Retorn positiu del planter a la competició

Futbol Formatiu

11.01.2011 13:45

Aida Soriano/Jaume Marcet

El futbol formatiu del Barça han començat el 2011 com va acabar el 2010: demostrant un bon nivell futbolístic. L’arrencada del nou any del planter blaugrana s’ha saldat amb 8 victòries, 2 empats i 3 derrotes

LLIGA NACIONAL JUVENIL
FCB B, 6 – CF Reus Deportiu, 2
2010-10-03_BARxA_JUVENIL_B_-_SANT_ANDREU-1.JPGContra un rival que mai va abaixar els braços, el conjunt entrenat per Sergi Barjuan i Marc Guitart va aconseguir un gran triomf que va tenir com a especial protagonista Dongou, autor de quatre gols i dues assistències. Tot i aconseguir una àmplia victòria, el Juvenil B va veure com, al quart d’hora de partit, el Reus es posava per davant en el marcador amb un gol de Sergi (0-1). Però l’efectivitat blaugrana en atac va fer possible que, quinze minuts després, el Barça ja hagués capgirat el resultat amb gols de Dongou i Cristian Herrera (2-1). Dues dianes més de Dongou i una del rival van propiciar que al descans el resultat fos de 4-2. I ja en la represa, els gols de Dongou i d’Ebwelle van sentenciar el matx amb el definitiu 6-2.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
FCB A, 5 – UE Cornellà, 1
La gran primera part realitzada pels nois de Javier García Pimienta i Ramon Ros contra el Cornellà, un dels equips de la zona alta de la classificació, va provocar que al descans el Cadet A del Barça ja guanyés per 3 a 0. Un avantatge que va ser possible gràcies als tres gols signats, tots tres de cap, per Jon Toral. En la segona part, Marc Navarro es va unir a la festa golejadora convertint la quarta diana blaugrana. I malgrat que el rival va signar el gol de l’honor quan quedaven deu minuts per al final del matx, Mamadou Tounkara va reafirmar la superioritat del Barça amb el cinquè gol del matí i va tancar així el primer triomf de l’any 2011.

LLIGA PREFERENT CADET
CD La Floresta A, 1 – FCB B, 1

L’equip dirigit per Fran Artiga va començar el partit de la millor manera possible: marcant el 0-1, obra de Lionel Enguene. Però amb el marcador a favor i durant la primera part, els blaugranes, que no van passar problemes en defensa, no van estar encertats en els metres finals i al descans es va arribar amb un avantatge massa petit pels mèrits d’un equip i l'altre. Quan només s’havia acomplert un minut de la segona part, la Floresta va empatar el matx (1-1). Un resultat que el Cadet B del Barça ja no va poder canviar tot i gaudir d’ocasions per fer-ho, però la manca de definició de cara a porteria i els pals van impedir que el triomf fos blaugrana.

PRIMERA DIVISIÓ INFANTIL
CF Vilanova Geltrú, 0 – FCB A, 6
En un partit típic després de les festes nadalenques, els de Fran Sánchez i Xavier Franquesa es van sobreposar a la falta de ritme inicial del seu propi joc. I és que un cop els blaugranes van entrar en el partit, els gols van anar arribant i el triomf es va convertir en una realitat. Els autors dels gols de l’Infantil A van ser Sergi Canós (3), Carlos Martínez, Alexis Meva i Conrad Carbó.

FCB B, 2 – FPE Mataró, 3
Després de proclamar-se campions del Torneig Internacional de Futbol 7 d’Arona (Tenerife), l’equip de Denis Silva i Carlos López va patir una dura derrota a la Lliga. I és que malgrat que els blaugranes es van avançar primer al marcador amb un gol de falta de Nelson Mandela, el Mataró va empatar en al darrer quart (1-1). Quan quedaven quatre minuts per al final del matx, Dani Olmo va tornar a posar per davant el Barça (2-1), però el rival no es va rendir i en els minuts finals va signar dos gols més i va endur-se la victòria.

PRIMERA DIVISIÓ ALEVÍ
UD Marianao Poblet B, 1 – FCB A, 1

La falta d’encert de cara a porteria va ser clau perquè l’Aleví A sumés el primer empat del curs després de catorze jornades de competició. Només començar el partit, els nois d’Andrés Carrasco i Sergi Milà es van avançar en el marcador amb un gol d’Àlex Collado. El rival, però, va empatar el partit en aprofitar un contraatac després del descans. El bon joc realitzat i el gran nombre d’ocasions de les quals van gaudir els blaugranes no van ser traduïdes en gols. El Barça va enviar quatre xuts al pal i el triomf de l’Aleví A no va arribar.

UD Marianao Poblet A, 0 – FCB B, 5
2010-09-19_FCB_ALEVIN_B_-_CE_SANT_GABRIEL_026.jpgL’equip entrenat per Xavier Bravo i Rafa Rodríguez va imposar-se amb contundència al Marianao. Els blaugranes van superar la defensa rival gràcies al bon criteri a l’hora de fer circular la pilota damunt del terreny de joc, sobretot en els dos darrers quarts, ja que al principi els va costar combinar, ja que era el primer partit després de les festes de Nadal. Èric Mas (2), Jordi Mboula i Joel Vallejo van ser els autors de les dianes blaugrana i de la golejada per 0-5.

SEGONA DIVISIÓ ALEVÍ
FC Martinenc A, 1 – FCB C, 9
Els nois de Jordi Font van dominar el primer partit de l’any des del primer minut fins al darrer. En el minut 4, el Barça ja guanyava per 0-2, fruit del fort inici de matx protagonitzat. Tot i encaixar un gol durant el segon quart, l’Aleví C va marxar al descans amb un 1-3 favorable. En la represa, els blaugranes no van abaixar el ritme, van seguir dominant, realitzant un bon joc, ràpid, i els gols van anar arribant fins a aconseguir l’1-9 final. Sergio Gómez (3), Lucas de Vega (2), Oriol Solina (2), Sergio Medina i Alejandro Marcos van ser els autors dels gols del Barça.

Sant Andreu de la Barca AGP A, 0 – FCB D, 8
L’equip d’Àlex Gómez i Alexis Pintó va golejar en un partit molt seriós, intens, i on els blaugranes, que van tenir la possessió de la pilota, van demostrar criteri a l’hora de moure-la. Al descans, el Barça va marxar amb un 0-3 a favor, però en la represa, el rival va pressionar i els blaugranes no es van trobar tan còmodes al camp. Ara bé, en el darrer període, l’Aleví D va tornar a recuperar la intensitat de la primera part i va sentenciar el partit. Àlex Calatrava (2), Albert Portas (2), Labinot Kabashi, Zhenya, Lucas Sanllehí i Dani Molina van fer possible el resultat final de 0-8 amb les seves dianes.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
UD Marianao Poblet A, 2 – FCB C, 1
Derrota del conjunt entrenat per Jordi Puig i Albert Puig, que tot i no tenir el control del partit va ser millor que un Marianao que va xutar tres vegades a porteria i va marcar dos gols. I és que amb l’1-0 en contra, el Benjamí C va gaudir d’ocasions suficients per marcar i va enviar diversos xuts al pal. Però, en el darrer quart, un contraatac va sentenciar els blaugranes (2-0) i el gol de l’honor del Barça només va poder arribar a l’últim minut del partit de les botes de Marc Aranda.

TERCERA DIVISIÓ BENJAMÍ
FCB A, 11 – Pª Barc.Villaverde-Penitents B, 0
El partit més còmode de la temporada dels nois de Cristian Catena i Òscar Hernández va acabar amb una gran golejada (11-0). I és que al descans, els blaugranes ja manaven en el marcador de manera clara (7-0). Així, quatre dianes més en els dos darrers quarts del matx van fer possible el resultat final. Xavi Simons (3), Sicu Cámara (3), Xavi Pleguezuelo (2), Johnny Aghayedo, Arnau Martínez i Toni Gómez van ser els golejadors del Prebenjamí del Barça.
Els nois de l'Infantil B celebren un gol contra el Mataró. Fotos: Arxiu FCB i Severino Fernández
Futbol femení
LLIGA NACIONAL FEMENINA
FCB B, 0 – Levante Las Planas FC, 3
L’equip entrenat per Joaquim Querol no va poder vèncer el Levante Las Planas, que va imposar-se a les blaugranes. Abans del descans, el rival va signar el 0-1 i, en la represa, l’àrbitre va anul·lar un gol al Barça que va deixar tocades psicològicament les locals. El segon gol de les visitants va arribar posteriorment i el Femení B, que va tenir l’1-2, però que no va encertat a convertir-lo, no va poder retallar diferències de cap de les maneres. Així, en el temps de descompte, les rivals van marcar el 0-3 i la derrota local es va consumar.

LLIGA JUVENIL-CADET FEMENINA
CE Sant Gabriel, 0 – FCB C, 1
Immillorable triomf de les noies de Carlos Tregón, que van vèncer al camp del líder. En el darrer minut de l’enfrontament i després d’un partit molt disputat i amb poques ocasions de gol, Laura Tomás va enganxar una pilota a la frontal de l’àrea rival i va enviar el seu xut al fons de la porteria del Sant Gabriel, lluny de l’abast de la portera local. Un gol que tal com es va produir va deixar sense temps de reacció el líder del campionat i, al xiulet final de l’àrbitre, la victòria blaugrana es va convertir en una realitat. Una victòria que permet al Femení Juvenil-Cadet seguir vius a la Lliga, lluitar per les posicions capdavanteres –són terceres– i continuar creixent com a equip.