Futbol Base

09.11.2009 19:20

A les semifinals als penals (3-3)

La selecció espanyola sub-17, amb quatre blaugranes sobre la gespa, s’ha classificat per a les semifinals del Mundial de Nigèria després d’un emocionant partit contra l'Uruguai que s’ha resolt des del punt de penal.

El conjunt espanyol ha tingut els primers minuts controlats, amb perilloses internades de Sarabia per l’esquerra i del lateral del Barça, Albert Dalmau, per la dreta. El carriler ha estat un dels quatre barcelonistes que han intervingut en el matx. Els altres han estat Gómez, Muniesa i Roberto, mentre que no ho han fet Carmona i Espinosa.

Primers gols

Tot i el domini espanyol, l’equip sud-americà s’ha avançat ràpidament en el marcador amb un gol de falta de Luna (min 10). Només sis minuts més tard, però, un penal comès per Sarraute sobre Pablo Sarabia ha estat transformat pel dorsal 10, Isco, que ha igualat el partit.

Continuava arribant el perill a l’àrea uruguaiana, fins que al minut 30, en una jugada personal d’Isco, Sarraute, un altre cop, ha fet penal sobre el davanter espanyol. El defensa uruguaià ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. Aquest cop l’encarregat de xutar el penal ha estat Sergi Roberto. El blaugrana ha xutat per l’esquerra d’Ichazo, però aquest s’ha estirat i ha desviat la pilota.

Muniesa, expulsat

En una de les poques jugades d’atac dels sud-americans, Marc Muniesa ha arribat tard per tallar la pilota i s’ha endut per endavant Luna. L’àrbitre ha expulsat amb vermella directa el central del Barça. A la mitja part, el seleccionador Ginés Meléndez ha canviat Sergi Roberto per Amat. Roberto, que havia marcat tres gols en l’anterior partit, no ha intervingut tant en el joc com en anteriors actuacions.

Dalmau, protagonista

A la segona part, l’equip espanyol ha començat amb força i als minuts 48 i 49 han aconseguit posar-se 3 a 1 després de dos gols de Borja, el segon després d’una assistència del blaugrana Albert Dalmau en una gran jugada de contraatac. La selecció espanyola ha donat el partit per sentenciat i l’entrenador ha substituït Muniain. Però al minut 70, una badada en defensa ha permès a Mezquiada fer un globus al porter espanyol. El mateix Gómez ha tret la pilota sobre la línia de gol, però l’àrbitre assistent ha considerat que ja l’havia creuat.

A partir del 3-2, els uruguaians han pressionat intentant buscar l’empat, que ha arribat quan faltaven sis minuts per a la fi del temps reglamentari. Una pilota que ha arribat als peus de Gallegos, que dins l’àrea ha driblat Albert Dalmau i ha aconseguit, amb un fort xut, batre el porter espanyol Edgar.

Més emoció

Ja a la pròrroga, i amb els dos equips molt cansats pel desgast que han tingut durant el partit, les defenses s’han obert i hi ha hagut ocasions per marcar més d’un gol. Als últims minuts del partit, però, tots dos conjunts s’han tancat al darrere i no s'han volgut arriscar per no encaixar cap gol.

En el cara o creu, el central blaugrana Sergi Gómez ha marcat el primer penal i Isco no ha fallat en el decisiu. La selecció espanyola s’ha acabat imposant des dels onze metres (4-2) i s’ha classificat per a les semifinals del Mundial sub-17.