Futbol Base

27.10.2009 15:03

Del Mini a Lleó

Jaume Marcet

Cinc jugadors del Barça Atlètic aspiren a debutar a la Copa amb el primer equip. Benítez, Fontàs, Dos Santos, Gai i Soriano viatjaran aquest dimecres a Lleó.

Aquests són els jugadors del filial que, a banda d' entrenar aquest dimarts amb el primer equip, Guardiola ha convocat per a la primera eliminatòria de Copa contra la Cultural Leonesa.

► Iván Benítez.
Central. 21 anys
2009-08-07_TONA_-_BARxA_ATLETIC_004.JPGEl de Telde és un central contundent que destaca per una gran velocitat i capacitat per ofegar els davanters rivals.
Procedent del filial del Las Palmas, el defensa canari de 21 anys, podria adaptar-se a la posició de lateral dret, una demarcació que ha quedat òrfena al filial amb les convocatòries de Montoya Bartra i Dalmau amb les seleccions sub-17 i sub-19. En la seva primera temporada al filial blaugrana, Benítez ha sumat 345 minuts, repartits en quatre partits de Lliga en què ha estat titular exercint sempre de central. És una bona opció en els córners gràcies al seu bon joc aeri.

► Andreu Fontàs. Central. 19 anys
2009-10-17_FCB_ATLETIC_-_ALCOYANO_003.JPGEl banyolí és un dels jugadors més coneguts d’aquest grup. Migcampista reconvertit en central, l’Andreu és un dels grans referents del Barça Atlètic de Luis Enrique. Finíssim amb l’esquerra imposa respecte pel seu potencial físic. Garanteix una bona sortida de la pilota i, al mateix temps, personifica la segueretat defensiva. En Lliga s’ha perdut cinc partits a causa de la convocatòria de la selecció sub-21 primer i de la sub-20 després. De moment només ha sumat 270 minuts amb el filial.

► Jonathan dos Santos. Interior. 19 anys
2009-10-17_FCB_ATLETIC_-_ALCOYANO_013.JPGLa progressió de l’internacional mexicà a les categories inferiors blaugranes ha estat lenta però segura. En la seva primera temporada amb el Barça Atlètic s’ha fet imprescindible gràcies al seu dinamisme i la qualitat tècnica. Els seus xuts i sobretot passades són d’un grandíssim nivell. En aquest inici de temporada, Jona ha sumat 675 minuts distribuïts en vuit partits.

► Gai Assulin. Extrem. 18 anys
2009-09-27_SANT_ANDREU_-_FCB_ATLETIC_004.JPGL’israelià ja va ser convocat contra el Dinamo de Kíev a la Champions i per fi podria debutar en partit oficial amb el primer equip. Aquest jove de 18 anys suma la tercera temporada al filial. Extrem pur, pot desequilibrar per les dues bandes, tot i que prefereix arrencar des de l’esquerra. En 361 minuts el davanter hebreu ha marcat un gol i ha fet quatre passades de gol.

► Jonathan Soriano. Davanter centre. 24 anys
2009-09-05_FCB_ATLETIC_-_MALLORCA_B_003.JPGSoriano és, amb 24 anys, el més veterà del grup. L’exdavanter centre de l’Espanyol i l'Albacete aporta experiència a Primera amb el filial. En 640 minuts amb el Barça Atlètic, el del Pont de Vilomara ha marcat quatre gols i ha fet grans assistències, com la passada d’esperó a Edu Oriol en el segon gol del filial a Maó. Només s’ha perdut dos partits per una contusió a la clavícula.
Fontàs, Benítez, Soriano, Jona i Gai, aquest dimarts a Sant Joan Despí. (Foto: Miguel Ruiz - FCB)

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Cinc internacionals que no hi podran ser
Els que no tindran l’oportunitat de jugar a Lleó són Muniesa, Sergi Roberto, Dalmau, Montoya i Bartra. Aquests cinc futbolistes del Barça Atlètic estan immersos en diferents compromisos internacionals.

Muniesa, Dalmau i Roberto ja han debutat al Mundial sub-17 amb victòria contra els Estats Units (2-1). Els dos defenses van actuar durant els 90 minuts del partit.

Bartra i Montoya són a Alzira, concentrats amb la selecció espanyola sub-17 preparant el Preeuropeu d’aquesta categoria.