F. Base - Barça Atlètic

22.11.2009 14:10

Soriano decideix en l’últim minut (0-1)

El Barça Atlètic ha sumat la setena victòria de la temporada amb el Vila Joiosa gràcies a un gol en el temps de descompte. Abans, però, no ha sabut aprofitar totes les ocasions que ha creat per aconseguir un resultat més còmode.

Aquest treballat triomf davant el Vila Joiosa permet al filial sumar la sisena victòria en les últimes set jornades i situa l’equip de Luis Enrique amb 24 punts a la classificació, a la part alta de la taula.

Primeres arribades

Els blaugranes han surtit al camp molt concentrats i, des dels primers minuts, han gaudit de nombroses oportunitats per fer gol. Els de Luis Enrique s’han imposat als valencians gràcies a l’estructurada xarxa que han creat al terreny de joc. Pocs minuts després de l’inici, una gran jugada individual de Benja ha donat lloc a la primera gran ocasió del Barça. El de Terrassa s’ha desfet dels defenses i ha avançat cap a la porteria provocant un mà a mà amb el porter Nico que finalment ha desviat la pilota a córner.

Monòleg blaugrana

Durant els primers quaranta cinc minuts el filial ha monopolitzat el joc. Els de Luis Enrique han tingut el ritme, les ocasions i la possessió de la pilota, però ha faltat el gol. El Vila Joiosa s’ha tancat enrere intentant aguantar les envestides blaugranes, que han començat a arribar en comptagotes. Els blaugranes han pogut avançar-se al marcador cap al minut 30, quan Nolito ha rebut una passada a la frontal de l’àrea i ha xutat a porteria, però l’esfèrica s’ha estavellat a la creueta.

Tot i no arribar el gol, els blaugranes han continuat mantenint la batuta del joc practicant un joc fluid i avançant molt bé per les bandes. La defensa blaugrana no ha hagut de suar gens davant els valencians. Com que el Vila-Joiosa gairebé no sortia del seu camp, els valencians només han disposat d’una ocasió fruit d’un contraatac de Rojas que la defensa ha refusat sense problemes.

Canvi de dinàmica

A la represa, el Vila Joiosa ha sortit reforçat i s’ha començat a posar les piles, lluitant cada una de les pilotes, fet que ha provocat que el partit fos més travat. El partit ha perdut ritme i el domini del joc se l’han anat alternant ambdós equips sense que destaqués un dominador clar. Luis Enrique ha decidit canviar Oriol Romeu per Gai Asulin, en un intent de recuperar velocitat, però la dinàmica no ha variat. El Barça Atlètic es mostrava imprecís i els valencians han intentat aprofitar-ho. Al minut 28 Pepín, ex de les categories inferiors del Barça, ha dut a terme un contraatac ràpid i ha arribat a l’àrea blaugrana. Però, tot just, quan es disposava a xutar, Montoya li ha robat la pilota.

Esforç amb premi

El partit ha entrat en una fase de relaxació, amb un joc d’anada i tornada sense ocasions clares d’obrir el marcador i el partit s’ha anat desinflant. El filial ha intentat reestructurar el joc fent entrar Jonathan i Thiago. Quan ja semblava que aquest seria un partit sense gols, el Barça l’ha aconseguit en l’última acció del partit. En el temps de descompte, Thiago ha recuperat una pilota interior i ha fet una passada creuada a Jonathan, que ha sabut aprofitar l’oportunitat amb un xut potent que ha entrat dins els tres pals (0-1).