FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

02.12.2009 11:15

Seguint les passes de Gai

Jaume Marcet


Tres nens israelians, dos àrabs i un jueu, s’han entrenat aquests últims dies amb el Benjamí A del Barça en un clima de convivència i aprenentatge inoblidable.


Shajar Lazarof, Hilai Elmakias i Hischam Layus són tres nens de deu anys que volen jugar a futbol. Sense pensar en els problemes que hi ha a la seva ciutat, Naharia, i el seu país, els tres futbolistes s’entretenen amb la pilota i tenen tota la il•lusió per arribar a emular algun dia el seu compatriota Gai Assulin, actualment jugador del Barça Atlètic.

Entrenaments inoblidables

Després d’aterrar diumenge passat a Barcelona acompanyats dels seus pares, en Shajar, l’Hilai i l’Hischam han viscut una setmana de somni, entrenant a la Ciutat Esportiva amb els que, en el futur, podrien ser els cracs del Barça. Tots tres han demostrat, a més, que el futbol uneix fins i tot el que sembla separat per sempre. L’esport és clau per trencar les barreres religioses a la societat israelians_dos.jpgisraeliana i el futbol del Barça n’és una part important. Com a moltes ciutats catalanes, milers de ciutadans es reuneixen en bars i cases per veure jugar els Messi, Ibrahimovic, Iniesta... La diferència respecte del nostre país és que, a Naharia, com en altres poblacions d’Israel, als locals s’hi respira una barreja ideològica ben particular. Àrabs i jueus animen plegats els jugadors de Pep Guardiola i obliden per unes hores les seves diferències.

El futbol uneix

I els que menys present tenen aquesta lluita eterna entre àrabs i jueus són els infants. En Shajar, l’Hilai i l’Hischam s’abracen i s’ajuden durant l’entrenament, conscients que la passió pel futbol és el seu vincle. La integració en el que ha estat el seu equip durant uns dies ha estat molt bona. L’entrenador del Benjamí israelians_3.jpgA, Xavi Ferrando, considera que la diferència d’idioma és el més complicat a l’hora d’entendre’s, però assegura: “El futbol es juga igual a tot arreu” i, per tant, l’adaptació dels nouvinguts ha estat bona. Els jugadors han viscut l’experiència amb moltes ganes i, sobretot, han demostrat que el futbol i el Barça actuen com a nexe d’unió entre dues parts històricament molt distants".
Seguint les passes de Gai

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Gai Assulin, el millor ambaixador
El Barça desperta passions a molt països del món, i Israel, amb l’arribada de Gai Assulin al futbol base del club, va veure néixer una afició molt fidel. De fet, hi ha culers israelians que viatgen expressament per a un partit des del seu país fins a Barcelona per veure jugar el Barça en directe al Camp Nou i que aprofiten el viatge per veure el seu compatriota Assulin amb el Barça Atlètic al Miniestadi.


Comparteix a

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana