FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol Base

23.10.2009 21:25

Reflexions sobre la residència més genuïna

Jaume Marcet


Han estat 30 anys sense sotragades ni crisis remarcables. La feina de formació de jugadors no s'ha aturat mai a la Masia i les vivències i experiències dels protagonistes donen per moltes reflexions.


La Masia no és només la residència més genuïna i particular del món. És un símbol del club que inspira als que hi han viscut o treballen pel futbol base reflexions que es fan escoltar.

Carles Folguera. Director de la Masia

2009-10-23_30_ANIVERSARIO_DE_LA_MASIA_007.JPG“La Masia és una gran família, una experiència d’acolliment i integració. Un niu d’amistat i bones relacions. Una feina integradora d’educació i formació a nivell personal i acadèmic. Amb la marxa a Sant Joan Despí guanyarem comoditat i bones instal·lacions, però no perdrem el caliu i ambient de la Masia de sempre”.

Francesc ‘Tito’ Vilanova. Exresident i actual segon entrenador FC Barcelona.

2009-10-23_30_ANIVERSARIO_DE_LA_MASIA_019.JPG"La Masia és molt especial, un lloc únic. El fet de conviure amb jugadors que vénen de molts llocs diferents, que a més jugaven molt bé a futbol, conviure al costat del Camp Nou, que només sortir a mirar per la finestra de la teva habitación veies el Camp Nou, era com respirar futbol. Quan
nosaltres estavem residint, el primer equip entrenava a la Masia, i pràcticament, des del meu llit, veia entrenar el primer equip del Barcelona i aquesta il·lusió i aquestes ganes no es poden explicar amb paraules..."

Jordi Roura. Exresident i actual membre cos tècnic FC Barcelona.

2009-10-23_30_ANIVERSARIO_DE_LA_MASIA_034.JPG“L’època en la qual resideixes a la Masia és una edat que et marca molt. Jo vaig ser-hi des dels 14 o 15 fins als 21 o 22 anys, és una experiència especial i professional. I quan tornes aquí, tens uns records especials, unes vivències de molta gent que ha compartit aquestes parets, tot molt emotiu…"

Aureli Altimira. Exresident i actual preparador físic FC Barcelona.

"Nosaltres havíem estat aquí, igual que els actuals residents de la Masia hi viuen ara. Són èpoques diferents perquè han canviat moltes coses, la manera de vestir i fer… Tot és diferent, hi ha molta gent de fora, estrangera, que abans no hi era, però bé, els veus i penses, segurament algun dia
un d'aquests serà al primer equip."
Reflexions sobre la residència més genuïna
Els actuals responsables del planter
José Ramón Alexanco. Director futbol base FC Barcelona

"Que els donem d’especial als nois de la Masia? Per mi, hi ha un factor clau i aquest és el resultat de la feina dels entrenadors i educadors. Tots treballen junts, amb una mateixa filosofia i amb un objectiu comú.Tots formem un grup molt homogeni que transmet als joves jugadors la filosofia Barça”.

Albert Benaiges. Coordinador categories inferiors FC Barcelona

“Molta gent parla de la Masia com si fos tot el futbol base i jo sempre dic que si hi ha 63 residents en aquesta institució, hi ha més de 140 jugadors que no viuen aquí i que també formen part del futbol base.
Carles Puyol va ser aquí com a resident, igual que Víctor Valdés. Leo Messi es passava el dia aquí, igual que Bojan, encara que ells vivien amb els seus pares, com per exemple Xavi i Piqué, que estaven a casa seva. Tots ells han sorgit del futbol base i són uns cracs, però és veritat els jugadors de la Masia són jugadors més escollits, i per tant, és més fàcil que arribin al primer equip."

Notícies Futbol Base


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana