Futbol Base

09.11.2009 18:02

El fred i el vent compliquen la jornada

Tot i que no es van suspendre partits per la meteorologia adversa, el fred i el vent van dificultar el joc habitual dels equips de les categories inferiors del Barça. Tres derrotes i dos empats, a més de deu victòries blaugranes, van ser el balanç de

DIVISIÓ D’HONOR JUVENIL
FC BARCELON A,1 – CD FERRIOLENC,3
2009-10-11_JUVENIL_A_19.JPGSembla que la inactivitat de l’equip d’aquestes darreres tres setmanes va afectar l’equip de Garcia Pimienta, que no va saber fer front als visitants. El Ferriolenc va plantejar una tàctica molt defensiva i només va arribar a la porteria blaugrana tres cops en què va aconseguir marcar tres gols. En canvi, el Barça va sortir a l’atac i va realitzar bones accions col•lectives però no va saber rematar les jugades. El marcador va ser inaugurat pels blaugranes amb un golàs d’Ella al minut 17 (1-0), però el Ferriolenc no va trigar a respondre al minut 24 amb una diana de Mas (1-1). Just abans d’arribar al descans, Rolando va aconseguir burlar la defensa blaugrana i trencar l’empat (1-2). A la represa, dues bones ocasions d’Ella podien haver escurçat distàncies, però el Barça no va saber aprofitar les ocasions. Al minut 37, el tercer contraatac del Ferriolenc va significar un nou gol dels visitants de Mas (1-3).

LLIGA NACIONAL JUVENIL
UE CASTELLDEFELS,1 –  FCBARCELONA B,1
Els blaugranes de Sergi Barjuan van disputar dissabte un partit incòmode. El Castelldefels es va tancar al darrere des del primer minut i no va permetre que Barça desenvolupés el joc a què ens tenen acostumats. El Castelldefels va marcar primer en la primera jugada de mèrit dels locals en els primers instants de la segona part, amb un gol de Jairo després d’una gran jugada de contraatac (1-0). A partir d’aquí, els blaugranes van començar a dominar el partit i les ocasions no van trigar a arribar. Això sí, en comptagotes. Va haver de ser Cristian Ceballos, en una jugada confusa, qui aconseguís el gol de l’empat (1-1). El Castelldefels va acabar el partit amb deu jugadors per l’expulsió d’Alexis, al minut 85, que va protagonitzar una picabaralla amb Mauro Icardi.

DIVISIÓ D’HONOR CADET
FC BARCELONA A, 4 – CE EUROPA, 0

2009-10-10_CADETE_A_28.JPGPartit clarament dominat pels blaugranes sense cap mena de dubtes. El Barça va disposar d’infinitat d‘ocasions per golejar un Europa que només va aguantar la primera mitja hora de partit. El gran protagonista va ser Dongou, que va oferir una mostra del seu caràcter altruista fent les assistències dels gols de Mamadou (1-0) i Alarcón (2-0). El camerunès no en va tenir prou i va marcar el tercer i quart gol pels blaugranes.

LLIGA PREFERENT CADET
UE UNIFICACIÓ BELLVITGE A, 0 – FC BARCELONA B, 4

El Barça ha mostrat el seu bon joc en un partit en què l’Unificació Bellvitge s’ha tancat molt en defensa. Gràcies a una passada de Romano des de la banda, Sandro ha inaugurat el marcador al minut 29. En la segona part, el gol de Keita en el primer minut ha desmoralitzat l’equip de l’Hospitalet, que ha encaixat dos gols més de Sandro per deixar el marcador en el definitiu 0 a 4.

DIVISIÓ D’HONOR INFANTIL
UE VILASSAR MAR, 0 – FC BARCELONA A, 1

Resultat ajustat per a l’equip d’Andrés Carrasco, que va tenir tres ocasions ben clares a la primera meitat per inaugurar marcador però que no va aconseguir fer diana fins la segona part. Enguene, en una jugada de contraatac en què va desfer-se de dos defenses, va entrar a l’àrea i va aconseguir l’únic gol del partit (0-1) que significaria la victòria per als blaugranes. Als últims minuts, el Vilassar es va animar i va tenir un parell d’ocasions però la defensa blaugrana va aguantar bé fins al final.

LLIGA PREFERENT INFANTIL
INFANTIL B,1 – UE BARRI SANTES CREUS, 2
QM3D9907.jpgPartit molt dur físicament per a l’equip que dirigeix Albert Puig. Els blaugranes es van enfrontar a un Santes Creus molt competitiu i que va lluitar per la victòria des del primer minut. Malgrat que el Barça es va avançar en el marcador amb un gol d’Alexis, els visitants van aconseguir l’empat en un contraatac. El Barça va tornar del descans convençut que amb esforç podien aconseguir un nou triomf i no van llençar la tovallola. La rapidesa del joc i no donar per perduda cap pilota van ser clau per imposar la superioritat blaugrana, que es va acabar materialitzant al minut 20 de la segona part amb una altra diana del totpoderós Alexis.

DIVISIÓ D’HONOR ALEVÍ
RCD ESPANYOL, 0 – FC BARCELONA A, 2

Gran derbi dels nois de Sergi Milà, que es van esforçar al màxim per aconseguir guanyar l’Espanyol a domicili. Els blaugranes van mantenir la possessió de la pilota, controlant el joc i pressionant en tot moment. Al minut 12, una errada de la defensa perica quan el Barça estava realitzant un contraatac va acabar en el primer gol, que va ser en pròpia porta (0-1). Calia sentenciar el partit i Olmo va ser l’encarregat de fer-ho rematant una bona centrada de Javi Puado (0-2).

LLIGA PREFERENT ALEVÍ
FC BARCELONA B, 3 – ESCOLA VALLS FC A,1

L’Aleví B va aconseguir imposar-se davant un rival que va desplegar un joc molt directe i llarg. A la primera part el duel va estar equilibrat, tal com reflectia el marcador: Oriol va marcar un gol de falta (1-0) i els visitants van empatar gràcies a un penal (1-1). La segona meitat va estar protagonitzada pels nois de Jordi Font, que van dominar el joc i van tenir moltes ocasions. Dos pals claríssims podien haver sentenciat el partit. Però si va faltar sort en algunes jugades, aquesta va aparèixer a pilota aturada i el Barça va poder augmentar distàncies amb un penal (2-1) i un llançament de falta (3-1), totes dues dianes d’Oriol, que va aconseguir un hat-trick i una nova victòria per al seu equip.

DIVISIÓ D’HONOR BENJAMÍ
FC BARCELONA A, 6 – EC GRANOLLERS, 3

El Barça va començar el partit de la millor forma: marcant 3 gols en 9 minuts. Marc Samper ho va aconseguir en culminar un contraatac (1-0), Alejandro va aprofitar una pilota rebutjada de córner per marcar un golàs des de fora l’àrea (2-0) i el tercer gol va tornar a ser obra de Marc (3-0). El Granollers va intentar escurçar distàncies amb un gol de Marcelo al minut 16, però els de Xavier Ferrando hi van respondre amb el quart gol al minut 22, de Miguel, que va rematar una gran passada de Dani Molina. Abans del descans, un gol de córner de Rubén pels visitants (4-2) i un blaugrana, de Miguel (5-2), van tancar la primera meitat. A la segona meitat, el Granollers va fer una nova diana (5-3) però els locals van continuar lluitant sense treva. El darrer gol, de Dani Molina al minut 25 (6-3), va tornar a ampliar el marcador i va sentenciar el partit.

LLIGA PREFERENT BENJAMÍ
UD VILADECANS,1 – FC BARCELONA B,1
L’equip de Xavier Franquesa va disputar un partit en què va faltar un element indispensable en tot partit de futbol: la sort. Els blaugranes van oferir un joc ràpid, estructurat i col•lectiu, i van xutar molts cops a porta però la pilota semblava que no volia entrar. El Viladecans va aconseguir inaugurar el marcador al minut 33 de la primera part, en l’única acció que els visitants van aconseguir passar del migcamp. Malgrat tot, a la segona part el Barça va continuar insistint i va disposar de tres ocasions claríssimes de Julián que podien haver escurçat distàncies. Al final Ivan, quinze minuts abans d’acabar el partit, va aconseguir el gol de l’empat (1-1), una recompensa mínima per l’esforç que va fer l’equip de Franquesa.

SEGONA DIVISIÓ BENJAMÍ
PREBENJAMÍ FCB, 10 – FC BADALONA D, 0

Un altre cop, els més petits van brillar davant el rival de torn. L’equip que dirigeix Jordi Puig va començar fent un gran partit, arribant molt bé per la banda i dominant la pilota, però la lesió de Xavi va desconcertar l’equip perquè volia fer un joc massa directe. A la segona meitat, els blaugranes van estar brillants en defensa, van crear més perill i van tenir gran habilitat per acabar les jugades i aconseguir l’altra golejada del cap de setmana. Els golejadors van ser Oriol (4), Aitor (3), Albert (2) i Mamadou (1).

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Resultats dels quatre equips femenins

SUPERLLIGA FEMENINA
UD COLLERENC, 1 – FC BARCELONA A, 0

Després d’aconseguir un meritori empat al camp de l’Espanyol, l’equip de Xavi Llorens va encaixar la derrota menys esperada al camp del modest Collerenc. El domini de la pilota i el joc més tècnic va anar a càrrec de les noies blaugranes però l’efectivitat va ser local. Tot i que el Barça va lluitar fins al final per salvar com a mínim un punt, no va ser una jornada positiva per al FC Barcelona. Amb aquesta derrota, el FC Barcelona i l’Espanyol comparteixen lideratge amb setze punts.

LLIGA NACIONAL FEMENINA
FC BARCELONA B, 2 – CE EUROPA, 1

El Barça va començar bé el partit però al minut 8 l’Europa va marcar un gol de córner, en l’única ocasió que va tenir a la primera part (0-1). Malgrat tot, el Barça no es va rendir i va intentar empatar sense sort. Un gol anul•lat i dos pals van impedir que el Barça pogués escurçar distàncies. A la segona meitat, les coses van canviar, l’equip de Joaquim Querol es va posar les piles i va marcar dos gols: el primer en culminar un contraatac que va rematar Sheila (1-1) i el segon el va fer Maria de córner directe en el temps de descompte (2-1). D’aquesta manera, les noies del Femení B van aconseguir endur-se els tres punts.

LLIGA JUVENIL-CADET
ESPARREGUERA CE, 0 – FC BARCELONA,14

Les noies de Carlos Tregón no paren d’encadenar èxits. Si l’última jornada van golejar el Marianao, aquest cop la víctima va ser l’Esparreguera, que no va poder fer res davant la superioritat blaugrana. Un partit senzill, en què el visitant no va crear cap ocasió de perill, ni tan sols va passar del migcamp. L’únic enemic tangible que va tenir el Barça va ser el vent, molt incòmode a l’hora de practicar un joc de tocs. Claudia (4), Laura (3), Blaca (3), Carla (1), Maria Soriano (1), Mar (1) i Ana Alcocer (1) van ser les artífexs d’aquesta contundent victòria.

LLIGA INFANTIL-ALEVÍ
FC BARCELONA B,10 – CE SABADELL B, 0

Tot i que mirant el resultat final queda clar que les noies de Jordi Ventura van dominar el partit, les jugadores van pecar de manca de combinació en el joc, d’excés de conducció i d’individualitats. El mateix entrenador està satisfet amb la victòria, però reconeix: “El resultat és excessiu pel futbol que vam desenvolupar”. Malgrat tot, les blaugranes van aconseguir golejar i acabar el partit amb la porteria a zero. Les golejadores van ser Joana Vega, Marina Gama, Diana Hernández i Judit Fernández, amb dos gols cadascuna, i Laia Castilla i Judit Mas, amb un gol.