de la represa, però, el Mollet va escurçar diferències i el joc dels locals va tornar-se una mica imprecís i precipitat com a conseqüència de l’ansietat generada pel gol en contra. Tot i així, el Juvenil B no va veure perillar el triomf, que al xiulet final de l’àrbitre es va fer efectiu.

Damm CF B, 1 – FCB B, 2
2010-10-03_BARxA_JUVENIL_B_-_SANT_ANDREU-1.JPGEl Juvenil B del Barça va guanyar al camp de la Damm en un matx que els blaugranes van dominar contra un rival que va haver de jugar bona part del segon temps amb un jugador menys per expulsió. Els autors dels gols del triomf blaugrana van ser Bako i Dongou. Amb la victòria contra el conjunt cerveser, els nois de Sergi Barjuan i Marc Guitart segueixen líders a la Lliga Nacional i conserven l’avantatge de quatre punts sobre el segon classificat, l’Espanyol.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
CE Mercantil, 0 – FCB A, 6 (partit ajornat J13)
En el partit ajornat de la tretzena jornada de la Divisió d’Honor Cadet, els nois de Javier García Pimienta i Ramon Ros van realitzar un gran partit gràcies a l’excel·lent joc dut a terme sobretot durant la primera part. Als 22 minuts del matx, els blaugranes ja guanyaven per 0 a 5. I abans del descans, arribaria el sisè gol del Barça i última diana del matx, ja que en la segona part, el control dels visitants no es va traduir en més gols. Els anotadors del Cadet A van ser Maxi Rolón (2), Marc Navarro, Sandro Ramírez, Iu Ranera i Héctor Bellerín.

Unió FB Jàbac i Terrassa, 2 – FCB A, 5
L’equip dirigit per Javier García Pimienta i Ramon Ros no va acusar haver jugat un partit ajornat entre setmana i va sumar una nova victòria. Els blaugranes van marxar al descans amb un 0-3 favorable, però el Jàbac i Terrassa va ser capaç de retallar diferències fins el 2-3. Tot i els nervis generats per la reacció local, el Cadet A, que va tenir el control del matx, va saber respondre a les dues dianes del rival amb el quart i cinquè gol visitant, aquest últim en el darrer minut del partit. Sandro Ramírez (2), Mamadou Tounkara, Héctor Bellerín i Antonio Glauder van ser els golejadors de la setzena victòria del curs.

LLIGA PREFERENT CADET
FCB B, 1 – CF Cambrils Unió A, 1
El Cadet B de Fran Artiga i Andrés Martín no va poder passar de l’empat contra el Cambrils. Els blaugranes van realitzar una bona primera meitat, però al descans el marcador encara era de 0-0. Malgrat el domini del Barça, al quart d’hora de la represa, un contraatac va suposar el 0-1 del rival. A partir d’aquí, el partit es va transformar en un atac i gol blaugrana i un llançament de falta de Moustapha Seck va significar el gol de l’empat del Cadet B (1-1). Fins el final, els blaugranes van tractar d’aconseguir la diana del triomf, però aquest no va arribar i el repartiment de punts es va fer efectiu al xiulet final de l’àrbitre.

PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL
UE Sant Andreu B, 0 – FCB A, 4
El conjunt entrenat per Fran Sánchez i Xavier Franquesa va fer bo el primer quart del partit marcant quatre gols que van suposar un nou triomf. En un matx dominat de principi a fi pels blaugranes, la victòria va ser possible gràcies a ’efectivitat de cara a porteria durant els primers 18 minuts, en els que Sergi Canós (2) i Rafa Mir (2) van firmar les quatre dianes del matx. Durant els altres tres períodes del partit, l’Infantil A no va poder ampliar la diferència al marcador, però els visitants no van patir i el triomf no es va escapar.

FCB B, 3 – EC Granollers A, 1
DSC08520a.jpgSegona victòria consecutiva dels nois de Denis Silva i Carlos López, aquesta jornada contra el Granollers. Els blaugranes van haver de remuntar un gol matiner del rival, que al minut 15 es va avançar al marcador. Però abans del final del primer quart, Sveinn Gudjohnsen va firmar de cap l’empat per al Barça. Un gol en pròpia porta del Granollers al minut cinc del segon període va fer possible que l’Infantil B li donés la volta al marcador. Tot i les ocasions generades pels blaugranes després del descans, la falta de definició va provocar que fins el darrer quart del partit no arribés la sentencia de les botes de Javi Ruiz (3-1).

PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ
UD At. Gramenet, 1 – FCB B, 8
L’equip dirigit per Xavier Bravo i Rafa Rodríguez, que es va enfrontar al seu ex-equip, va realitzar un gran partit, amb molta concentració i intensitat, portant sempre el matx al seu terreny i sabent adaptar-se a un camp estret. És per tot plegat que al final de l’enfrontament els entrenadors afirmaven que s’havia de felicitar l’equip. Pol Muniesa, Sergi Duarte (2), Lluís Mangas (2), Jordi Mboula (2) i Èric Mas van ser els golejadors de l’Aleví B blaugrana.

SEGONA DIVISIÓ ALEVÍ
UD At. Gramenet, 2 – FCB C, 2
Empat dels nois de Jordi Font en un partit força fluix i espès. Malgrat no estar encertats en les passades ni en la realització del joc col·lectiu i errar dues ocasions clares en atac, els blaugranes van marxar al descans amb un 0-2 a favor, gràcies als gols d’Oriol Solina i Mamadou Touré Diawara. Però en la represa, el rival va crear problemes al Barça en la conservació de la possessió i els blaugranes, que van veure com la Gramenet els empatava el partit (2-2), no van estar encertats en atac i van arribar a desaprofitar un u contra u amb el porter local que podria haver suposat el triomf visitant.

CF Blanca Subur A, 3 – FCB D, 7
El conjunt d’Àlex Gómez i Alexis Pintó va tancar la primera volta de la competició amb un gran triomf i aconseguint un ple de victòries (15 de 15) històric en el primer any de vida d’aquest Aleví D blaugrana. Labinot Kabashi va avançar el Barça en el primer quart del matx, i quatre gols més al segon període, obra d’Albert Portas (3) i Oriol Verdaguer, van fer possible el 0-5 al descans. Però la Blanca Subur, un rival fort físicament amb un camp petit que va dificultar el joc dels blaugranes, no es va rendir i va marcar l’1-5 al tercer quart. A partir del gol en contra, però, el Barça, que va abaixar una mica el ritme, va ser l’amo i senyor de l’enfrontament, i en el darrer període del matx, Labinot Kabashi i Álex Calatrava van sentenciar el triomf (3-7) amb les seves dianes.

PRIMERA DIVISIÓ BENJAMÍ
FCB A, 11 – FC Santboià, 0
2010-09-26_BENJAMIN_A_12.JPGSensacional victòria del Benjamí A del Barça que va golejar el Santboià. Guille Amor (2), Iván Bravo (3), Roger Vegas, Nil Fabregó (2), Adrià Altimira, Èric Garcia i Marc Tenas van fer possible amb les seves dianes el gran triomf dels nois de Marc Serra i David Sánchez.

FC Fruitosenc A, 0 – FCB B, 12
L’equip entrenat per Marcel Sans va evidenciar la seva evolució a la Lliga en vèncer per 0-12 un equip que en la primera volta va derrotar per 5-1. Dos gols ben matiners, al minut 2 i 5 de partit, van facilitar molt el partit als blaugranes davant d’un conjunt molt treballador i en un camp força petit, on qualsevol errada es podia pagar amb un gol en contra. Al descans, el Benjamí B ja guanyava 0-7 i cinc gols més en la represa van fer possible el 0-12 final. Ismael El Youssfi, Mika Mármol (2), Nil Garrido, Julián Mahicas (4) i Dani Morrillas (4) van ser els anotadors blaugranes.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
FCB C, 9 – CE Santa Coloma Cervelló A, 1
Els nois de Jordi Puig i Albert Puig van aconseguir un ampli triomf contra un rival que a l’inici del matx va errar un penal a favor. Tot i el domini blaugrana durant els dos primers quarts, les ocasions no transformades només van possibilitar que la renda blaugrana al descans fos de 3-0. En la represa, el rival sí va transformar la segona pena màxima que els van assenyalar a favor i, davant un Barça més relaxat, van marcar el 3-1. Però en un contracop, i després de salvar el 3-2 sobre la línia de gol, el Benjamí C va signar el 4-1. Ja en el darrer quart, el domini del Barça i les múltiples ocasions generades es van transformar en el 9-1 final. Kays Ruiz (4), Aitor López, Mamadou Touré Touré, Xavi Priego, Albert Garrido i Jordi Escobar van ser els autors de la golejada del Barça.

TERCERA DIVISIÓ BENJAMÍ
RCD Espanyol C, 1 – FCB, 4
2011-01-29_RCDE_-_FCB_PREBENJAMIN_013.jpgDesprés d’un fluix començament, on l’equip de Cristian Catena i Òscar Hernández va encaixar l’1-0, els més petits del planter blaugrana van reaccionar per donar la volta al marcador. En el minut tres del segon període, Johnny Aghayedo, a passada de Xavi Pleguezuelo, va empatar el matx (1-1). I només un minut més tard, Antonio Gómez va signar l’1-2 amb un gol olímpic de córner directe. Amb el marcador a favor, els blaugranes van arribar a la porteria contrària amb perill i així va ser com van aconseguir dues dianes més, obra d’Arnau Martínez i Nadir Louah, i com es va consumar el triomf del Prebenjamí en el derbi contra l’Espanyol (1-4).
Futbol femení
LLIGA NACIONAL FEMENINA
CD Sant Gabriel, 1 – FCB B, 2
Les noies de Joaquim Querol van vèncer el Sant Gabriel en un partit on la primera part va ser clarament de domini blaugrana i en la que Noemí Pino es va encarregar, amb un xut des de la frontal, que el marcador reflectís el 0-1. Però amb la diana del rival (1-1), en una segona meitat més travada, les blaugranes van començar a dubtar de les seves possibilitats. I és que al minut 89, el marcador era d’empat a un. Però ‘in extremis’, i gràcies a un córner llançat per Cristina Monge, Blanca Coscolín va rematar de cap la pilota i la va fer entrar a la porteria contrària per tota l’escaire transformant l’1-2 i donant la victòria al seu equip.

LLIGA FEMENINA JUVENIL-CADET
FCB C, 8 – CF Les Preses, 0
Còmode triomf de l’equip entrenat per Carlos Tregón que en menys de deu minuts ja havia encarrilat el partit (2-0). El pas dels minuts només va fer que ampliar una renda al marcador a favor de les blaugranes que al final del matx va ser de 8 a 0. Elba Vergés (2), Nina Riera (2), Laura Tomás, Maria Ramos, Ana Alcocer i Carmina Veas van ser les golejadores del Barça.

LLIGA FEMENINA INFANTIL-ALEVÍ
FCB D, 16 – Pª Blanc-blava Viladecans, 0
Victòria de líder de les noies de Jordi Ventura que davant la Penya Blanc-i-blava Viladecans va recuperar el bon nivell de joc perdut en les darreres jornades abans del derbi del proper cap de setmana al camp de l’Espanyol. Alba Franco (6), Pilar Garrote (3), Carla Armengol (2), Anna Artigas (2), Núria Garrote (2) i Patricia Chasson van ser les autores de la golejada de l’Infantil-Aleví Femení.